Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Porsuk Barajı’nda su ‘kritik’ seviyede 

Eskişehir’e içme suyu sağlayan Porsuk Barajı’ndaki su miktarı kriitik seviyeye düştü. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Eskişehir’in önümüzdeki aylarda içme ve kullanma suyu sıkıntısı çekme tehlikesi, her geçen gün daha da artıyor” dedi.

Porsuk Barajı’nda su ‘kritik’ seviyede 
06.08.2019
A+
A-

Eskişehir’e içme suyu sağlayan Porsuk Barajı’ndaki su miktarı kriitik seviyeye düştü. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Eskişehir’in önümüzdeki aylarda içme ve kullanma suyu sıkıntısı çekme tehlikesi, her geçen gün daha da artıyor” dedi.

Eskişehir’in içme ve kullanma suyunu karşılayan Porsuk Barajı’nda su miktarı azaldı. Kritik seviyeye kadar düşen su miktarının yüzde 30’ların altına düşmesi halinde, arıtmanın imkansız hale geleceği ve kentte içme suyu sıkıntısı yaşanacağı bildirildi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(ESKİ) yetkilileri, Eskişehir’in yılda 45 milyon metreküp içme suyuna ihtiyacı olduğunu ancak bu miktarın yaklaşık 2,5 katının sulama suyuna verildiğini belirtti.  ESKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada Porsuk Barajı’ndaki su seviyesinin yüzde 40 seviyesinde olduğu kaydedilerek, "Eskişehir halkının tarım yapması için bırakılan bu suyun haricinde Eskişehir sulaması dışında bulunan Polatlı bölgesinin bir kısmına da tarım amaçlı su bırakılmakta, bu nedenle barajdan bırakılan günlük su miktarı 1 milyon metreküpü geçmektedir. Suyun böyle kullanılması, hızlı bir şekilde baraj seviyesinin düşmesine neden olmakta ve arıtmayı güçleştirmektedir. Seviye bu şekilde hızlı düşmeye devam ederse Porsuk’ta ağır metallerin yoğun olduğu dip kısımdaki suyu arıtmak mümkün olmayacaktır ve ne yazık ki, Eskişehir’in suyu tehlikeli bir hal alacaktır. DSİ tarafından Ağustos ayı itibariyle yüzde 40’lar seviyesinde doluluk oranında olan Porsuk Barajı'ndan bu şekilde su verilmesine devam edilmesi durumunda, Eskişehir halkının susuz kalacağı da açıkça görülmektedir” denildi.

‘BİLİNÇSİZ KULLANIMIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ’

Çok su gerektiren zirai ürünler yerine kuru ziraata elverişli ürünler yetiştirilmesi gerektiği  savunulan açıklamada, tarımda bilinçsizce su kullanımının acilen önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.