Site Rengi

HABER ÖZETİ
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara’da..
Kripto para piyasasındaki kayıp 1 trilyon doları geçti!.
ABD Başkanı Trump Anıtkabir ziyaretini iptal etii..
Venezuela’da ölü sayısı 3 bin 842’ye yükseldi!.
Usta oyuncu Zihni Göktay hayatını kaybetti..
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Laikleri kudurtacak müfredat değişiklikleri!.
Netenyahu iti ABD ile İsrail’in geleceğinden endişe ettiğini açıkladı!.
Özgür yine Ekrem’den talimat almaya gitti!.
Kılıçdaroğlu kendisine biat etmeyen tüm ilçe başkanlarını görevden alacak..
İstanbul’un başıboş sokak köpekleri sorunu 2 ay içinde bitecek!.
Bakan eskisi Hüseyin’in muhaliflere şirin gözükme çabaları!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Şehit Polis Fethi Sekin kabri başında anıldı!. (video haber)

Şehit Polis Fethi Sekin kabri başında anıldı!. (video haber)
05.01.2023
A+
A-

PKK’lı teröristlerce 6 yıl önce İzmir Adliyesi’ne düzenlenen saldırıyı engellerken şehit düşen polis memuru Fethi Sekin için memleketi Elazığ’ın Baskil ilçesinde anma etkinliği gerçekleştirildi.

Şehit Sekin’in, Doğancık köyündeki kabri başında düzenlenen törende, Kur’an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından dua edildi.

Elazığ Belediyesince geçen yıl yapılıp hizmete alınan “Şehit Fethi Sekin Külliyesi”nde devam eden programda, şehit Sekin adına hazırlanan belgesel izletildi.

Vali Ömer Toraman, burada yaptığı konuşmada, 40 yılı aşkın süredir ülkeye musallat edilmiş terör örgütlerine karşı büyük mücadele verildiğini söyledi.

Şehit Fethi Sekin’in de atalarından devraldığı mirasın hakkını vererek teröristlerin saldırısı karşısında göğsünü süper ettiğini anlatan Toraman, şöyle konuştu:

“Allah, razı olsun, mekanını cennet etsin. Bizim Fethi Sekin ve bütün şehitlere karşı vazifemiz onların bu vedakarlıklarını anlayabilmek, idrak edebilmek. Çok şükür bizim milletimiz şehitlerini de kahramanlarını da unutmaz, bağrına basar, zihninde yaşatır ve nesilden nesile de bunu aktarır. Bu mücadeleler unutulmaz mücadeleler. Bunu tarih kaydetti, kaydediyor. Gelecek nesiller de bu büyük kahramanların fedakarlıklarını ve devletimize ve milletimize yapmış olduklarını öğrenerek, onlar da aynı sorumlulukları taşıyacaklar.”

Şehidin kardeşi Fikriye Sekin ise ağabeyinin 5 Ocak 2017’de hayatının en güzel gününü yaşadığını dile getirdi.

Ağabeyinin Allah’ın rızası ve devletin vatansever insanlarının övüncünü kazandığını anlatan Sekin, şunları kaydetti:

“Dünyada hepimiz geçiciyiz ve ahirete bir gün intikal edeceğiz. O intikal bazen çok kötü şekilde olabilir ama bazı insanlar için de o gün düğün günüdür. Fethi milletin ölmemesi, adliyenin yıkılmaması ve terörün sevinmemesi için çok anlamlı, onurlu bir davranışta bulundu, canını feda etti. Acısı çok fazla, üç çocuğu yetim kaldı. Kardeşleri olarak yüreğimiz buruk kaldık. Babam 6 yıl boyunca çok üzüldü. Babam her yerde ‘Vatan sağ olsun.’ dedi.”

Daha sonra Baskil ilçesinde şehit Fethi Sekin anısına düzenlenen okullar arası resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.