Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
Trump’ın elini kolunu bağlayacak İran çatlağı!.
Motorine kazık gibi bir zam daha!.
İran ile ABD arasında tansiyon yükseldikçe petrol fiyatları yeni rekorlar kırıyor!.
“Paraları Ahbap’a Yatırın” çağrısı yapanlar tek tek ifadeye çağrılıyor!.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye mi geçiyor?.
Merkez Bankası faizi sabit bıraktı!.
Özgür Özel’i satan satana!.
0,20 promil alkollü trafiğe çıkanın ehliyetine el konulacak!.
Ahbapçılar için hesap vakti!.
FİFA Başkanının Trump yalakalığı boşuna değilmiş!.
Petrolün varil fiyatı 100 dolara dayandı!.
İran’a saldırmanın maliyeti ABD’ye 37,5 milyar dolara patladı!.
Neidüğü belli olmayan çetelere aparatlık yapan sözde çocuklara müebbet hapis geliyor!.
İlk tebrik her zaman ki gibi Almanlar’dan..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

MİT’ten Suriye’de operasyon! PKK/YPG’nin sözde eyalet sorumlusu öldürüldü!.

MİT’ten Suriye’de operasyon! PKK/YPG’nin sözde eyalet sorumlusu öldürüldü!.
12.08.2022
A+
A-
PKK/YPG’nin sözde eyalet sorumlusu İran asıllı Yusif Mehmud Rebani ile beraberindeki terörist Mazlum Esat, MİT operasyonu ile Suriye’de etkisiz hale getirildi.

Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar, başarılı bir şekilde sürdürülüyor.

Nokta atışları ile teröristlerin inleri yerle bir edilirken, sözde üst düzey yöneticiler de teker teker sarı torbaya giriyor.

Çalışmalar kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Suriye Kamışlı’da 6 Ağustos tarihinde gerçekleştirdiği operasyonla, bir terörist daha öldürüldü.

AA’nın haberine göre; operasyonla terör örgütü PKK/YPG’nin sözde Amude-Derbesiye eyaleti genel sorumlusu İran asıllı “Rezan Cavit” kod adlı Yusif Mehmud Rebani, etkisiz hale getirildi.

TSK’ya saldırı talimatı verdi

Edinilen bilgiye göre, MİT, PKK’nın sözde Haftanin eyalet sorumlusu olduğu dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik saldırıların talimatını veren terörist Rebani’nin, Suriye’de bulunduğunu tespit etti.

Araştırmaların derinleştirilmesinin ardından operasyonu gerçekleştiren MİT, terörist Rebani ile beraberindeki sözde Amude-Derbesiye eyaleti genel istihkam sorumlusu “Ruhaz Amude” kod adlı Mazlum Esat’ı etkisiz hale getirdi.

Operasyona katılan ekip, daha sonra güvenli şekilde Türkiye’ye döndü.

PKK’nın İran kolu PJAK’da da görev yaptı

PKK’ya 1990’lı yıllarda katılan terörist Rebani’nin, 2010’da örgütün İran kolu PJAK’ın sözde en üst yürütme organı “Koordinasyon Komitesi”nde sorumlu olarak görev yaptığı belirlendi. 2014’te Irak’ın Kandil bölgesinde yapılan örgüt konferansının ardından sözde Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgürlük Kongresi’nin kurucu eş başkanı olarak seçilen Rebani, aynı yıl PKK’nın silahlı kanadı HPG Askeri Konseyi’nin de kurucu üyeleri arasında yer aldı.

TSK’ya yönelik çok sayıda eylemi organize etti

2018’de Pençe harekatları öncesinde stratejik öneme sahip sözde HPG Haftanin eyalet sorumlusu olarak görevlendirilen terörist, Haftanin’deki terörist faaliyetleri sırasında TSK’ya yönelik çok sayıda eylemi organize etti.

Terörist Rebani, 2021’de Barış Pınarı Harekatı’nda terörden arındırılan Rasulayn bölgesinin sınır komşusu Amude-Derbesiye bölgesine sözde eyalet sorumlusu olarak görevlendirildi.

Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar, başarılı bir şekilde sürdürülüyor.

Nokta atışları ile teröristlerin inleri yerle bir edilirken, sözde üst düzey yöneticiler de teker teker sarı torbaya giriyor.

Çalışmalar kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye Kamışlı’da 6 Ağustos tarihinde gerçekleştirdiği operasyonla bir terörist daha öldürüldü.

AA’nın haberine göre; operasyonla terör örgütü PKK/YPG’nin sözde Amude-Derbesiye eyaleti genel sorumlusu İran asıllı “Rezan Cavit” kod adlı Yusif Mehmud Rebani’yi etkisiz hale getirdi.

TSK’ya saldırı talimatı verdiği belirtildi

Edinilen bilgiye göre, MİT, PKK’nın sözde Haftanin eyalet sorumlusu olduğu dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik saldırıların talimatını veren terörist Rebani’nin Suriye’de bulunduğunu tespit etti.

Araştırmaların derinleştirilmesinin ardından operasyonu gerçekleştiren MİT, terörist Rebani ile beraberindeki sözde Amude-Derbesiye eyaleti genel istihkam sorumlusu “Ruhaz Amude” kod adlı Mazlum Esat’ı etkisiz hale getirdi. Operasyona katılan ekip, daha sonra güvenli şekilde Türkiye’ye döndü.

PKK’nın İran kolu PJAK’da da görev yaptı

PKK’ya 1990’lı yıllarda katılan terörist Rebani’nin, 2010’da örgütün İran kolu PJAK’ın sözde en üst yürütme organı “Koordinasyon Komitesi”nde sorumlu olarak görev yaptığı belirlendi.

2014’te Irak’ın Kandil bölgesinde yapılan örgüt konferansının ardından sözde Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgürlük Kongresi’nin kurucu eş başkanı olarak seçilen Rebani, aynı yıl PKK’nın silahlı kanadı HPG Askeri Konseyi’nin de kurucu üyeleri arasında yer aldı.

TSK’ya yönelik çok sayıda eylemi organize etti

2018’de Pençe harekatları öncesinde stratejik öneme sahip sözde HPG Haftanin eyalet sorumlusu olarak görevlendirilen terörist, Haftanin’deki terörist faaliyetleri sırasında TSK’ya yönelik çok sayıda eylemi organize etti.

Terörist Rebani, 2021’de Barış Pınarı Harekatı’nda terörden arındırılan Rasulayn bölgesinin sınır komşusu Amude-Derbesiye bölgesine sözde eyalet sorumlusu olarak görevlendirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.