Site Rengi

HABER ÖZETİ
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
DOLAR 32,3679
EURO 35,1221
ALTIN 2.324,78
BIST 9.079,97

Muharrem İnce’nin kuracağı partinin çekirdek kadrosunda kimler var!.

Muharrem İnce’nin kuracağı partinin çekirdek kadrosunda kimler var!.
05.08.2020
A+
A-

Muharrem İnce siyasette kontrolsüz bir güreşçi gibi davranıyor.. Tek mi dalacak? önce dalar gibi yapıyor sonra vaz geçiyor. el ense mi çekecek? Eli havadayken karar değiştiriyor, bu nedenle rakibin ensesine inen tokat’ın etkiside sert yollu, naber biraderden öteye geçemiyor..

Sağda Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan kuruldu kurulacak, bugün yok yarın, üç ay sonra beş ay sonra dedikleri partilerini nihayet kurdular. Şimdi de solda yeni bir parti kurulacağına dair söylentiler dolaşıyor. Söylentiden daha somut deyim kullanamadım, çünkü partinin çekirdeğini CHP’liler oluşturacak ve parti kuracak isim de Muharrem İnce. Biraz daha açayım, kabul etmek gerekir ki, eğer kurulursa yeni partinin çekirdeğini CHP’liler oluşturacak. Buradaki şüphem şu, CHP’nin görünen ya da görünmeyen fosil ötesi yaşa sahip aristokratları böyle bir harekete müsade edecekler mi? Parti kuracağı söylenen isim Muharrem İnce ise, CHP standartlarında değerlendirildiğinde başarılı bir siyasetçi sayıla bilmesine rağmen, bu konuyu genişleteceğim, yansıttığı görüntü başarılarıyla doğru orantılı değil. İşte tam da bu nedenlerden dolayı daha somut konuşmak mümkün olmuyor. Fakat yine de Türk solu, CHP ve Muharrem İnce Çerçevelerinde konuyu irdelemeye çalışayım.

Öncelikle şunu söyleyeyim, Türk solu için hatta Kemalistler için CHP asla olmazsa olmaz değil. Solun, kapatılmasının ardından yeniden CHP çatısı altında toplandığı tarihe bakın 1995, yani partinin kapısına kilit vurulmasından yaklaşık 15 yıl sonra. Birleşme daha erken tarihte olamaz mıydı? Elbette ki olabilirdi ama olmadı. CHPsiz süreç içerisinde solu temsil eden başka partilere oy verildi mi? Evet verildi. Hemde çok rahatlıkla. Başka söylemle, hiç kimse ak Parti’den ayrılan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kurduğu partilere beklenen oy oranının düşük seyretmesini görüp yanılmasın. Yalnızca geçmişteki deneyimlerden dolayı değil, şu an CHP’nin başında başarılı bir genel başkanın olmamasından ötürü de solda kurulacak yeni partinin talep görmesi benim için sürpriz olmaz.

Güzel Türkçemiz’de güzel bir deyim vardır ya, varlık içerisinde yokluk çekmek. CHP’nin durumu tam da öyle. Kolaylıkla iddia edebilirim, bu ülkede sol partiye oy verebilecek seçmen %50’nin üzerinde. Bana göre bu bir gerçek. Yine bana göre başka bir gerçek de, sol partilere oy verebilecek o %50’lik seçmenin, çok büyük bir bölümünün soldan anladığıyla, CHP’nin kuruluşundan bu yana takip ettiği sol, aynı şey değil. Zaten CHP bu nedenle kuruldu kurulalı, tek parti dönemi hariç Türkiye’nin kıdemli muhalefet sularına demir atmış durumda. CHP acilen şu iki şeyi öğrenmeli. Birincisi Türkiye muktedirlerin halkın iktidarını yönetebileceği ülke konumundan çıktı. İkincisi, iktidara giden yol sizin gönlünüzdekilerden değil halkın gönlündekilerden geçer. Aksini düşünmek, abesle iştigaldir.

Sayın İnce’yi sürekli eleştirdim, galiba eleştirmeye de devam edeceğim. Ama bu Muharrem İnce’nin mevcut durumunu değiştirmez. Bakın, Muharrem İnce Ecevit’den, Baykal’dan sonra CHP’nin içerisinde ısrarla liderlik mücadelesi veren tek isim. Bununla birlikte, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında aldığı oylarla partisini geride bırakmayı başarmış. Bir başka özelliği, olağanüstü kongre çağrısı sürecinde mevcut genel başkanın kontrolünde seçilmiş delegelerin %48’ini ıslak imzasını almış. Şöyle özetleyeyim, bana göre Muharrem incenin parti içerisindeki ağırlığı öne sürülenden fazla. Bunlar, belki başka bir kaç şeyi bilançonun pozitif tarafına yazmak mümkün. Ya negatif taraf? İşte zurnanın zırt dediği yer de orası. Sayın İnce siyasette kontrolsüz bir güreşçi gibi davranıyor. Tek mi dalacak? Önce dalar gibi yapıyor ama sonra vazgeçiyor. El ense mi çekecek? Eli havadayken karar değiştiriyor ve doğal olarakta rakibin ensesine inen tokatın etkisi sert yollu, naber biladerden, öteye geçemiyor. Örnek mi? hakkındaki Beştepe’de Erdoğan‘la görüştü iddiasının ardından yaptıkları ve yapmadıkları. Üslup olarak da yanlış olduğunu söyleyebilirim. Sayın Erdoğan’ın aslı siyasette üstelik dimdik ayaktayken, takliti kesinliklle prim yapmaz. Bir de yerli yersiz söyledikleri var. İnsanın aklına ister istemez eşek arısı geliyor. Bunlar da bilançonun eksi tarafında.

Bu konunun en çok taktığım bölümü, Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan parti kurduklarında Türkiye adına demokrasi, Muharrem ince‘nin parti kuracağı söylentisi konuşulduğunda, CHP bağlamında bölücülük olarak nitelenmesi. Oysa düşünceme göre durum tam tersi. Diğer iki yeni partinin İçinden geldikleri Ak Parti’yi iktidardan etme potansiyelleri varken, Muharrem İnce’nin kurabileceği parti CHP’yi en fazla muhalefetin birinci liginden ikinci ligine düşürebilir.

Muharrem İnce’nin partisi kurulur mu kurulmaz mı bilmem ama şunu gayet iyi biliyorum eğer Muharrem İnce başarıya imza atmak istiyorsa, nevi soyadına münhasır olup süreci bir iğne oyası gibi, bir kaneviçe gibi ince ince işlemesi gerekir. Aksi halde bundan sonraki siyasi hayatında kontrolsüz güreşçi misali, sırtı minderden kalkmayan siyasetçi olmaya devam eder..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.