Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’dan füze iddialarına yanıt.. Türkiye’ye saldırmak için hiçbir nedenimiz yok..
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran’a gerekli uyarıların yapıldığını açıkladı!.
İran ABD’nin uçak gemisi Lincoln’ü vurduğunu açıkladı..
İran’dan kahpe İsrail’e yeni roket saldırısı!. Tel Aviv’de sirenler son ses!.
Brent petrolün varil fiyatı 85 doları aştı..
Trump Venezuela’ya olduğu gibi İran liderini de kendisinin atayacağını açıkladı!.
İran kürtleri uyardı!. Harekete geçerseniz vururuz!.
Senatodan Trump’a tam yetki!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere mesaj..
Dünya petrol zamları ile çalkalanırken Türkiye’de fiyatlar nasıl sabit tutulacak..
İran’ı savaşarak yenemeyen ABD muhalifleri silahlandırmaya çalışıyor!.
İran Hürmüz Boğazı’nda 10 petrol tankeri vurduğunu açıkladı!.
İran ABD’nin Dubai Başkonsolosluğunu vurdu!.
Savaş açtığı İran Trump’un kâbusu oldu!.
Trump iti geberen askerlerin tabutlarını yayınlamayı yasakladı!.
İran Tel Aviv’i füzelerle vurmaya devam ediyor..
ABD ve İsrail saldırılarında öldürülen 165 öğrenci toprağa veriliyor!.
İspanya Trump’a resti çekti!. İran’ı Vurmak İçin Üssümüzü Kullanamazsın!.
ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları ile petrol fiyatları durdurulamıyor..
İran İsrail’in Demir Kubbe’sini deldi, ülke yangın yerine döndü!.
İran Hürmüz Boğazı’nı tamamen trafiğe kapattıklarını duyurdu!.
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı!.
Trump’tan İran’a yeni tehdit: Büyük Dalga Yakında Geliyor..
Amerikan şerefsizliği yine devrede!.
Rusya 3. Dünya Savaşı’nın başlayacağını duyurdu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail, ABD ve İran’a ateşkes çağrısı!.
Katar İsrail ve ABD tarafına geçerek İran’a karşı savaşa dahil oldu..
İran’dan gelebilecek göç dalgasına karşı tedbirler açıklandı..
Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 48 fırladı..
Netenyahu Almanya’da saklanıyor, karısı ve oğlu Miami’de!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Savaş suçlusu Miodrag Mitrasinovic firar etti!.

Savaş suçlusu Miodrag Mitrasinovic firar etti!.
26.10.2022
A+
A-

Bosna Hersek’teki işlediği savaş suçlarından 13 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Sırp Cumhuriyeti Ordusu mensubu Miodrag Mitrasinovic, Foca kentinde tedavi gördüğü hastaneden firar etti.

Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansı (SIPA) tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki savaşta 27 Şubat 1993’te Ştrpci kasabasındaki tren istasyonundan kaçırılan 20 kişinin işkence edilerek öldürülmesiyle ilgili, 21 Ekim’de 13’er yıl hapis cezasına çarptırılan 7 sanıktan Mitrasinovic’in, tedavi görmek için bulunduğu Foca’daki hastaneden kaçtığı belirtildi.

SIPA sözcüsü Jelena Miovcic, N1 Kanalına yaptığı açıklamada, “Mitrasinovic, Foca’da tedavi gördüğü bir hastanede ortalıktan kayboldu. Bosna Hersek’teki tüm güvenlik ekipleri Mitrasinovic’in firarı konusunda bilgilendirildi. Görüldüğü yerde tutuklanacak.” diye konuştu.

– BOSNA SAVAŞI’NDA SİVİLLERİ İŞKENCEYLE ÖLDÜREN 7 ESKİ SIRP ASKERE 13’ER YIL HAPİS

Bosna Hersek’teki savaşta 27 Şubat 1993’te Ştrpci kasabasındaki tren istasyonundan kaçırılan 20 kişinin işkence edilerek öldürülmesiyle ilgili, aralarında Miodrag Mitrasinovic’in de olduğu eski Sırp Cumhuriyeti Ordusu mensubu 7 sanık, “savaş suçu işledikleri” gerekçesiyle, 21 Ekim’de 13’er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Belgrad-Bar hattındaki “671” numaralı trenden indirildikten sonra çeşitli işkenceler gören ve Muşici köyünde kurşuna dizilip cesetleri Drina Nehri’ne atılan 18’i Boşnak 20 kurbanın ölümünden sorumlu tutulan sanıkların yargılandıkları dava, yerel mahkemece karara bağlanmıştı.

– “ŞTRPCİ KATLİAMI”

Belgrad-Bar hattındaki “671” numaralı trenden 27 Şubat 1993’te Bosna Hersek’in Rudo beldesindeki Ştrpci İstasyonu’nda, o zamanki Visegrad’ın parçası olarak faaliyet gösteren Sırp Cumhuriyeti Ordusu “İntikamcılar” (Osvetnici) askeri oluşumunun üyeleri, Milan Lukic komutasında çoğu Boşnak 20 yolcuyu alıp Prelovo (Visegrad) köyüne götürmüş ve işkence ederek öldürmüştü.

“Ştrpci Katliamı” ve 1992-1994’te Bosna Hersek’in doğusunda Visegrad şehrindeki Boşnak halkına karşı insanlık suçu işlemekten Lahey’deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından 2009’da yargılanan “İntikamcılar” birliğinin komutanı Milan Lukic, ömür boyu hapse çarptırılmıştı.

Visegrad Tugayı Müdahale Bölüğü’nün gönüllü müfrezesinin komutanı “Resavac” ve “Çekirge” olarak bilinen Nebojsa Ranisavljeviç 15 yıl ve Visegrad Tugayı’nın üyesi Mico Joviciç 5 yıl hapse mahkum edilmişti.

Ştrpci’de 27 Şubat 1993’te işlenen suç nedeniyle Karadağ’da yargılanan ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Ranisavljeviç, duruşmada katliamın bir ay önceden planlandığını, Sırbistan’ın devlet kurumlarının da olaydan haberdar olduğunu söylemiş, buna rağmen hiçbir Sırp kurumu sorumluluk üstlenmemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.