Site Rengi

HABER ÖZETİ
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Müsilaj operasyonları kapsamında 97 şüpheli tutuklandı!.

Müsilaj operasyonları kapsamında 97 şüpheli tutuklandı!.
05.06.2022
A+
A-
Müsilaj operasyonları kapsamında gözaltına alınan 288 şüpheliden 97’si, tutuklandı.
Organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında çalışmalar, aralıksız devam ediyor…

21 Mayıs tarihinde, sahil şeridi ve turistik 8 ilde, eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Polis ekipleri, kendilerini devlet erklerinden üstün göstermeye çalışan ve turizmi baltalayalan mafya tipi suç örgütlerini mercek altına aldı.

Bu kapsamda, 26 Mayıs’ta da 16 ilde Müsilaj Operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyonlar kapsamında 288 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı Türkiye genelinde yapılan müsilaj operasyonları kapsamında gözaltına alınan 288 şüpheliden 97’sinin tutuklandığını duyurdu.

Bakanlık açıklaması

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında; 21.05.2021 tarihinde turizm sezonu öncesi yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil şeridi illerimiz ve turistik diğer şehirlerimizi de kapsayan 8 ilimizde eş zamanlı Sahil Rüzgarı, 05.10.2021 tarihinde 9 ilimizde Sahil Rüzgarı-2 ve 24.12.2021 tarihinde 30 ilimizde TIRPAN kod adlı ülke genelinde eş zamanlı planlı operasyonlar gerçekleştirilmiştir.

İçişleri Bakanlığı: Müsilaj operasyonları kapsamında 97 şüpheli tutuklandı #1

315 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi

Devam eden süreçte yapılan çalışmalar kapsamında; ülkemizin sahil şeridinde bulunan vatandaşlarımız üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan ve ülkemiz turizmini olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini sağlayan suç gruplarına yönelik; yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldak olmak üzere 16 ilimizde ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit suçlarını ve söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçunu işlemek suretiyle kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edilen şahıslara yönelik 26.05.2022 tarihinde MÜSİLAJ kod adlı eş zamanlı planlı operasyonlar gerçekleştirilerek toplam 315 şüpheli şahıs hakkında İl Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından gözaltı kararı verilmiştir.

İçişleri Bakanlığı: Müsilaj operasyonları kapsamında 97 şüpheli tutuklandı #2

Ele geçirilenler

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda; 175 adet tabanca, 41 adet tüfek, 2630 adet fişek, 30 adet bıçak, 4 adet muşta, 12 adet pala, 3 adet kılıç, 1 adet kelepçe, 1 adet hassas terazi, çok sayıda silah parçası, çok miktarda sentetik hap, sentetik ecza, esrar, metamfetamin, 1.605.000 TL, 10.000 Euro ve çok sayıda çek ve senet ele geçirilmiştir.

“Firari 27 şüpheli şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir”

Söz konusu operasyonlar neticesinde; yakalanarak gözaltına alınan ve adli mercilere sevk edilen 288 şüpheli şahıstan 97’si tutuklanmış, 66’sı adli kontrol kararı ile 125 ise tedbir uygulanmadan serbest bırakılmıştır. Firari 27 şüpheli şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir. Kamu güvenliği ve barışını korumak en büyük önceliklerimizden olup suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”

İçişleri Bakanlığı: Müsilaj operasyonları kapsamında 97 şüpheli tutuklandı #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.