Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il i!.çin Sarı Kodlu uyarı geldi
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5732
EURO 34,7825
ALTIN 2.509,19
BIST 9.693,46

MİT şehidinin ifşasında Yeniçağ Gazetesi’nin rolü ne?.

MİT şehidinin ifşasında Yeniçağ Gazetesi’nin rolü ne?.
06.03.2020
A+
A-

ODA TV’nin Libya’da şehit düşen MİT mensubunun kimliklerini ifşa etmesi gündemde büyük tepkiyle karşılandı. MİT Kanunu’na açıkça aykırı olan bu haberi ODA TV’nin hemen arkasından Yeniçağ gazetesi de servis etti. Servis etmekle kalmayan Yeniçağ Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Murat Ağırel kendi sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili paylaşımlarda bulundu. Durumdan sıyrılmaya çalışan Ağırel ve Çolak sosyal medya hesaplarının çalındığını iddia ederek MİT’i hedef aldıkları operasyondaki rollerinin üstünü örttü.

Libya’daki operasyonda şehit olan MİT görevlisinin hakkında bilgileri deşifre edecek şekilde haber yapan OdaTV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç’ın tutuklanmasının ardından, OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da bugün ifade vermek üzere gittiği savcılık tarafından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yaşanan skandalın ardından OdaTV’nin internet sitesi de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun aldığı idari kararla erişime kapatıldı.

4 GAZETECİ DAHA SAVCILIĞA ÇAĞRILDI
ODA TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın hakimlikteki işlemleri devam ederken 4 gazetecinin daha savcılık tarafından çağrıldığı ortaya çıktı.

GAZETECİLER TWİTTER’DAN DUYURDU
İfadeye çağrılan isimlerden biri de Yeniçağ yazarı Murat Ağırel oldu. Ağırel, sosyal medya hesaplarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili tarafından saat 14.30’da ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermek için çağrıldıklarını duyurdu. Murat Ağırel Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi ve ifade vermek üzere savcılığa çıktı.

PEKİ YENİÇAĞ’IN MİT SKANDALINDAKİ ROLÜ NE?
ODA TV’nin “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlığıyla Libya’da şehit olan MİT mensubunun kimliğini ifşa ettiği, vazife başındaki kahramanları riske attığı haberindeki suç ortakları bir bir ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Şubat’ta İzmir’de Kuzey Ege Otoyolu’nda Libya’da görevde bulunan 2 kahramanın şehit olduğunu, buna karşılık 100’e yakın Hafter üyesinin etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından kısa bir süre sonra Yeniçağ Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, bir yerden talimat almışçasına devreye girdi. Ağırel ve Çolak, Libya’da şehit olan iki MİT mensubunun kimliklerini suç olmasına rağmen gizli görevde bulunan kahramanların isimlerini açıklamayan hükümeti de hedef gösterdi.

HESAPLARIMIZ ÇALINDI SENARYOSU
Yeniçağ da MİT mensuplarının kimliklerinin deşifre edildiği skandal haberi “Libya’daki şehitlerimiz sessiz sedasız toprağa verildi” başlığıyla servis etti. MİT personellerinin hedef alındığı paylaşımlar ve haber büyük tepki çekti. MİT mensuplarının kimliklerini açık ederek suç işleyen Ağırel ile Çolak tehdit aldıklarını, sosyal medya hesapları ve maillerini ele geçirenlerin paylaşımlarını sildiğini iddia etti.

Ancak Yeniçağ’daki haber de silinmişti. İkili Yeniçağ’daki haberin neden silinmesi hakkında hiçbir açıklamada bulunamadı.

ODA TV İĞRENÇ OPERASYONA DEVAM ETTİ!
Türkiye’nin Bahar Kalkanı Harekatı ile Esed rejimine darbe vurduğu sırada sahne sırası Odatv’ye geçti. Odatv “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” haberiyle MİT mensubu ve ailesinin kimliğinin tüm detaylarını yazdı. Yeniçağ gazetesi ve yazarlarına ek olarak Odatv, cenazeye katılan MİT mensuplarını da ve ailesinin bilgilerini de ifşa etti.

YARGI NE YAPACAK?
MİT mensuplarının hayatını tehlikeye atan habere ilişkin Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve haberde imzası bulunan Hülya Kılınç gözaltına alınırken, Yeniçağ Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Murat Ağırel’in görmezden gelinmesi kafalarda soru işareti yaratıyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.