Site Rengi

HABER ÖZETİ
İmamoğlu ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen voleybolcu gözaltında..
Rıza Pehlevi ABD’nin sadık köpeği olmak için kendini paralıyor!.
Haydut ABD çöktüğü Venezuela’da resmi petrol satışlarına başladı!.
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti yarın 2 bin 500 liraya çıkıyor..
Firari Murat Gülibrahimoğlu’nun İBB parasıyla kumarda kaybettiği milyon dolarlar iddianamede!.
Avukat Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı..
İBB’nin kaybolan milyarlarını özel jetlerle bakın nasıl şapur şupur yemişler!.
ABD’nin köpekliğini yapan Pehlevi İran’a gitmek için pusuda bekliyor!.
Kadın hakimi vuran savcı Kadına Şiddeti Önleme Bürosu’nda görevliymiş!.
CHP’li belediyeye düzenlenen Al Rüşveti-Ver Ruhsatı operasyonunda 14 gözaltı!.
İran’daki protestolarda ölenlerin sayısı 2 bin 500’ü geçti!.
Aselsan 30 milyar doları aşan ilk Türk şirketi olarak tarihe geçti..
Haydut Trump’tan İranlı protestoculara “Yakıp Yıkmaya Devam Edin” çağrısı!.
Bülent Arınç’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uyuşturucu ile mücadele kurumu çağrısı!.
Uyuşturucu ve kumar operasyonunda İmamoğlu’na ait özel jet detayı!.
Köşeye sıkışan YPG’li teröristler her türlü kahpeliği yapmaya başladı!.
İran’da rejim destekçileri de meydanlara indi!.
YÖK’ten üniversitelere Cuma Namazı talimatı..
AK Parti’den İran açıklaması..
İran’daki o fotoğrafın arkasından bakın kim çıktı!.
Pehlevi itinden Trump’a İran çağrısı: Ortak Olalım!.
Altın ve Para piyasaları alev alev yanıyor!.
Özgür Özel’in Yağmur Duası saçmalıklarına Bakan Yumaklı’dan tokat gibi cevap!.
İran’daki protestolarda ölü sayısı 500’ü geçti!.
İstanbul’da kar yağışı nedeni ile okullar tatil edildi..
Netenyahu itinden İran’daki protestoculara destek açıklaması..
Haydut Trump şimdi de gözünü Küba’nın yeraltı kaynaklarına dikti!.
İran’daki ABD destekli protestolarda ölü sayısı 216’ya yükseldi!.
Halep PKK/SDG pisliklerinden tamamen temizlendi!.
Süper Kupa Fenerbahçe’nin
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

New York Times Başkan Erdoğan’ın Osman Kavala çıkışını manşete taşıdı!.

New York Times Başkan Erdoğan’ın Osman Kavala çıkışını manşete taşıdı!.
24.10.2021
A+
A-

Finans spekülatörüFinans spekülatörü George Soros’un Türkiye temsilcisi olan, Gezi olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi davasında yargılanan Osman Kavala’ya ilişkin 10 büyükelçiden gelen açıklamanın ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın sert çıkışı, ABD basınında büyük yankı uyandırdı. New York Times gazetesi, Başkan Erdoğan’ın yanıtını manşete taşıdı.George Soros’un Türkiye temsilcisi olan, Gezi olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi davasında yargılanan Osman Kavala’ya ilişkin 10 büyükelçiden gelen açıklamanın ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın sert çıkışı, ABD basınında büyük yankı uyandırdı. New York Times gazetesi, Başkan Erdoğan’ın yanıtını manşete taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde, Gezi olayları ve FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi davasında yargılanan iş adamı Osman Kavala’ya ilişkin bildiri yayınlayan ABD Büyükelçiliği’ne tepki giderek artıyor. 18 Ekim’de Almanya, ABD, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçileri ortak bir açıklama yayınlayarak ‘Kavala’yı serbest bırakın’ çağrısında bulunmuştu.

10 büyükelçiden gelen bu skandal Kavala çağrısının ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan, oldukça sert bir çıkışta bulundu.

Eskişehir’de yaptığı konuşmada, büyükelçilerden gelen hadsiz çağrıya yanıt veren Başkan Erdoğan, ‘Kavala dediğin Soros’un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı’na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri’ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim. Türkiye’yi anlayacaksınız, bileceksiniz. Anlamadığınız gün terk edeceksiniz.’ ifadelerini kullandı.

‘ARKASINDA BIDEN YÖNETİMİ VAR’

Başkan Erdoğan’ın sert çıkışı ise dünya basınında geniş yankı buldu. Çıkan büyükelçi krizinden sonra konuya ilişkin geniş bir analiz yayınlayan ABD’li New York Times gazetesi, Başkan Erdoğan’ın tepkisinin yanı sıra büyükelçilerden gelen Kavala çağrısının perde arkasına ilişkin de açıklamalara yer verdi.

New York Times’ta Carlotta Gall imzasıyla yayınlanan haberde, 10 büyükelçilikten gelen Kavala çağrısının ardında ABD Başkanı Joe Biden hükümetinin olduğu ifadeleri yer aldı. Call imzalı analizde, ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmenin, ev sahibi ülkeyi terk etme gerekliliği taşıdığı yorumunda bulunuldu.

Erdoğan’ın sert çıkışının, ABD’ye yönelik taviz vermeden sürdürdüğü dış politikasının bir sonucu olduğuna yönelik yorumların yer aldığı haberde büyükelçilere ayrılmaları için net bir süre verilmediği ve gerçekten sınır dışı edilip edilmeyeceklerinin belirsizliğini koruduğu da yer aldı.

Erdoğan’ın, ABD’nin itirazlarına rağmen Rusya’ya izlediği S-400 anlaşmasında geri adım atmadığının belirtildiği haberde, Başkan Erdoğan’ın, diplomatlar için yaptığı ‘Türkiye’yi bilmeli ve anlamalılar. Bunu yapmadıkları gün gidecekler’ açıklaması öne çıkarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.