Site Rengi

HABER ÖZETİ
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara’da..
Kripto para piyasasındaki kayıp 1 trilyon doları geçti!.
ABD Başkanı Trump Anıtkabir ziyaretini iptal etii..
Venezuela’da ölü sayısı 3 bin 842’ye yükseldi!.
Usta oyuncu Zihni Göktay hayatını kaybetti..
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Laikleri kudurtacak müfredat değişiklikleri!.
Netenyahu iti ABD ile İsrail’in geleceğinden endişe ettiğini açıkladı!.
Özgür yine Ekrem’den talimat almaya gitti!.
Kılıçdaroğlu kendisine biat etmeyen tüm ilçe başkanlarını görevden alacak..
İstanbul’un başıboş sokak köpekleri sorunu 2 ay içinde bitecek!.
Bakan eskisi Hüseyin’in muhaliflere şirin gözükme çabaları!.
NATO Zirvesi programı belli oldu..
Ankara milletvekili Adnan Beker CHP’den istifa etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Optimar’ın seçim sonucu anketi! Muhalefet neden kaybetti?.

Optimar’ın seçim sonucu anketi! Muhalefet neden kaybetti?.
19.07.2023
A+
A-

Optimar’ın son anketinde katılımcılara ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’na neden oy verdikleri’ soruldu. Katılımcıların yüzde 21.6’sı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı güvenilir bulduğu için tercih ettiğini söylerken, Kılıçdaroğlu’na oy verenlerde ilk sırada iktidarın değişimi geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yapılan anketler yerini tercihlerin nedenlerinin araştırılmasına bıraktı.

Optimar Araştırma, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin 10-14 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde 2 bin 350 kişi ile yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a neden oy verdiniz?

Ankette katılımcılara, ’28 Mayıs seçimlerinde Erdoğan’a neden oy verdiniz?’ diye soruldu.

Ankete katılanların yüzde 21,6’sı ‘güvenilir olması’, yüzde 17,7’si ise ‘başarılı liderlik göstermesi’, yüzde 17,3’ü ‘İstikrarı sağlaması’, yüzde 9,6’sı da ‘CHP-HDP ilişkisini desteklememesi’ gibi nedenlerle Erdoğan’a oy verdiğini söyledi.

Ayrıca, ‘Hizmet odaklı olması’ diyenler yüzde 9,1’le önemli bir oranı tutarken, onu yüzde 6,3’le ‘Geleceğe yönelik projeler üretmesi’ diyenler takip etti.

Kılıçdaroğlu’na oy verme nedenleri soruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından bu kez de katılımcılara Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verme nedenleri soruldu.

Ankete katılanların yüzde 16’sı Kılıçdaroğlu’na mevcut iktidarın değişmesini desteklemesi için oy verdiğini söylerken, yüzde 14,2’yle ikinci sırada ise ekonomik durumun düzelmesine yönelik politikalar geldi.

Suriyeli sorununun çözümüne odaklanması yüzde 9,9’la üçüncü sırada gelirken, onu yüzde 9,5’le dürüst ve güvenilir siyasetçi seçeneği izliyor.

CHP seçmeni açısından çok önemli olan Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığı yüzde 7.9’la beşinci sırada yer alırken onu barış, huzur ve adaletin sağlanacağına olan inanç takip ediyor.

Muhalefetin başarısızlığının sebebi ne?

Ankette katılımcılara ayrıca, ‘Muhalefetin başarısızlığının sebebi ne?’ sorusu da yöneltildi.

Ortaya çıkan çarpıcı sonuca göre ankete katılanların yüzde 25,1’i muhalefetin etkili bir vizyon ve politika ortaya koyamadığını söyledi.

Diğer neden olarak yüzde 19,3’ü başarısızlığın sebebi olarak Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesini işaret etti.

Üçüncü sıradaki sebep ise yüzde 12,6’yla halkın değişime direnci olarak saptandı.

Beşinci sırada yüzde 10,5’le halkın güvenlik ve istikrar ihtiyacının hükümet tarafından karşılanması gelirken, son sırayı yüzde 8’le seçim sürecindeki propaganda ve medya stratejilerinin muhalefette eksik olması gösterildi.

Yeni Haber Başlığı

Muhalefetin kaybetmesinde en büyük pay kime ait?

Öte yandan ankette “Muhalefetin kaybetmesinde en büyük pay kime ait?” diye soruldu.

Katılımcıların yüzde 44,6’sı Kemal Kılıçdaroğlu dedi. Kılıçdaroğlu’nu yüzde 19,2’le Meral Akşener takip ediyor.

İmamoğlu başarısız diyenlerin oranı yüzde 17 olurken, Mansur Yavaş diyenler yüzde 12.1’le dördüncü sırada geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.