Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara’da..
Kripto para piyasasındaki kayıp 1 trilyon doları geçti!.
ABD Başkanı Trump Anıtkabir ziyaretini iptal etii..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Minik Asmin için ilik kampanyası

Diyarbakır’da, soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye götürülen ve ‘Ağır Kombine İmmün Yetmezlik (AKİY)’ teşhisi konulan 2 aylık Asmin Sarya Ceylan için kemik iliği kampanyası başlatıldı. Anne Fikriye Ceylan, Adana’da kemik iliği bankası bulunduğu için çocuklarını alıp kente yerleşti. Ceylan,

Minik Asmin için ilik kampanyası
23.07.2019
A+
A-

Diyarbakır’da, soğuk algınlığı şikayetiyle hastaneye götürülen ve ‘Ağır Kombine İmmün Yetmezlik (AKİY)’ teşhisi konulan 2 aylık Asmin Sarya Ceylan için kemik iliği kampanyası başlatıldı. Anne Fikriye Ceylan, Adana’da kemik iliği bankası bulunduğu için çocuklarını alıp kente yerleşti. Ceylan, “Doktorlar kemik iliği nakli yapılmazsa çocuğumun 6 ay içinde hayatını kaybedeceğini söylüyor. İnsanlar bağış yapmaktan çekiniyor. Lütfen insanlar artık bilinçlensin” dedi. 

Diyarbakır'da, oturan apartman görevlisi Murat (35) ve Fikriye Ceylan (31) çiftinin 2 ay önce, Asmin Sarya ismini verdikleri kız çocuğu dünyaya geldi. Ceylan çifti, 1 ay önce soğuk algınlığı şüphesiyle Asmin Sarya'yı aile hekimine götürdü. Aile hekiminin Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne sevk ettiği Asmin Sarya'nın kan tahlilinde beyaz küre değeri düşük çıktı. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan Asmin Sarya'ya, Alerji ve İmmünoloji servisinde yapılan tahliller sonucu çok nadir görülen 'Ağır Kombine İmmün Yetmezlik' teşhisi konuldu.

DİYARBAKIR'DAN ADANA'YA TAŞINDILAR

Kızlarının kemik iliği nakli yapılmazsa 6 ay içinde hayatını kaybedeceğini öğrenen Ceylan çifti bu haberle yıkıldı. Maddi imkanları yetersiz olması ve Diyarbakır'da kemik iliği bankası bulunmaması nedeniyle, Fikriye Ceylan, yanına oğlu Hamza ve kızı Asmin Sarya'yı da alarak kemik iliği bankası olan Adana'daki kayınvalidesinin evine taşındı. Minik Asmin, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde destekleyici tedaviye başladı. Bu sırada Ceylan ailesi, kızlarının iyileşebilmesi için uygun donör bulmak amacıyla kampanya başlattı. 

İNSANLAR BAĞIŞ YAPMAKTAN ÇEKİNİYOR

Fikriye Ceylan, Ağır Kombine İmmün Yetmezlik'in de alt dalları bulunduğuna dikkat çekerek, tam olarak tespit edilebilmesi için ABD'de bir merkeze kan örneği gönderildiğini kaydetti. Kızının ne kadar erken donör bulunursa o kadar hızlı iyileşeceğini belirten Ceylan, kök hücre bağışı kampanyasına destek istedi. Kızı için gözyaşı döken Ceylan, "Doktorlar kemik iliği nakli yapılmazsa çocuğumun 6 ay içinde vücudunda yaralar çıktıktan sonra hayatını kaybedeceğini söylüyor. İnsanlar bağış yapmaktan çekiniyor. İnsanlar donör olmaktan korkuyor. Lütfen insanlar artık bilinçlensin. Donör olmanın bir zorluğu yok. Biz bu kampanyanın yayılmasını istiyoruz. Daha çok insan Kızılay'a kök hücre için başvursun. Belki kızım için uygun donör bulunur" diye konuştu.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.