Site Rengi

HABER ÖZETİ
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Novoberdaliu: “Türkiye olağanüstü koşullarda bile yardımını eksik etmedi!.”

Novoberdaliu: “Türkiye olağanüstü koşullarda bile yardımını eksik etmedi!.”
25.11.2020
A+
A-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Marmara Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu’yu makamında ağırladı.

Nazik ziyaretlerinden ötürü Novoberdaliu’ya teşekkür eden Büyükakın, Türkiye’nin, Kosova ve Balkanlar ile güçlü tarihi bağlarının bugünlere kadar geldiğini belirtti.

Büyükakın, çok yakın kültürleri yaşatan milletler olduklarını vurgulayarak, “Tarih boyunca zor zamanlarda dayanışma içinde olduk. Geçmişte olduğu gibi Kovid-19 salgını döneminde de Türkiye, birçok ülkenin olduğu gibi Kosova Cumhuriyeti’nin yanında oldu. Kosova’nın daha çok kalkınması ve gelişmesi için bizler de üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Kosova’daki yerel yönetimlerle kurulabilecek ilişkilerin bölgeye çok önemli katkı sunacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Kosova arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın önemine işaret eden Büyükakın, Kocaeli ve Kosova’daki iş insanlarının bir araya gelmesi için gereken desteği vereceklerini vurguladı.

Büyükakın, Kosova’daki yerel yönetimlere bilgi ve tecrübe aktarımında bulunabileceklerini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin, ortak tarihi geçmiş ve dostluk bağları temelinde ilerlediğini kaydetti.

– “OLAĞANÜSTÜ KOŞULLARDA BİLE KOSOVA’NIN YARDIMINA GELDİNİZ”

;;;;;;;Başkonsolos Novoberdaliu, Türkiye’nin Kosova’ya 1999 yılındaki savaş ve sonrasında da yardımlarını eksik etmediğini belirtti.

Türkiye’nin salgın zamanında da Kosova’ya yardım ettiğini hatırlatan Novoberdaliu, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin olağanüstü koşullarda bile Kosova’nın yardımına geldiğini çok iyi biliyoruz. 1999’daki savaştan başlayarak, yeniden yapılanmada, ülkenin kalkınmasında ve şimdi ekonomi alanındaki yatırımlarla desteklemeye devam etti. Kovid-19 salgını döneminde Kosova’nın sağlık sistemine katkı veren Türkiye, hep yanımızda oldu. Dünya Sağlık Örgütü pandemiyi ilan etmeden, Türkiye önlemlerini almıştı. Pandemide de yardımlarınızı her zamanki gibi yaptınız. Türkiye’ye, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında Kosova’ya gönderdiği yardımlar için bir kez daha teşekkür ediyorum. Kosova halkının Türkiye’ye olan teşekkürlerini iletmek istiyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.