Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
DOLAR 32,3658
EURO 34,9484
ALTIN 2.325,25
BIST 9.079,97

Sabır, Şükür, Dua…

Sabır, Şükür, Dua…

Düşünsenize…

Tam 20 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni tek başınıza yönetiyorsunuz ve son 10 yılda karşılaştığınız her aksilikte bir bahaneye sarılıp kendinize bir çıkış yolu buluyorsunuz!.

Yetki sizde, ülke sizde, bakanlıklar sizde, meclis sizde, kanun düzenleme hakları sizde, imza sizde, emir komuta sizde, emniyet sizde, yasama sizde, yargı sizde, bürokrasi sizde, güç sizde, kudret sizde, kuvvet sizde imkan sizde ama ardı arkası kesilmeyen bahaneler de yine sizde!.

Ekonomik kriz olur, “Dış Güçler” der seçmenin gazını aldıktan sonra elinizi taşın altına koyma zahmeti bile göstermeden faturayı millete kesip işin içinden çıkarsınız, taa ki bir sonraki sandık zamanı gelinceye kadar!.

Her ne hikmetse seçim öncesi kıstığınız muslukları seçim zamanı kapıya dayandı mı sonuna kadar açarak yaktığınız saman alevine bir su serpiştirip memleketi güllük gülistanlık bir hale getirirsiniz günler içerisinde!.

Bürokratik kriz olur, 20 yıl boyunca kendi atadığınız bürokratlarla kavgaya tutuşur, maaşlarını ödeyip makam sahibi yaptığınız kişilerle çözüm üreteceğinizde kameraların karşısına geçerek kendi adamlarınızı millete şikayet edip kuru sıkıdan ahkam keserek gövde gösterisi yaparsınız!.

Siyasi kriz olur, milyonlarca insanın gözü önünde cinayet sebebi sayılacak iğrenç kelimeleri rakiplerinize saydırırısınız ama mesele siyasi ikbaliniz olunca kan davalı olduğunuz o kişilerle bu defa can ciğer kuzu sarması olursunuz, sonra da sizin yüzünüzden birbirleriyle kanlı bıçaklı olan seçmenlerinizin aklıyla alay eder gibi birlik beraberlik martavalları okursunuz!.

Uluslararası bir kriz yaşarsınız, kendi paranız ile kafa tutamayacak halde iken kavga ettiğiniz ülkenin para birimi üzerinden o ülkeye ahkam kesip ülkeyi döviz krizine sokar bağımlı olduğunuz her kalemin maliyetini millete yaslarsınız, sonra da çıkıp dostluk mesajları vererek döviz krizleri ile anasını ağlattığınız millete “Nasıl Mücadele Ettik Ama” diyerek gövde gösterisi yaparsınız!.

Ülkenizdeki kodamanlara her türlü hibeden maliye desteğe, vergi kıyağından bedava krediye, devasa arazi tahsislerinden kıyak ihalelere kadar tüyü bitmemiş yetimin hakkını peşkeş çekersiniz, besleyip büyüttüğünüz o yılanlar zehirli dilini çıkardığı zaman da peşkeş çektiğiniz her kuruşu vergi adı altında zorla milleten alırsınız, sonra çıkıp “Ekonominin Kurtuluş Savaşı” gibi savsatalarla ara gazı vermeye kalkarsınız!.

Beceremediğiniz para politikaları, aldığınız yanlış kararlar, üstesinden gelemediğiniz başıboşluklar ve gücünüzü yettiremediğiniz akçeli işler, o meşhur 5 katına bize giren dev ihaleler yüzünden koca bir milleti yoksulluğa mahkum edersiniz sonra da çıkıp Sabır-Şükür-Dua diyerek ermişlik velilik taslarsınız!.

Yahu neden bu ülkede hep yoksul olan veya yoksulluğa mahkum ettiğiniz insanlara Sabrı, Şükrü ve Duayı ısrarla tavsiye ediyorsunuz ben bu saçmalığı bir türlü anlayamıyorum!.

Ülke olarak 7’den 70’e bir savaş halinde olsak, topyekün bir kıtlık yaşasak, 85 milyon hep birlikte bir yokluğa mahkum olsak beraber sabredelim, şükredelim, dua edelim EyvAllah da, neden sadece sabır şükür ve dua işi sadece yoksullara düşüyor her kıçımız sıkıştığında!.

Bu ülkenin yoksulu gibi zengini de Müslüman değil mi, yoksulumuz bu ülkenin vatandaşı da zenginimiz bu ilkenin vatandaşı değil mi!.

Neden tüm yükü yoksulun, asgari ücretlinin, kıt kanaat geçinen gariban vatandaşın, günü birlik çalışan yevmiyecinin sırtına vurulup zorla alınırken diğer yandan da zenginin vergi borcu silinip ödemediği milyonlarca dolarlık Kamu Bankası kredi borcu hacizlik olduğu halde tahsil edilmiyor!.

Ayrıca bu zenginin silinen vergi borcu, ödemediği Kamu Bankası kredi borcu yoksula zorla ödetilen vergilerden, yani yoksulun devletinin kasasından çıkmıyor mu!.

Yada daha absürt bir soru sorayım; Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin ülkesi bizim gibi darlığa düştüğü neden tüm yükü yoksulun sırtına yüklemiyor da zenginlerini karşısına ip gibi dizip yaşanan sıkıntıyı ülkesinden para kazananlara fatura ediyor!.

Hadi siz Robin Hood’luk yapıp zenginden alarak fakire vermeyin ama fakirden de zorla alıp zengine vermeyin be kardeşim!.

Aralığın 20’inde asgari ücrete yüzde 50 zam yaptığınızı kasıla kasıla açıklıyorsunuz, 10 gün sonra Ocak’ın 1’inde yaptığınız zammın üç katını vatandaşın kullanmaya mecbur olduğu faturalarla, ödemeye mecbur olduğu vergilerle, çocuğuna aldığı süte koyduğunuz KDV ile ceplerinden zorla alıp millete resmen ana avrat küfür ediyorsunuz!.

Elinizde bir simit hesabı vardı ama simitin fiyatı da 5 lira oldu çok şükür, şimdi ne üzerinden göre millete Sabır Şükür Dua güzellemesi yapacaksınız merakla bekliyoruz!.

Bir de şu Yap-İşlet-Devret saçmalığınız var ki detayları ortaya çıktıkça insanın isyan edesi geliyor Vallahi!.

8,5 milyar liraya yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü devletin kendisi yapmış olsaydı maliyeti 3,5 milyar liraydı, 10,5 milyar liraya yapılan Osmangazi Köprüsü’nü devletin kendisi yapmış olsaydı maliyeti 4,5 milyar liraydı, 12 milyar liraya yapılan İstanbul Havalimanı’nı devletin kendisi yapmış olsaydı maliyeti 5 milyar liraydı, Avrasya Tüneli, Marmaray deseniz yine 3-5 katı fiyatına birileri tarafından yapılmış ve en az işletecek olan 20 yıl boyunca başında oturup kaymağını yiyecek!.

Sorarsan “Devletin kasasında tek kuruş çıkmayacaktı” ama sadece geçen yıl garanti geçiş sayıları tutmadığı için devletin kasasından müteahhit firmalara ödenen para miktarı 5,5 milyar lira!.

İş Türkiye’deki kaymaklı işleri peşkeş çekmekle de kalmadı, her yurtdışı ziyaretinde bize Sabır Şükür Dua nasihati verenler Cumhurbaşkanının uçağında gittikleri ülkelerden de Türkiye’nin kefaletiyle yine milyarlık ihaleler koparıyorlar!. Buyrun Karabağ’da yapılacak milyarlarca liralık inşaat işlerini kimlerin aldığına bakın!.

Piyasa deseniz çarşı pazar yangın yeri gibi!.

Sebzeyi meyveyi üreten çiftçi malı tarlasından 1 liraya veya 2 liraya alıcının elini öpe öpe yalvar yakar satıyor ama gelin görün ki Türkiye’nin hal piyasasını eline almış bir avuç kabzımal çiftçiden 1-2 liraya aldığı malı marketler ve pazarlar üzerinden millete 8-10 liraya satıyor!. Üstelik pahalı olduğu için satılmayan ürünler de belediyelerin çöp kamyonlarına doldurulup yenilmez hel getirildikten sonra imha ediliyor!.

Gariptir ki; tüm bu zulmü ggören, bilen, duyan ve şahit birebir şahit olan devlet ise yaşanan rezalete sessiz kalıp zulme ortak oluyor!.

Zincir Marketler deseniz; kendi başlarına birer imparatorluk kurup tekelleştirdikleri piyasayı tamamen ellerine aldılar ve ne kesilen cezaları nede yapılan uyarıları dikkate alıyorlar!. Devler ceza kesse anında etiketlere yansıtıp kendilerine kesilen cezayı millete ödetiyorlar zaten!.

Koca devlette aklı başında bir adam da çıkıp “Ulan Nasıl Bİr Oyunun İçindeyiz Biz” diyebilme cesaretini gösteremiyor!.

Gösterememeli de normal elbette, çünkü hepsi bu oyunun içinde yer alıyor ve bu pastadan pay kapıyor!.

Benim yarım aklımla şu yazdıklarımı Ticaret Bakanlığı’ndaki, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki, Ekonomi Danışmalığı yapan Cumhurbaşkanlığındaki, Hesap Uzmanlığı ünvanı ile 3-5 yerden maaş alan bürokrasideki binlerce insan bilmiyor mu yada düşünemiyor mu zannediyorsunuz!.

Belediyelerde, Bakanlıklarda, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında dönen milyonlarca yolsuzluğu, hırsızlığı, haramiliği resmi belgeleriyle binlerce defa haber yapıyoruz, sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz, gerekli mevkii ve makamlara yolluyoruz ama ne yolsuzluğu yapana ne de hırsızlığı yapana kimse dokunamıyor her ne hikmetse, bazen bir iki rüşvet operasyonu görüyorsak da mutlaka işin arka tarafında bir anlaşmazlık sonucu yapılan gammazlama nedeni ile mecbur kalındığı ortaya çıkıyor!.

Anlayacağınız; bu mağdur edebiyatlarından, kriz tellallıklarından, Kutlu Dava masallarından, müslümanlık taklitlerinden, ümmet hikayelerinden yeterince sıkıldık artık!.

Linç edilmeyi dahi göze alarak şu yazdıklarımla her kimin günahına girerek iftira atıyorsam Allah benim belamı versin şayet yazdıklarım doğru ise Allah tüm bu yaşananlara sebep olanların binbir türlü belasını versin!.

AMİNNNN!!!

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.