Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahbap’taki rüşvet trafiği deşifre oldu!.
Sendika başkanı 1 milyon, yardımcısı 750 bün maaş alıyor!.
Dün Haluk Levent ile kol kola milleti tokatlayanlar bugün kıvırmaya başladı!.
Öğrenci affını içeren kanun teklifi Meclis’ten geçti..
IBAN mağdurlarını da kapsayan 12. Yargı Paketi Resmi Gazete’de yayımlandı..
ABD Başkanı Trump İsrail’in Gazze’den çekileceğini açıkladı..
Gülistan Doku davasındaki tutuklu sayısı 20’ye yükseldi!.
MHP’den ses getirecek teklif: Rüşvet ve Yolsuzluk Parti Kapatma Nedeni Olsun!.
Haluk Levent’in kabarık sabıka dosyaları!.
Okullardaki Mescit ve Cuma Namazı düzenlemesine DEM Parti karşı çıktı!.
Behzat Ç.’yi de yolsuzluktan paketlediler!.
ABD seçmeninin Trumpa desteği yüzde 32’ye kadar geriledi..
Trump yine İran’a içi boş tehditler savurdu!.
FED’in faiz kararı belli oldu..
Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakma kararı aldı!.
Parti kurup “En Müslüman Benim” rolleri kesmeye başladılar!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a verilen 860 bin dolar rüşvet dava dosyasında!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yolsuzluktan paketlendi!.
Yol-Köprü-Tünel ücretleri ile trafik cezalarını ödemeyen gurbetçilere sınırdan geçiş izni verilmeyecek..
CHP’nin sapık başkanı Özkan Yalım’ın Kamuya verdiği zarar 17 milyon!.
Türkiye, Kerkük petrol sahasının yüzde 15’ini satın aldı..
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Motokuryeyi öldüren Somali Cumhurbaşkanının oğlu 27 bin lira ceza ile yırttı!.

Motokuryeyi öldüren Somali Cumhurbaşkanının oğlu 27 bin lira ceza ile yırttı!.
07.02.2024
A+
A-

Takdiri indirim ve cezanın para cezasına çevrilmesi hususları uygulanırken, suçun işleniş biçimi ile sanığın suçtan sonra mağdur tarafın zararlarını gidererek gösterdiği pişmanlığın dikkate alındığı belirtildi!.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, Fatih’te kullandığı otomobille çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanıyordu..

Mahkeme, Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’a 27 bin 300 lira adli para cezası vermişti. Şimdi, bu kararın gerekçesi açıklandı..

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararında, sanık Mahmud’un ifadesi, kaza tespit tutanağı ve maktul Göçer’in eşinin farklı tarihlerde alınan ifadelerine yer verdi..

“Zararlarım giderildi, şikayetimden vazgeçtim”

Kararda, Göçer’in 20 Aralık 2023’teki ifadesinde, “Olaya ilişkin tüm zararlarım giderildiğinden bu aşamada herhangi bir şikayetim bulunmamaktadır” dediği belirtildi. Ayrıca, Göçer ailesinin avukatının 27 Aralık 2023’te dosyaya sunduğu dilekçeyle davadaki şikayetlerinden vazgeçtikleri kaydedildi.

Gerekçeli kararda, sanık Mahmud’un olay günü aracıyla seyir halindeyken şerit değiştirmeye çalıştığı anda maktul Göçer’in motosikletiyle aynı yönde ilerlediği ve sağa doğru yönelmekte olduğu anlatılarak, sanığın motosikletin şerit değiştirdiğini göz önünde bulundurması gerektiğine yer verildi.

“Sanık, takip mesafesini korumadı”

Kararda, sanığın zamanında uygun fren tedbiri ile takip mesafesini koruyarak motosikletin gerisinde durması ve Göçer’in sol tarafından kontrollü biçimde seyrine devam etmesi gerektiği noktasına riayet etmediği aktarıldı.

Sanık Mahmud’un, sağ şeride giren ve durma seviyesinde yavaşlayarak şerit içinde hafif sağa yönelen Göçer’e çarpması nedeniyle olayda dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı davranışıyla kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu olduğu vurgulandı.

“Kurye de arkasından gelen otomobile dikkat etmeliydi”

Gerekçeli kararda, Göçer’in de motosikletiyle seyir halindeyken sağa doğru şerit değiştirme manevrası yapmak istediği sırada, arkasından gelen otomobilin seyir durumuna dair gerekli ve yeterli ayna kontrollerini yapması, bahse konu otomobilin de kendisi gibi şerit değiştirmekte olduğunu göz önünde bulundurması gerektiği belirtildi.

“Göçer de tali derecede kusurluydu”

Göçer’in bu hususa riayet etmeyerek, 80 kilometre azami hız limitli yolda sağ taraftaki banket kesimi yerine sağ şeritte hızını duracak seviyeye düşürdüğü anlatılan gerekçeli kararda, Göçer’in devamında sağ şeritte hafif sağa manevra yaparak kazaya karışması dolayısıyla tali derecede kusurlu olduğu ifade edildi.

Kararda, hüküm kurulurken, ”sanığın şahsi ve sosyal durumu, suçun işleniş şekli, kazada sanığın asli derecede kusurlu olması ve ölenin kusur durumu”hususlarının dikkate alındığı belirtildi.

“Mağdurun zararlarını gidererek gösterdiği pişmanlığı dikkate alındı”

Hükmün, “taksirle ölüme neden olmak”suçundan alt sınırdan orantılı olacak şekilde uzaklaşılarak belirlendiği bildirilen gerekçeli kararda, takdiri indirim ve cezanın para cezasına çevrilmesi hususları uygulanırken, suçun işleniş biçimi ile sanığın suçtan sonra mağdur tarafın zararlarını gidererek gösterdiği pişmanlığın dikkate alındığı anlatıldı.

Davanın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, sanık Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında, 30 Kasım 2023’te Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde motosikletli Yunus Emre Göçer’e çarptığı gerekçesiyle “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nce yapılan yargılama sonucunda sanık Mahmud’a 16 Ocak 2024’teki karar duruşmasında, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 3 yıl hapis cezası verilmişti.

Mahkeme, cezayı önce 2 yıl 6 aya düşürmüş, sonrasında da hapis cezasının 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrilmesine ve sanığın ehliyetine 6 ay el konulmasına hükmetmişti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.