Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım’ım malvarlıklarına el konuldu..
Yaşına başına mesleğine bakıp utanmadan Özgür Özel’in küfürlerini savundu!.
Özgür Özel’in ayyaş kafayla attığı mesajlara tepkiler çığ gibi!.
İsrail’den ABD’ye İran resti: YA HEMEN VURUN YA DA BİZ TRK BAŞIMIZA VURURUZ!.
İran’dan dünyanın uykularını kaçıracak Atom Bombası açıklaması..
CHP’li Başkandan Özgür Özel hakkında şok açıklamalar!. Anama bacıma sayıp söven ahlaksızın birisi!.
İyi Partili ahmağın önce tipine sonra da alçakça ettiği hakaretlere bakın!.
CHP Lideri Özel’in dün öve öve bitiremediği yardımların toplamı 5 milyon!.
Sigara yasakları genişliyor..
CHP’li Keçiören belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Epstein sapığı araya hatırı sayılır kişiler sokup yıllarca Putin’le görüşmeye çalışmış!.
Epstein’in kardeşi ağabeyini Trump’ın öldürdüğünü açıkladı!.
Bill Gates’in Epstein skandalından sonra Microsoft hisseleri çakıldı!.
Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya uyuşturucu ve fuhuştan tutuklandı..
Umman’daki yapılan ABD ile İran arasındaki kritik zirve sona erdi!.
6 Şubat depreminin 150 milyar dolara mâl olduğu açıklandı!.
AK Parti 3 yılda 455 bin konut yaparken CHP 275 konutu yapamayıp vatandaşı dolandırdı!.
Yurt dışından gümrüksüz alışveriş dönemi resmen sona erdi..
MİT’ten Mossad operasyonu!. Mehmet Budak Derya ve Veysel Kerimoğlu gözaltında!.
Epstein belgelerinde kan donduran “İnsan Avı” detayı..
Asrın felaketinin üzerinden 3 yıl geçti..
Süresiz Nafaka dönemi nihayet sona eriyor..
MHP’li Feti Yıldız Öcalan’a umut hakkı konusuna açıklık getirdi..
CHP’li Buca Belediyesi’ne “Ver Rüşveti Al Ruhsatı” operasyonu..
Altın ve gümüş piyasasında deprem!. Fiyatlar adeta çakıldı!.
Putin’in adı tam 1055 kez geçiyordu!. Rusya’dan gündemi sarsacak Epstein açıklaması..
ABD Başkanı Trump’tan İran lideri Hamaney’e suikast tehdidi..
Bill Gates’ten Epstein açıklaması: Pişmanım ve yaptığım için özür diliyorum!.
FETÖ’nün avukatlığını yapan Weingarten, Epstein’in de avukatı çıktı!.
Pandeminin Bill Gates’e ait bir savsata olduğu Epstein belgeleriyle ortaya çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rum gazetesi: Türkler yakalandı ve infaz edildi

Kıbrıs Barış Harekatı’nın kutlamalarının yapıldığı bugün Rum Politis gazetesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın babası Hüseyin’in de aralarında bulunduğu 13 Kıbrıslı Türk’ün Rumlara tarafından öldürülmesi ile ilgili çarpıcı bir haber yayımladı.

Rum gazetesi: Türkler yakalandı ve infaz edildi
20.07.2019
A+
A-

Kıbrıs Barış Harekatı’nın kutlamalarının yapıldığı bugün Rum Politis gazetesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın babası Hüseyin’in de aralarında bulunduğu 13 Kıbrıslı Türk’ün Rumlara tarafından öldürülmesi ile ilgili çarpıcı bir haber yayımladı.

'74 Αcısı' adlı sayfada okuyucularına aktaran Politis, haberi, “Rum 395’inci Piyade Taburu askerleri, Kıbrıslı Türklerin olduğu nöbetçi kulübesini ele geçirdi ve onları tutukladıktan sonra infaz etti” başlığıyla verdi.

Larnaka’ya bağlı karma köy Alaminyo’da 20 Temmuz 1974’te yaşanan çatışmalara atıf yapan gazete, Alaminyo’da 13 Kıbrıslı Türk’ün öldürüldüğü olayların, Rum Başsavcılığı'nın 2012 yılındaki talimatı üzerine Rum polisi tarafından 2013’te araştırıldığını belirtti.  

Gazete, 28 Temmuz 1974’te dönemin New York Times muhabirinin, Alaminyo şehitlerine ilişkin Rum tarafının “Kıbrıslı Türklere, savaşın başlamasıyla, köyün Türk yarısını ele geçiren Kıbrıs Rum kuvvetlerine teslim olmayı ret ettikten sonra ateş açıldığı” şeklinde açıklama yaptığını yazdığını; Kıbrıs Türk tezinin ise “13 kişinin bir duvar önüne konularak soğukkanlılıkla bu kişilere ateş açıldığı” yönünde olduğunu yazdı. 

'SOĞUKKANLILIKLA İNFAZ EDİLDİLER'

Rum Başsavcılığı'nın, Rum polisinin bulgularının, Kıbrıslı Türklerin tezlerini teyit ettiğini kaydeden gazete;  Rum polisi raporunda yer alan ifadeleri şöyle yazdı; "Alaminyo olaylarına katılan Kıbrıslı Rum askerlerden alınan ifadelere göre, Rum tabur askerleri köyün Kıbrıs Türk mahallesine saldırdı. Rum askerler, Kıbrıslı Türklerin bulunduğu nöbetçi kulübesini işgal etti. Askerler, Türkleri yakaladı, akabinde ise kurşuna dizerek infaz etti.”

Yapılan araştırmada, "Kıbrıslı Türklerin soğukkanlılıkla öldürüldüğüne” işaret edildi ve bunun savaş suçu olduğu belirtildi. 

'SİZİ YÜREĞİMİZE GÖMDÜK'

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da sosyal medyadan Alaminyo şehitleri ve babasının fotoğrafını, "Cesaretinize, ülke sevginize, gösterdiğiniz fedakarlığa hayran oldum hep. Sizi yüreğimize gömdük. Tüm Şehitlerimizin ruhu şad olsun” yorumu ile yayınladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.