Site Rengi

HABER ÖZETİ
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
DOLAR 32,5586
EURO 34,8470
ALTIN 2.431,51
BIST 9.722,09

Orta da koca bir ülke var ama devlet yok!.

Orta da koca bir ülke var ama devlet yok!.
İsrail denen terör yuvasının yarısından fazlası çöl ve ot bile yetişmiyor ama herifler geçen yıl dünyaya yaklaşık 700 ton tohum sattılar, biz ise Türkiye olarak “Eyy İsrail” diyerek parmak salladığımız o çakma ülkeden geçen yıl 45 ton tohum aldık!.
Bugünlerde göstermelik bir tiyatro ile 3. Dünya Savaşı’nın fitilini ateşlemeye kalkan Rusya ile Ukrayna birer kış memleketi olmasına rağmen Türkiye buğday ihtiyacının neredeyse yüzde 75’ini bu iki ülkeden rica minnet karşılıyor!.
Türkiye ise 3 tarafı denizlerle çevrili, kayalarında bile zeytin ağaçları olan, tropik meyvelerden envai çeşit bitkisel gıda ürününe kadar her şeyin bolca yetiştiği bir ülke ama birçok insan evine ya yokluktan yada pahalılıktan ötürü ne meyve ne sebze nede bakliyat alabiliyor!.
Ülkeyi sanayii de, yol da, köprü de, hastane de, inşaatta, raylı ulaşımda, havayolunda, deniz yolunda, karayolunda, kalkındırma derdine ve yarışına girerken en önemli ihtiyacımız olan tarımda ve hayvancılıkta iflasın eşiğine kadar sürükledik!.
Tarımın ve hayvancılığın yüzde 75’ini bitirdiğimiz yetmedi, üstüne bir de gerizekâlı gibi kalan yüzde 25’lik üretimimizinde yüzde 15’lik kısmı olan en iyi ürünleri başka ülkelere satıp elimizde kalan o yüzde 10’luk çürük çarıkları da vatandaşa karaborsacılıkla 10 katı fiyatına yediriyoruz!.
Köylü, çiftçi, üretici tarlasına gübre olarak serpecek hayvan bokunu bile bulamayıp çuvalı 600-700 liradan kimyasal suni gübre almaya mecbur bırakılmış, litresi 20 liradan mazot almaya mecbur bırakılmış, 300 bin liralara traktör almaya mecbur bırakılmış ve haliyle para kazanamayınca da iflasa sürüklenip tarlasını ahırını satıp evinde oturmaya mecbur bırakılıyor!.
Komisyoncu ise tekelinde tuttuğu meyve sebze halleri ile kalan bir avuç üreticinin malına çöküp yok parasına alarak suya sabuna dokunmadan bir kamyon maldan üç kamyon mal parası cebine indirirken Tarım Bakanı olacak kibir abidesi arkadaşta sağda solda kıç gezdirip çakarlı arabası ve koruma ordusuyla caka satıyor!.
Bir avuç marketçi koca devletle ta*şak geçer gibi fahiş fiyatlardan dolayı yazılan cezaları vatandaşa yansıttığı kol gibi zamlarla 2 günde çıkarıp başıboş bırakılmış ülkede devlete adeta parmak sallıyor!.
3 ay önce 2825 lira asgari ücret alan vatandaş şimdi 4 bin 250 lira asgari ücretle 3 ay önce aldığının yarısını bile alamıyor!
5 kişilik kirada oturan aileye 4 bin 250 lira asgari mübah görülürken, Diyanet İşleri Başkanlığı oruç tutamayanların sadece 1 kişiyi doyurmak için günlük 40 lira vermesi gerektiğini buyuruyor!.
Yani, Diyanet İşleri Başkanılğı’nın hesabına göre 5 kişilik bir aile günlük sadece 200 lira ile ancak karnını doyurabilecekken iktidarın en tepe isimleri televizyon kanallarına çıkıp milletin aklı ile alay ederek kuru simit çay hesabıyla asgari ücretli işçinin kenara para bile istifleyebileceğini söylüyor!.
Ticaret Bakanlığı, Maliye ve Hazine Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurmayları ve binlerce hesap kitap uzmanı Kamu çalışanı sanki cam bir fanusta yaşıyormuş, hiç güneş yüzü görmüyormuş, çarşı pazarın ne olduğunu hayatlarında hiç görmemiş ve gitmemiş gibi bir hava içerisinde 3-5 yerden kendilerine bağlattıkları maaşlar ve “Huzur Hakları” ile pespembe dünyalarında mutlu mesut yaşayıp gidiyorlar!.
Anlayacağınız tam bir Ahbap-Çavuş ilişkisi ile birileri birilerinin adamı olarak mevkii ve makamların başına kurulmuş, ya birbirlerine yalakalık yaparak yada birbirlerinden pahalı hediyelerle görerek dünyayı sadece kendi etraflarında döndürüyorlar!.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deseniz; etrafında öyle bir etten duvar örülmüş ki!. Bırakın vatandaşın kendisine ulaşıp derdini anlatabilmesini partisindeki milletvekilleri bile kendisine ulaşmaz hale gelmiş!.
Durum böyle olunca da, ortaya içinde yaşamak zorunda olduğumuz böyle başıboş bir ülkenin ceremesini çekmekten başka çare kalmıyor maalesef!.
Gerçi biz neremizi yırtsak da, neremizi dağa taşa vursak da boş çünkü sağolsun bu arkadaşların evlere şenlik bir TÜİK’leri var!.
9 liralık akaryakıt 22 lira olsa da, 29 liralık peynir 75 liraya fırlasa da, 1,5 liralık ekmek 3,5 liraya satılsa da, insanlara hakaret ederken ismini kullandığın hıyar bile 2 liradan 25 liralara pazar tezgahlarında görücüye çıksa da, ev araba fiyatları 3 katına zıplasa da 3-4 ay önce 9 liraya aldığımız akaryakıtın litresi şimdi 22 liraya satılsa da hesabın iyisini TÜİK yapar ve enflasyon TÜİK’e göre sadece yüzde 30 olarak açıklanıyorsa kesinlikle doğrudur, biz bilmeyiz TÜİK bilir çünkü!.
Ancak bizim de çok iyi bildiğimiz bir şey var ki; o seçim sandığı er yada geç önümüze gelecek!!!
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.