Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’nin ara seçim çakallığına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan veto!.
Trump İran’ın elinden kaçıp kurtulmanın yollarını arıyor..
MHP İstanbul İl Başkanlığı ve 39 ilçe başkanlığını feshetti!.
Bu geçe akaryakıta gelecek olan zamlar iptal edildi..
CHP’deki skandalları eleştiren Yılmaz Özdil Sözcü TV’den kovuldu!.
İsrail medyası enkaz görüntülerini artık saklayamıyor..
İran ile ABD arasında iki aşamalı ateşkes müzakereleri başladı..
İran İsrail’deki binaları direk hedef aldı!. Çok sayıda ölü ve yaralı var!.
Fenerbahçe Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek zirve yarışına yeniden dahil oldu..
İran İsrail’in kalbi Hayfa’ya füze yağdırdı..
Trump’tan skandal açıklamalar: İran’daki protestoculara ve Kürtlere silah dağıttık!.
İran’a tosladıkça kuduran Trump “S*ktiğmin Boğazını Açın” diyerek küfürler savurdu!.
İran vurduğu ABD uçakları ile helikopterlerinin enkaz görüntülerini paylaştı..
İran ABD’ye ait iki kargo uçağını ve iki helikopterini düşürdüğünü açıkladı..
İran ABD’nin “Pilotumuzu Kurtardık” açıklamasını yalanladı..
Akaryakıta 7,65 kuruşluk dev zam..
İçişleri Bakanlığı CHP’li Mustafa Bozbey’in görevden uzaklaştırıldığını açıkladı..
Trump iti yine İran’a içi boş tehditler savurmaya devam etti..
ABD’nin İran savaşındaki zararı ve kayıpları 2 milyar doları aştı!.
İran’dan hayatının darbesini yiyen Trump cadı avına başladı!.
Hürmüz Boğazı tamamen kilitlendi..
Özkan Yalım’ın Özgür Özel’e rüşvet olarak verdiği makam aracının belgesi ortaya çıktı!.
Mustafa Bozbey tutuklandı!. Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
Pentagon ABD halkını kandırmaya devam ediyor!.
Elektrik ve Doğalgaza yüzde 25 zam!.
Adı Yasak Aşk skandalına karışan AK Partili başkan anında ihraç edildi!.
İran düşürdüğü ABD uçaklarının kaybolan pilotlarını getirene ödül vereceğini açıkladı..
Başkanın pavyonunda çalışan elemanları maaşlarını Uşak belediyesinden almışlar!.
Trump’ı “İran’ı Yendik, Batırdık, Bitirdik” yalanlarını ABD istihbarat raporları ortaya çıkardı!.
İran İsrail’in İHA fabrikasını havaya uçurdu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rus uçakları Türkiye’de nöbete başlıyor!.

Rus uçakları Türkiye’de nöbete başlıyor!.
16.06.2020
A+
A-

Rusya’dan 2 adet Be-200ChS amfibi uçağı, Türkiye’ye gelerek 16 Haziran’dan itibaren orman yangınlarının yayılmasını önleme çalışmalarına katılacak. Uçaklar Rus mürettebatla birlikte 4 ay boyunca Antalya, İzmir ve Bodrum yakınlarında nöbette bulunacak.

Hizmet sözleşmesinin imzalanması ve uçakların transferi, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın yardımı ve devlet savunma sanayi şirketi Rostec’in Ankara Temsilciliği’nin aktif desteğinde, şirket bünyesindeki Birleşik Uçak Şirketi tarafından organize edildi.

Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı geçen sıcak sezonda orman yangınlarıyla mücadelede yardım talebinde bulunmuştu. Be-200 amfibi uçakları, Rus mürettebatla birlikte 4 ay boyunca Antalya, İzmir ve Bodrum yakınlarında nöbette bulunacak.

Rostec Uluslararası İşbirliği ve Bölgesel Politika Direktörü Viktor Kladov, “Be-200, ulaşılması zor yerler dahil sıcak iklime sahip bölgeler için ideal. Uçak, sadece Rusya’da değil, Fransa, Portekiz, İtalya, Yunanistan, Endonezya, İsrail de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yangın afetine karşı mücadelede kendini kanıtladı. Bu yıl seve seve Türk ortaklarımızın yardımına geldik. Organizasyonel sorunlar, Rus ve yerel makamların ve Rostec’in Türkiye’deki temsilciliğinin koordineli çalışmaları sayesinde mümkün olduğunca çabuk çözüldü” ifadelerini kullandı.

Be-200 amfibi uçağı, Rusya ve Türkiye liderlerinin ziyaret ettiği MAKS-2019 havacılık fuarında sunulmuştu. Be-200 uçağı, İstanbul’daki Teknofest 2019 uluslararası fuarın yaz programına katılmış, forumun ardından eşsiz özelliklerini gerçek koşullarda sergilemişti.

Birleşik Uçak Şirketi Genel Müdürü Yuriy Slyusar, “Rus Be-200, benzersiz özelliklere ve yüksek performansa sahip amfibi uçağı. Uçak, Avrupa ve Güneydoğu Asya’daki yangın söndürme ve kurtarma operasyonlarında kendini kanıtladı. Be-200ChS, ihracata yönelik bir ürün, yabancı alıcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Türk ortaklarla ortak çalışmamız, Türkiye’nin itfaiye hizmetinin filosunu yenileme amacıyla yeni uçakların teslimi konusu dahil işbirliğini geliştirmek için iyi bir potansiyele sahip olduğumuzu gösteriyor” açıklamasında bulundu.

2019’da, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar başkanlığındaki Türk heyet, Rostec bünyesindeki Beriyev Firması’nı ziyaret ederek Be-200 uçağın üretildiği fabrikayı, teknik servis merkezi ve pilot eğitiminde kullanılan uçuş simülatörünü incelemişti.

Seri üretimi yapılan Be-200ChS, yangın söndürme, afet bölgelerine acil yardım ulaştırma, suda arama kurtarma çalışmaları, ambulans ve yük taşıma ve ayrıca çevre izleme gibi maksatlar için geliştirildi.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Oleg Boçarov, konuyla ilgili “Bugün Rusya ile Türkiye arasındaki havacılık alanında yürütülen yapıcı işbirliğinin ilk sonuçlarını görüyoruz. İki ülke arasındaki anlaşmalar neticesinde, tüm süreç boyunca ileri düzey müzakerelerde yer alan Türkiye’deki ticari temsilciliğimizin desteğiyle, gelecek 4 ay boyunca, Beriyev Uçak Şirketi uçaklarının Rus mürettebatlarla Antalya, İzmir ve Bodrum çevrelerindeki olası durumlarla mücadelede yardım etmesini gözlemleyeceğiz” dedi.

Rusya’nın uçak endüstrisinde eşsiz bir becerisi olduğunu ve eşsiz uçaklar inşa ettiğini belirten Boçarov, “Türk partnerlerimizin bu çok etkili uçağın potansiyelini değerlendirme imkânı bulabilecek olmasından memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini de kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.