Site Rengi

HABER ÖZETİ
Özgür Özel’in İHA palavrasına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama!.
Market poşetleri 1 TL oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Günümüzün Süleyman’ı” övgüsü..
Para transferlerinde zorunlu açıklama dönemi başlıyor..
İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesi 1 Temmuz 2026’ya uzatıldı..
Jeffrey Epstein’in kardeşi: Abimi Trump öldürttü!.
Türkiye Suriye’ye radar yerleştiriyor..
CHP’li Şile Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu!.
Özel Harekât Başkanı SDG’yi kazımak için Suriye’de!.
Şehit babasının ayakkabısız hali yürekleri dağladı!.
AK Partili vekilin 52 bin TL’lik ayakkabısı ortalığı fena karıştırdı!.
Dubai üzerinden uyuşturucu ve fuhuş tuzağına çekilen Türk kızları!.
Garipoğlu uyuşturucu testinin negatif çıkması için şeytanın akına gelmeyecek bir plan yaptı!.
Altın ve gümüş tüm rekorları alt üst etti!.
Yandaş medya da “AK Parti’yi Kim Savunsun” tartışması!.
Valilikten İstanbul için kar uyarısı!.
Zincir Marketlere Pazar Tatili uygulaması geliyor..
Sadettin Saran adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı..
CHP’nin rüşvetçi başkanı görevden alındı!.
Türkiye’nin verdiği sürenin dolmasına günler kala SDG’de kopuşlar başladı..
Meclis’teki taciz skandalı için istenen ceza belli oldu..
TBB’ye göre Saran’ın uyuşturucu kapsamında gözaltına alınması hukuka aykırıymış!.
Başsavcı Akın Gürlek uyuturucu operasyonlarının genişleyeceğini açıkladı..
Uyuşturucu baskınına giden polis içerde savcı ile karşılaştı!.
ABD İsrail görüşmesinde Türk askerinin Gazze’deki varlığı masaya yatırılacak..
Fenerbahçe’den gözaltına alınan Sadettin Saran ile ilgili açıklama..
Saadettin Sarhan tekrar gözaltına alındı..
50 bin mahkum cezaevlerinden tahliye edilecek..
Rezan Epözdemir’in MASAK raporunda milyon dolarlar hava da uçuşuyor!.
ABD PKK/PYD için 24 saatte 4 kargo uçağı yolladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Minik Asmin için ilik kampanyası

Diyarbakır’da, soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye götürülen ve ‘Ağır Kombine İmmün Yetmezlik (AKİY)’ teşhisi konulan 2 aylık Asmin Sarya Ceylan için kemik iliği kampanyası başlatıldı. Anne Fikriye Ceylan, Adana’da kemik iliği bankası bulunduğu için çocuklarını alıp kente yerleşti. Ceylan,

Minik Asmin için ilik kampanyası
23.07.2019
A+
A-

Diyarbakır’da, soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye götürülen ve ‘Ağır Kombine İmmün Yetmezlik (AKİY)’ teşhisi konulan 2 aylık Asmin Sarya Ceylan için kemik iliği kampanyası başlatıldı. Anne Fikriye Ceylan, Adana’da kemik iliği bankası bulunduğu için çocuklarını alıp kente yerleşti. Ceylan, “Doktorlar kemik iliği nakli yapılmazsa çocuğumun 6 ay içinde hayatını kaybedeceğini söylüyor. İnsanlar bağış yapmaktan çekiniyor. Lütfen insanlar artık bilinçlensin” dedi. 

Diyarbakır'da, oturan apartman görevlisi Murat (35) ve Fikriye Ceylan (31) çiftinin 2 ay önce, Asmin Sarya ismini verdikleri kız çocuğu dünyaya geldi. Ceylan çifti, 1 ay önce soğuk algınlığı şüphesiyle Asmin Sarya'yı aile hekimine götürdü. Aile hekiminin Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne sevk ettiği Asmin Sarya'nın kan tahlilinde beyaz küre değeri düşük çıktı. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan Asmin Sarya'ya, Alerji ve İmmünoloji servisinde yapılan tahliller sonucu çok nadir görülen 'Ağır Kombine İmmün Yetmezlik' teşhisi konuldu.

DİYARBAKIR'DAN ADANA'YA TAŞINDILAR

Kızlarının kemik iliği nakli yapılmazsa 6 ay içinde hayatını kaybedeceğini öğrenen Ceylan çifti bu haberle yıkıldı. Maddi imkanları yetersiz olması ve Diyarbakır'da kemik iliği bankası bulunmaması nedeniyle, Fikriye Ceylan, yanına oğlu Hamza ve kızı Asmin Sarya'yı da alarak kemik iliği bankası olan Adana'daki kayınvalidesinin evine taşındı. Minik Asmin, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde destekleyici tedaviye başladı. Bu sırada Ceylan ailesi, kızlarının iyileşebilmesi için uygun donör bulmak amacıyla kampanya başlattı. 

İNSANLAR BAĞIŞ YAPMAKTAN ÇEKİNİYOR

Fikriye Ceylan, Ağır Kombine İmmün Yetmezlik'in de alt dalları bulunduğuna dikkat çekerek, tam olarak tespit edilebilmesi için ABD'de bir merkeze kan örneği gönderildiğini kaydetti. Kızının ne kadar erken donör bulunursa o kadar hızlı iyileşeceğini belirten Ceylan, kök hücre bağışı kampanyasına destek istedi. Kızı için gözyaşı döken Ceylan, "Doktorlar kemik iliği nakli yapılmazsa çocuğumun 6 ay içinde vücudunda yaralar çıktıktan sonra hayatını kaybedeceğini söylüyor. İnsanlar bağış yapmaktan çekiniyor. İnsanlar donör olmaktan korkuyor. Lütfen insanlar artık bilinçlensin. Donör olmanın bir zorluğu yok. Biz bu kampanyanın yayılmasını istiyoruz. Daha çok insan Kızılay'a kök hücre için başvursun. Belki kızım için uygun donör bulunur" diye konuştu.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.