Site Rengi

HABER ÖZETİ
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
DOLAR 32,5316
EURO 34,9229
ALTIN 2.424,64
BIST 9.722,09

Rusya suçlamaları reddetti! Navalnıy zehirlendi mi?.

Rusya suçlamaları reddetti! Navalnıy zehirlendi mi?.
03.09.2020
A+
A-

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere, Alman hükümetinin Berlin’de tedavisi süren Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın “kesinlikle zehirlendiği” yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Navalnıy’ın zehirlenmesiyle ilgili Rusya’ya yönelik suçlamaları kabul etmediklerini belirten Peskov, “Rusya’yı suçlamak için herhangi bir neden yok. Bu konuda dikkatlice konuşmak gerekiyor. Bu bağlamda, herhangi bir suçlamayı kabul etme eğiliminde değiliz.” ifadelerini kullandı.

“Yaptırım retoriğinin” de kabul edilemez olduğunu vurgulayan Peskov, yaptırımlara neyin neden olabileceğini anlayamadıklarını dile getirdi.

– “ALMANYA’DAN BİLGİ ALACAĞIMIZI UMUYORUZ”

Rus Başsavcılığının daha önce Almanya’ya konuyla ilgili başvuruda bulunduğunu hatırlatan Peskov, şunları kaydetti:

“Soruşturma kurumumuz gerekli araştırma çalışmalarını yürütüyor. Bu eylemlere Alman tarafının bilgileri yardımcı olur. Şimdiye kadar tarafımıza herhangi bir bilgi ulaşmadı. Konuyla ilgili en yakın zamanda bilgi alacağımızı umuyoruz.”

Alman ortaklarından bilgi gelmediği için soruşturmanın başlatılmadığını savunan Peskov, Navalnıy’ın zehirlenmesinin kimin için faydalı olduğunu bilmediğini söyledi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Kremlin yönetimine muhalif Navalnıy’ın sinir hastalıklarıyla mücadelede kullanılan Noviçok grubuna ait bir kimyasal ile kesin olarak zehirlendiğinin tespit edildiğini dün açıklamıştı.

Rusya’nın Tomsk şehrinden Moskova’ya gitmek üzere 20 Ağustos’ta uçağa binen Navalnıy, uçuş esnasında kötüleştiği için uçak Omsk şehrine iniş yapmıştı. Omsk’taki hastaneye kaldırılan Navalnıy’ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü. Navalnıy, 22 Ağustos’ta Omsk’tan özel bir uçakla tedavi için Berlin’e nakledilmişti.

LUKAŞENKO’DAN RUSYA’YA DESTEK: MERKEL’İN NAVALNY’NİN ZEHİRLENDİĞİ AÇIKLAMASI UYDURMA

Belarus’ta yaşanan siyasi gerilim ve sokak olaylarından sonra batılı ülkeler muhalefeti destekleyerek tartışmalı Devlet Başkanlığı seçimlerini kazanan Aleksandr Lukaşenko’nun iktidarının meşru olmadığını duyururken, Rusya ise seçimleri tanıdığını belirtmişti. Tartışmalar devam ederken, Lukaşenko’ya tam destek veren Rusya’dan yeni hamle geldi. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Belarus’a resmi ziyaret gerçekleştirerek, Lukaşenko ile görüştü. Belarus’ta yaşanan siyasi gerilim ve sokak olaylarının ele alındığı görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler de masaya yatırıldı. Rusya heyetinde Başbakan Mişustin’in yanı sıra Başbakan Yardımcıları Elmir Tagirov, Aleksey Overçuk ve Dmitry Chernyshenko, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Rusya Kültür Bakanı Olga Lyubimova, Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko ve Rusya Spor Bakanı Oleg Matytsin yer aldı.

NAVALNY KONUSUNDA RUSYA’YA DESTEK

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Rus muhalif siyasetçi Alexei Navalny’nin zehirlendiği açıklamasına tepki göstererek, söz konusu açıklama için “uydurma” dedi. Rusya’ya destek veren Lukaşenko, “Bunların bir uydurma olduğunu açıkça gösteren ilginç bir konuşmayı dinledik. Navalny’nin zehirlenmesi gibi bir durum yok” dedi.

LUKAŞENKO’DAN RUSYA’YA TEŞEKKÜR

Lukaşenko, ülkesindeki siyasi karmaşaya da değinerek, Rusya’nın kendi başkanlığına verdiği destek için teşekkür etti. Rusya’nın desteği olmasaydı ülkesindeki durumun daha karmaşık olacağını ifade eden Lukaşenko, “Şunu çok iyi anlamalısınız. Bizim kırmızı çizgilerimiz var. Kimsenin o çizgiyi geçmesine izin veremeyiz. Eğer çizgi geçilirse elbette ki hukuku sonuna kadar kullanarak buna tepki göstereceğiz. Bu nedenle bunu insanların dikkatine sunmak istiyorum” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendisine desteğini hatırlatan Lukaşenko, “Özellikle son 1 buçuk aydır hükümetler arasındaki görüşmelere destek verdiği için kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BELARUS ORDUSUNUN YARISI BATI SINIRINDA

Batılı ve Baltık ülkelerinin ülkesine karşı tehditlerde bulunduğunu savunan Lukaşenko, “Aslında Litvanya ve Polonya sınırının tüm kontrolü bizde. Belarus ordusunun neredeyse yarısını burada konuşlandırdık. Tehditlere karşı direnmek için Grodno sınırını kuşattık. Belki bu tehditlere karşı işe yarar” diyerek yine sınır komşularını açıkça tehdit etti. Lukaşenko ayrıca ülkesinde yapılan seçimlerden önce Rusya Başbakanı Mişustin’i arayarak provokasyon yapılacağı bilgisini ilettiğini belirtti. Lukaşenko, “Kirli oyunlara karşı seçimlerden önce uyardım” dedi.

MİŞUSTİN’DEN BELARUS’UN EGEMENLİĞİNE TAM DESTEK

Lukaşenko’nun açıklamalarının ardından söz alan Rusya Başbakanı Mişustin, Belarus’un egemenliğine destek verdiklerini söyleyerek, “Burada misafirperverlikleri için Minsk’e teşekkür ederim. Öncelikle Belarus’un egemenlik ve toprak bütünlüğünü desteklediğimizi açıkça belirtmek isterim” diye konuştu.

Mişustin, Belarus ile Rusya’nın iki kardeş ülke olduğunu, manevi, tarihsel, dil olarak aynı olduklarını ve bunun dışında yüzyıllardır Rus halkı ile Belarus halkının birlikte yaşadığını söyledi.

BELARUS’UN DIŞ BORCU İÇİN GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Rusya ve Belarus heyetinin görüşmesinde ayrıca Belarus’un enerji ve dış borçlarından kaynaklanan 1 milyar dolarlık dış borcunun ödenmesi için Rusya’dan talep ettiği kredi ele alındı. Kredinin limiti ve anlaşma yapılması durumunda aktarılmasına yönelik prosedürler tartışılırken, bu sürecin tamamlanması için toplantıların devam edeceği açıklandı.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko daha önce yaptığı açıklamada, Belarus’un 1 milyar dolarlık dış borcuna karşılık Moskova ile kredi görüşmeleri yapacaklarını duyurmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.