Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
Cinsel sapkınlara düzenlenen “Ailem Güvende” operasyonuna Silivri Bülbülü’nden tepki!.
Borsa İstanbul’da ne dolaplar dönüyor!.
Türkiye Suriye ile işbirliği yaptıkça İsrail kuduruyor!.
FED’in faiz kararı Trump’u kudurttu!.
Dünyayı Böl-Parçala-Yönet sistemi ile sömüren İngiltere dağılıyor!.
FED beklenen faiz kararını açıkladı..
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

MİT ve TSK’dan operasyon! Kırmızı bültenle aranan Sinan Mirhan kod adlı terörist, Kuzey Irak’ta öldürüldü!.

MİT ve TSK’dan operasyon! Kırmızı bültenle aranan Sinan Mirhan kod adlı terörist, Kuzey Irak’ta öldürüldü!.
24.04.2021
A+
A-
MİT ve TSK’nın Irak’ın kuzeyindeki operasyonuyla Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan KCK’nın sözde yürütme konseyi üyesi Sinan Mirhan kod adlı Dalokay Şanlı etkisiz hale getirildi.
Kuzey Irak’a giren MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör unsurlarına yönelik mücadelesini sürdürüyor.

Güvenlik güçleri, Irak’ın kuzeyindeki operasyonuyla Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve KCK’nın sözde yürütme konseyi üyesi Sinan Mirhan kod adlı Dalokay Şanlı’yı tespit etti.

Terörist Murat Karayılan ile silah arkadaşı olan ve konumu belirlenen terörist Sinan Mirhan, TSK tarafından etkisiz hale getirildi.

MİT TAKİP ALTINDA TUTTU

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, örgütün sözde en üst yönetim mekanizması “KCK Yürütme Konseyi” ve silahlı kanadın yönlendirildiği HPG konsey üyesi olan Dalokay Şanlı’nın Avrupa’daki faaliyetleri uzun süredir MİT tarafından takibe alındı.

MİT, Şanlı’nın silahlı faaliyetleri yönlendirmek üzere Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine geçtiğini tespit ederek çalışma başlattı.

Kuzey Irak ta, kırmızı bültenle aranan Sinan Mirhan kod adlı terörist öldürüldü #1

SABOTAJ PLANININ ARDINDAN OPERASYONA KARAR VERİLDİ

MİT’in sahadaki ajanları vasıtasıyla Şanlı’nın Türkiye’nin büyükşehirlerinde canlı bomba ve stratejik tesislere yönelik sabotaj eylemleri planladığı istihbaratı alması üzerine operasyon için karar verildi.

Şanlı, örgüt mensuplarıyla toplantı yapmaya gittiğinin tespit edilmesi üzerine, sivillerden uzaklaştıktan sonra gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildi.

Kuzey Irak ta, kırmızı bültenle aranan Sinan Mirhan kod adlı terörist öldürüldü #2

TERÖR ÖRGÜTÜNE YUNANİSTAN’DAN KATILDI

Sinan Mirhan kod adlı Dalokay Şanlı’nın örgüte 1999 yılında Yunanistan’dan katıldığı tespit edildi.

Şanlı’nın Türkiye’de gerçekleştirilmesi planlanan sabotaj, suikast ve fedai türü eylemlerde yer alacak terör örgütü mensuplarının yetiştirildiği, eylem talimatlarının verildiği Apollo Akademileri yönetiminde de yer aldığı belirlendi.

Kuzey Irak ta, kırmızı bültenle aranan Sinan Mirhan kod adlı terörist öldürüldü #3

SİLAHLI ÖRGÜT ORGANİZATÖRÜ

Örgütün istihbarat yapılanmasının öne çıkan yöneticileri arasında yer alan Şanlı’nın PKK/KCK güdümünde aşırı sol terör örgütlerinin katılımıyla oluşturulan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) içindeki silahlı örgütlerle birlikte Türkiye metropollerine yönelik planlanan eylemlerin organizatörü olduğu da öğrenildi.

Kuzey Irak ta, kırmızı bültenle aranan Sinan Mirhan kod adlı terörist öldürüldü #4

HATAY’DAKİ YAZ YANGINLARININ DA PLANLAYICISI

Türkiye’de yaz aylarında gerçekleşen orman yangınlarıyla gündeme gelen “ateşin çocukları” adlı oluşumun eylemlerini yönlendiren sorumlu düzeydeki örgüt mensubu olduğu belirlenen teröristin, KCK sözde yürütme konseyinin en genç üyelerinden biri olarak Almanya ve Belçika sorumluluğu gibi görevlerin yanı sıra, KCK Avrupa Meclisi Yürütme Kurulu Üyeliği, KCK Avrupa Yürütmesi Sözcülüğü ve KCK Avrupa Mali Sorumluluğu gibi örgütün yurt dışı ayağındaki en kritik görevleri üstlendiği belirtildi.

Fransa’daki mal varlıkları Avrupa Birliği yaptırımları kapsamında dondurulan Şanlı’nın 2016 yılında Irak’a geçtikten sonra örgütün silahlı kanadında hızla yükseldiği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.