Site Rengi

HABER ÖZETİ
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
Türkiye faiz belasına bulaştıkça gavur övgüler yağdırmaya devam ediyor!.
Kahpe ABD’den demokrasi dersi!. Filistin protestocuları için keskin nişancılar yerleştirdiler!.
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62

Sağlık Bakanı Koca koronavirüs tespit edilen hasta hakkında bilgi verdi!.

Sağlık Bakanı Koca koronavirüs tespit edilen hasta hakkında bilgi verdi!.
11.03.2020
A+
A-

Türkiye’de okullar tatil mi sorusunun yanıtını son dakika açıklamasıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Şimdilik okullar tatil edilmiyor ancak ucu açık bırakıldı. Sağlık Bakanı koronavirüs tespit edilen hasta hakkında da bilgi verdi..

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Bilim Kurulu ilk coronavirüs vakasının Türkiye‘de görülmesi sonrasında bugün Ankara’da toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki toplantıya Turizm ve Ticaret bakanları ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da davet edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın toplantısı düzenleyerek alınan kararları açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs bilim kurulunda alınan kararları açıkladı. Yaşlıların özellikle bu dönemde dışarı çıkmamasını isteyen Fahrettin Koca, yurt dışı seyahatlerinin de ertelenmesini istedi. İşte Koronovirüs önlemleri ve okullarla ilgili kararlar:

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

OKULLAR TATİL Mİ? :
-Milli Eğitim ve okulların tatili bugün gündemimiz olmadı. İleriki günlerde gündemimize gelebilir. Burada salgının seyri belirler, gelişme olursa paylaşırız.
-Devlet yönetimimiz dün pozitif tanı konduğu bilgisini kamuoyuna hemen vermekte tereddüt etmemiştir. Bundan sonraki her buluşma bilgi paylaşımı dün gece ve öncesindeki süreçten farklı olmayacaktır. Yeni koronavirüs için antibiyotikler etkili değil.
-Bugün de bilim kurulu topantımızı yaptık. Risk ciddidir. Dünya ile ilişkileri tümden kesmek imkan dahilinde değil. Turizm ve ticaretten sorumlu bakanlarımız bilim kurulu toplantımızda bizlerle birlikteydiler. Bakanlığımız bilimsel tedbirlerin her alana hakim olmasını tartışıp karar aldılar. Ticaret bakanlığı maske ve tulum gibi ekipmanların vatandaşa yeterli üretim yapılmazsa ihracatına izin vermeyecek.
-Dün pozitif bir vakayla karşılaştık. Bu salgın değildir. Bir veya birkaç vaka salgın değildir. Sadece ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir. Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda yeni bir düzene sokmaktır. küresel soruna karşı ulusal bir mücadele vereceğiz. Koronavirüs tedbirlerimizden daha güçlü değildir.

217

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Virüslü olan vaka hakkında bilgiler
-(Coronavirüs görünen kişi kim?) Kişisel mahremiyete önem vermek durumundayız. Bu noktada gereken hassasiyet gösteriliyor. Aile ve temaslı grup dahil olmak üzere alınması gereken tedbirler alındı.
-Yurt dışı temaslı (karantinadaki kişi)
-İstiyorsanız hastane ismini de verelim (detaylı sorulara tepki gösterdi)

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Yazın virüs azalacak
-Cumhurbaşkanı başkanlığında yarın bir toplantı olacak. Yurtdışı kaynaklı bu virüsün yaygınlaşmasını önlemek istiyoruz.
-Zorunlu olmadıkça hiçbir vatandaşımız yurtdışına gitmemesi gidenin evinden çıkmaması evini havalandırması dışarı çıkacaksa maskesini kullanması Türkiye’ye gelmek için sınırları zorlamamasının yeterli olacağını ifade etmek istiyorum.
-Yaşlılar bu dönemde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı. Tokalaşma sarılma gibi yakın temaslardan kaçınalım. Maske takmadan dışarı çıkmayalım.
-Yaz döneminde etkisinin azalacağı Bilim Kurulu’nun da öngörüsü. Önümüzdeki 2 aylık süreç bizim için çok önemli.”

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Daha az turist gelmesini sağlayacağız: Sağlık Bakanının ardından Bilim Kurulu toplantısında yer alan Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da şu açıklamayı yaptı:

15 Nisan virüs açısından hassas bir tarih. Mümkünse yurt dışından Türkiye’ye turizm talebinin Nisan sonuna ertelenmesi mantıklı geliyor. Geçen seneye kıyasla daha az turistin gelmesini sağlamanın sağlıklı çözüm olacağına karar verdik. Bakanlığımıza bağlı genel müdürlüklerin etkinlik ve organizasyonlarını nisan sonrasına ertelemek gündemde. Oteller sezon açılışı mart değil nisan sonunda yapmalı.”

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise fahiş fiyatlar için uyardı:
-”Maske ve sıhhi malzemelerde piyasalarda aşırı fiyat artışları oldu. Amacımzı ihracatı engellemek değil. İhracat ön izinlerini Sağlık Bakanlığı’nın ön iznine verdik. Ticaret Bakanlığı olarak 2193 firmamızı denetime aldık 2641 ürünü denetledik 2180’ini de soruşturma kapsamına aldık. Bugün yeni bir olay daha var. Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatların başladığını görüyoruz. Panik yapacak bir durum yok. Yeterli ürün stoğumuz var. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. Halkın makul fiyatlarla maskeye ulaşılmasını sağlayacağız. 16 Mart’tan itibaren nisan sonuna kadar yurt içindeki fuarları ertelemeyi kararlaştırdık, resmi duyuruları yapacağız”

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Üniversitelerin tatil kararı : Bazı üniversiteler ise resmi kararı beklemeden harekete geçti. Kadir Has Üniversitesi eğitime ara verirken Bahçeşehir Üniversitesi ise eğitime online olarak devam edeceğini açıkladı. Kavram Eğitim Kurumları da yurt genelindeki 100’ün üzerindeki okul ve kursun tamamında corana virüs nedeniyle online eğitime geçti. YÖK Başkanlığı ise 207 üniversite rektörünü corana virüsüyle ilgili üniversitelerin durumunu değerlendirmek için bu akşam saat 18:00’de Ankara’ya acil toplantıya çağırdı. Tüm üniversitelerin tatil edilebileceği belirtiliyor.

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Koronovirüs vakası hangi ilde?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğine’ ilişkin açıklaması sonrası gündeme bu vakanın hangi ilde olduğu sorusu oturdu. Bakanı Koca, virüslü hastanın hangi ilde ve kim olduğuna dair bilgi vermedi. Sadece hastanın erkek olduğunu ve aile üyeleri ile birlikte karantinada tutulduğunu duyurdu. Açıklama sonrasında gündeme 3iddia düştü. İddiaya göre virüslü kişi Kayseri’deydi ve umreden gelmişti. Bu söylenti Kayseri Sağlık Müdürü tarafından yalanlandı. Bir diğer iddia ise Giresun’da covid vakası olduğuna yönelik oldu. Bu da yalanlandı. Diğer iddia ise virüs tespit edilen kişinin İstanbul’da olduğu ve Şişli Etfal hastanesinde bulunduğuna yönelikti. Resmi açıklama yapılana kadar bu tarz söylemlere itibar edilmemesi isteniyor.

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Türkiye temizleniyor
Türkiye’de koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının ardından alarm durumuna geçildi. Büyük şehirlerde ulaşım araçlarının tamamı dezenfekte ediliyor. Düzce, Bolu, Bartın, Sivas, Gaziantep, Yozgat ve Kırşehir’de de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında, dezenfekte çalışmaları yapıldı.

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Yalova belediyesi maske taktı
Bir çok ilde toplu kullanım alanları dezenfekte edilirken, Yalova Belediyesi önlemleri bir üst seviyeye taşıdı. Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un talimatı doğrultusunda belediye hizmet binasında çalışanlar maske takmaya başladı. Belediyede vatandaşların kullandığı alanlara antibakteriyel dezenfektanlar konulurken, bina da sterilize edildi.

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Türkiye’de programlar iptal ediliyor, maçlar için karar ne?
Gençlik ve Spor Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle mart ve nisan aylarındaki 82 ulusal ve uluslararası organizasyonu erteledi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Maçların seyircisiz oynanması durumu şu an için gündemimizde yok.” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı da virüs doyayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek “6. Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni” ve 2-5 Nisan tarihleri arasındaki “10. Avrasya İslam Şurası”nı erteledi.

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Kaç kişi öldü, kaç vaka var?
Koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 119 bin 248’e çıktı. Sitede, Kovid-19 nedeniyle toplam 4 bin 300 kişinin öldüğü, 66 bin 581 kişinin iyileştiği belirtildi. Dünya ülkelerindeki vaka sayıları şöyle:

“İtalya 10 bin 149, İran 8 bin 42, Güney Kore 7 bin 755, Fransa 1784, İspanya 1695, Almanya 1565, Japonya 1283, ABD 1010, İsviçre 497, Norveç 401, İngiltere 383, Hollanda 382, İsveç 355, Belçika 267, Danimarka 262, Avusturya 182, Singapur 166, Malezya 129, Avustralya 125, Bahreyn 110, Kanada 97, Yunanistan 89, İzlanda 81, İsrail 76, Birleşik Arap Emirlikleri 74, Irak 71, Kuveyt 69, Çekya 64, San Marino 62, Hindistan 62, Mısır 59, Tayland 59, Lübnan 52, Portekiz 41, Finlandiya 40, Vietnam 35, Brezilya 34, İrlanda 34, Slovenya 34, Filipinler 33, Romanya 29, Filistin 29, Endonezya 27, Katar 24, Gürcistan 23, Polonya 22, Cezayir 20, Rusya 20, Suudi Arabistan 20, Arjantin 19, Pakistan 19, Umman 18, Ekvador 17, Şili 17, Hırvatistan 15, Estonya 13, Kosta Rika 13, Macaristan 13, Azerbaycan 11, Peru 11, Arnavutluk 10, Belarus 9, Panama 8, Letonya 8, Afganistan 7, Lüksemburg 7, Kuzey Makedonya 7, Meksika 7, Bosna Hersek 7, Slovakya 7, Güney Afrika 7, Tunus 6, Brunei 6, Bulgaristan 6, Maldivler 6, Dominik Cumhuriyeti 5, Yeni Zelanda 5, Fransız Guyanası 5, Malta 5, Paraguay 5, Sırbistan 5, Senegal 4, Fas 3, Kamboçya 3, Litvanya 3, Bangladeş 3, Kolombiya 3, Martinik 3, Moldova 3, Nijerya 2, Sri Lanka 2, Bolivya 2, Burkina Faso 2, Kamerun 2, Manş Adaları 2, Faroe Adaları 2,  Saint Martin 2,  Güney Kıbrıs Rum kesimi 2, Andorra 1, Ermenistan 1, Ürdün 1, Monako 1, Nepal 1, Ukrayna 1, Butan 1, Kongo Demokratik Cumhuriyeti 1, Cebelitarık 1, Vatikan 1, Jamaika 1, Liechtenstein 1, Moğolistan 1, Saint Barth 1, Togo 1, KKTC 1 ve Türkiye 1.”

Koronavirüs belirtileri
Grip gibi belirtiler gösteren Koronavirüs’te dikkat çeken nokta yüksek ateş ve geçmeyen öksürük. Coranavirüs hasta kişinin hapşırması ya da öksürmesiyle birlikte bulaşır. Virüsün tutunduğu alanda 2 gün boyunca aktif kaldığı bildiriliyor. Haliyle temas ettiğiniz yerlere dikkat edin.

Koronavirüsten korunma yolları
Doktorlar korunmada en önemli eylemin elleri sık sık yıkamak olduğunu açıkladı. Bunun için de sabun ve su kullanın. Yıkama işlemini 20 saniyeden aşağı tutmayın, parmaklarınızın aralarını ovmayı unutmayın. Yanınızda kolonya bulundurun ve toplu ulaşım araçlarında temastan kaçının.

Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı
Türkiye'de okullar tatil mi? Koronavirüs kararı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.