Site Rengi

HABER ÖZETİ
Epstein’in kardeşi ağabeyini Trump’ın öldürdüğünü açıkladı!.
Bill Gates’in Epstein skandalından sonra Microsoft hisseleri çakıldı!.
Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya uyuşturucu ve fuhuştan tutuklandı..
Umman’daki yapılan ABD ile İran arasındaki kritik zirve sona erdi!.
6 Şubat depreminin 150 milyar dolara mâl olduğu açıklandı!.
AK Parti 3 yılda 455 bin konut yaparken CHP 275 konutu yapamayıp vatandaşı dolandırdı!.
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi resmen sona erdi..
MİT’ten Mossad operasyonu!. Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu gözaltında!.
Epstein belgelerinde kan donduran “İnsan Avı” detayı..
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
Süresiz Nafaka dönemi nihayet sona eriyor..
MHP’li Feti Yıldız Öcalan’a umut hakkı konusuna açıklık getirdi..
CHP’li Buca Belediyesi’ne “Ver Rüşveti Al Ruhsatı” operasyonu..
Altın ve gümüş piyasasında deprem!. Fiyatlar adeta çakıldı!.
Putin’in adı tam 1055 kez geçiyordu!. Rusya’dan gündemi sarsacak Epstein açıklaması..
ABD Başkanı Trump’tan İran lideri Hamaney’e suikast tehdidi..
Bill Gates’ten Epstein açıklaması: Pişmanım ve yaptığım için özür diliyorum!.
FETÖ’nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein’in de avukatı çıktı!.
Pandeminin Bill Gates’e ait bir savsata olduğu Epstein belgeleriyle ortaya çıktı!.
ABD Başkanı Trump İran’ın müzakere yapmak istediğini söyledi..
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddiaları ile ilgili soruşturma başlattı..
Epstein belgelerinde adı geçen Rixos’un sahibi Fettah Tamince konuştu..
Epstein dosyalarında yer alan satır satır Türkiye korkusu!.
AK Partili Başkan CHP’li Meclis Üyesini adeta yerin dibine soktu!.
MHP Lideri Bahçeli’den Özgür Özel’e Erken Seçim cevabı: AHMAKLIKTIR!.
34 ATA 061 plakalı aracı eskort hizmeti için kullanmış!.
Savcı Akın Gürlek’i hedef alan Özgür Özel’e tazminat şoku!.
Trump Epstein asasına hiç gitmemiş, kendisine komplo kurulmuş!.
Merkez Bankası’na üst düzey atamalar..
Milli gururumuz Kızılelma 2026’da göreve başlıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Öldürülen arkeoloğun hayalini gerçekleştirecekler

Antalya’nın Kemer ilçesinde, tartıştığı Sadık Poyraz (32) tarafından öldürülen Olimpos Antik Kenti kazısında görev yapan doktora öğrencisi Sinan Sertel’in (32) anısına kazı evinde kitaplık oluşturuldu. Ayrıca, Sertel adına Afrika’da su kuyusu açılacak.

Öldürülen arkeoloğun hayalini gerçekleştirecekler
05.08.2019
A+
A-

Antalya’nın Kemer ilçesinde, tartıştığı Sadık Poyraz (32) tarafından öldürülen Olimpos Antik Kenti kazısında görev yapan doktora öğrencisi Sinan Sertel’in (32) anısına kazı evinde kitaplık oluşturuldu. Ayrıca, Sertel adına Afrika’da su kuyusu açılacak.

Kumluca ilçesindeki Olimpos Antik Kenti Kazıları alan sorumlusu, sanat tarihçisi Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Anabilim Dalı'nda doktora yapan sanat tarihçi Sinan Sertel, 18 Mayıs'ta, Kemer ilçesi Ulupınar Mahallesi Çıralı sahilinde yürütülen kazı çalışmaları sırasında ağaç kesildiği iddiaları üzerine bölgede oturan Sadık Poyraz ile tartıştı. Büyüyen tartışmanın ardından Sadık Poyraz, yanındaki bıçakla Sinan Sertel'i göğsünden bıçakladı. Sadık Poyraz olay yerinden kaçarken, çevredekiler ağır yaralanan Sinan Sertel için 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Sertel, ambulansla hastaneye götürülürken, yolda yaşamını yitirdi.

Sinan Sertel'in cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından memleketi Karabük'ün Safranbolu ilçesinde toprağa verildi. Olaydan sonra kaçtığı Kemer ilçesi Tekirova Mahallesi'nde yakalanan Sadık Poyraz, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

SİNAN SERTEL ADINA KİTAPLIK

Olimpos Antik Kenti Kazı Başkanı Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yelda Uçkan, Olimpos kazılarında 7 yıl görev yapan Sinan Sertel'in anısına kazı evinde kitaplık oluşturdu. Kitaplık için iki önemli bağışçının destek verdiğini belirten Prof. Dr. Uçkan, "Bunlardan biri Antalya Bilim Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Örnek. Kendi koleksiyonundaki 200 Bizans eserini -ki bunların içinde orijinal basımlar da var- bağışladı. Suna- İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED) ise bugüne kadar yayımladığı tüm kitap ve dergilerden birer örnek bağışladı. Yaklaşık 1 ay önce oluşturmaya başladığımız Sinan Sertel Kütüphanesi'nde şu ana kadar 400 kitap oldu" diye konuştu.

KAYBETTİĞİ BABASI İÇİN AFRİKA'DA BİR SU KUYUSU AÇTIRMAK İSTEMİŞ

Arkeolog Sinan Sertel'in ailesiyle sürekli temas halinde olduklarını da belirten Prof. Dr. Uçkan, "Ailesinden öğrendiğimize göre Sinan, babasını kaybettikten sonra onun adına Afrika'da bir su kuyusu açtırmak istemiş. Biz de hocaları ve arkadaşlarıyla bu bilgiyi paylaştık. Bir fon oluşturulacak. Para ailede toplanacak ve Sinan'ın babası için düşündüğü su kuyusu kendi adına açtırılacak" dedi.

'SİNAN'IN ÖLÜMÜ BİZE ÇOK DOKUNDU'

Sinan Sertel'in Olimpos ile ilgili yarım kalan doktora tezinin ise tamamlanarak basımını yapacaklarını kaydeden Prof. Dr. Uçkan, “Kendisine kısmet olmadı. Onun adına biz yapacağız" dedi. Gelecek yıl memleketi Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Sinan Sertel adını bir sempozyum düzenlemeyi de düşündüklerini ifade eden Prof. Dr. Uçkan, "Sinan Anadolu Üniversitesi'nde Safranbolu kent dokusu ile ilgili bitirme tezi hazırlamıştı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Anabilim Dalı'nda doktora yapıyordu. Sinan çok çalışkan bir arkeologdu. Onun unutulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Genç bir insandı. Çok acı bir olay. Ölüm şekli çok kötü. Bize çok dokundu. Olimpos'ta çok emeği vardı. Yaz, kış burada kalıyordu. Sinan bizim için bir arkeoloji şehidi. Unutturulmaması gerekiyor."

ABLA NURCAN DOĞAN: HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Sinan Sertel'in ablası Nurcan Doğan ise kardeşinin çevresiyle barışık, işine özen gösteren bir insan olduğunu söyledi. Babası İsmet Sertel'in 2014 yılında vefat ettiğini belirten Nurcan Doğan, "Sinan babam adına Afrika'da bir su kuyusu açtırmak istiyordu. Çok istemesine rağmen yapamadı. Biz de durumu arkadaşlarıyla paylaştık. Onların desteğiyle Afrika'da bu hayalini gerçekleştireceğiz. Bir kuyunun maliyeti 15- 20 bin lira civarındaymış. Bu parayı topladığımızda hayalini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.