Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
İngiliz köpeklerini bozguna uğrattığımız Kut’ül Amare zaferinin 108. yılı kutlu olsun…
CHP’den 1 Mayıs kararı!. “Hep birlikte Taksim’e yürüyoruz” diyerek duyurdular…
İBAN üzerinden tahsilat yapanlara verilecek para cezası miktarları belli oldu…
Başsavcılık alçak sapığa verilen İyi Hal İndirimine isyan etti!.
MHP’den TikTok’un kapatılması için TBMM’ye kanun teklifi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel’in görüşme tarihi belli oldu..
AK Partili vekilin Boğaza nazır malikanesi kaçak çıktı!.
Gözler Nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi…
Dev ilaç firmasından Koronavirüs aşısı itirafı!.
AK Partili başkandan seçmene küstah sözler!. ORUCU BİZİMLE TUTUP İFTARI BAŞKASIYLA AÇIYORSUNUZ!.
İBAN üzerinden Vergi Hırsızlığı dönemi sona eriyor!.
CHP’li Belediyelerde Ahbap-Çavuş atamaları tam gaz devam ediyor!.
CNN muhabirinden ABD Dışişleri Bakanına tokat gibi cevap!.
Sosyal medya platformu Threads Türkiye’de resmen yasaklandı!.
Meclis Yeni Anayasa görümelerine yarın başlıyor..
Otel skandalının arkasından Erdoğan’ın ihalecileri çıktı!.
Gavura bedava verdikleri hizmet için Türk’ten ekstra para istediler!.
Yenidoğan bebekler üzerinden devleti milyonlarca dolandırdılar!.
İyi Parti’de Genel Başkanlık yarışı 3. tura kaldı..
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?.
DOLAR 32,3891
EURO 34,5551
ALTIN 2.384,10
BIST 10.045,74

Pes! dedirten vicdansızlık! Mansur Yavaş, epilepsi hastası personelini baskıyla hastanelik etti!.

Pes! dedirten vicdansızlık! Mansur Yavaş, epilepsi hastası personelini baskıyla hastanelik etti!.
05.08.2023
A+
A-

Sık sık algı ve belediyeyi batırma noktasına getirdiği skandallarla gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı(ABB) Mansur Yavaş vicdanları sızlatan bir olaya imza attı. Belediye personeline yaptığı baskılarla bilinen Mansur Yavaş, mobbing ve yıldırma ile yüzde 40 epilepsi hastası çalışanı hastanelik etti. Konuya tepki gösteren ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, “İnşallah önümüzdeki seçimlerde bu zulümler son bulacak, personelimiz tekrar refaha kavuşacak.” ifadelerini kullandı.

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, personele uyguladığı mobbing ve baskıyla gündeme geldi. Hakkındaki iddialar bitmek bilmedi. Göreve geldiği günden beri kendi dönemi öncesi belediyede personel olarak çalışan insanlara yapmadığı zulmü bırakmayan Mansur Yavaş, iddiaya göre bu kez de yüzde 40 epilepsi hastası olan personeli mobbing, baskı ve yıldırma politikalarıyla hastanelik etti.

“Böyle vicdansızlık olmaz” diyerek duruma tepki gösteren ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, 14 yıldır belediyede engelli bireyler için kurulan merkezde çalışan bir personelin son iki senedir büyük bir baskı, mobbing ve sürgüne maruz kaldığı dile getirdi. Yüzde 40 epilepsi hastası olan ve belediye iştiraki olan BEL-PA’da çalışan personelin, hastalığından amirlerinin haberdar olmasına rağmen yaşlılara hizmet merkezi üzerinden ev temizliğine gönderildiği öğrenildi. İşten istifa etmesi için özellikle Ankara’nın uzak noktalarına gönderilen hasta personel son olarak gönderildiği görev esnasında epilepsi krizi geçirip hastanelik olduğu belirtildi.

4.5 yıldır kendi döneminde önce ABB’de çalışmaya başlayan personele karşı mobbing, baskı, zulüm uygulayan haksız tutanaklarla işten çıkaran ABB Başkanı Mansur Yavaş, şimdi de epilepsi hastası bir personeli hastanelik etti.

“RAHATSIZSAN İSTİFA ET DEDİLER”

Epilepsi hastası personelin durumunu anlatan ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, “14 yıldır ABB bünyesinde hizmet veren epilepsi hastası olan bir personel Yavaş ve ekibinin baskı ve zulümlerine dayanamayarak geçirdiği epilepsi krizi sonrası günlerdir hastanede tedavi görüyor. Söz konusu arkadaşımızın hastalığı ile alakalı yüzde 40 raporu olduğu biliniyor. Görevi esnasında da zaman zaman epilepsi nöbetleri geçirmiş. Ayrıca personelin sağlık problemimden amirlerinin ve müdürlerinin de haberi olduğunu öğrendik. Hastanelik olan personel daha önce engelli eğitim merkezinde engelli bireylere yardımcı olmak için görevlendirilmiş. Ancak daha sonra Yavaş ve ekibi tarafından Ankara’nın en uzak yerlerine ev temizliği yapması için görevlendiriliyor. Bu yıldırma politikasının tek sebebi de eski yönetim döneminde işe girip çalışmaya başlamış olmasıdır. ABB’deki personellerin hemen hemen hepsi bu baskı, mobbing ve yıldırma politikası ile uğraşıyor. Hastanede yatan personelin durumunun bilinmesine rağmen ve sözlü olarak durumunu beyan etmesine rağmen hangi insan ‘rahatsızsan istifa et’ diyebilir. Bu nasıl bir vicdandır” dedi.

“SIRF İSTİFA ETTİRMEK İÇİN…”

“Yavaş ve ekibi genel seçimleri kazanamayınca hırsını personelden almaya başladılar” diyen Ünal, sözlerine şöyle devam etti: Her şeyi geçtik insan böyle bir durumdan dolayı hastaneye yatan ve günlerdir hastaneden olan personelini nasıl arayıp da sormaz. Bir geçmiş olsun demez. Sadece kaza raporu göndermeleri için ailesine uyarı yapmakla yetinmek nasıl bir insanlık? Sağlık durumunu sormadığınız personelin düşmeden kaynaklı kolunda bulunan platin zarar görmüş. Kolunu kullanmakta zorlanıyor. Epilepsi tedavisi tamamlandıktan sonra ortopedide tedavisi devam edecek. Ayrıca çarpmadan kaynaklı görme sıkıntısı çekiyor. İnsanlar istifa etsin diye diye yapmadıklarını bırakmadılar.

“BÜTÜN HAKLARINI ELLERİNDEN ALDILAR”

ABB Meclis Başkanvekili Fatih Ünal Ünal, “Belediyeyi maaş ödeyemez hale getirdiniz. İnsanların haklarını vermiyorsunuz. Fazla çalıştırıp mesailerini ödemiyorsunuz. Belediyede hizmet veren personel haklarını alamaz hale geldi. İnsanlar seslerini çıkaramadıkları için baskı ve zulümlerini iyice arttı. Ekmeğinin hatırına susan, size boyun eğen insanlara bu yaptıklarını reva değil. İnşallah önümüzdeki seçimlerde bu zulümler son bulacak, personelimiz tekrar refaha kavuşacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.