Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5732
EURO 34,7825
ALTIN 2.509,19
BIST 9.693,46

Şehit yakınına hakaretler yağdırıp işten kovan AK Partili başkan belediyeyi babasının çiftliği zannediyor!.

Şehit yakınına hakaretler yağdırıp işten kovan AK Partili başkan belediyeyi babasının çiftliği zannediyor!.
11.11.2021
A+
A-

Belediye işçilerine sendikadan istifa etmeleri yönünde baskı yaptığı ve mobing uyguladığı iddia edilen Ordu’nun Gürgentepe ilçesinin Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in kendisiyle görüşmek için gelen şehit yakını ve belediye işçisi olan Sevinç Karaca’yı hakaret ederek odasından kovduğu ortaya çıktı!.

Ordu’nun Gürgentepe ilçesi Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in sendikadan istifa etmek istemedikleri için baskı yaptığı iddia edilen ve kendisiyle görüşmek için gelen şehit yakını ve belediye işçisi olan Sevinç Karaca’yı hakaret ederek odasından kovduğu ortaya çıktı. Başkan Şahin’e karşı açtığı davayı kazanan şehit yakını Sevinç Karaca, “Valinin, kaymakamın, AKP’li milletvekillerinin, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin haberi var bu olayda, Hiçbir bana sahip çıkmadı, bana inanmadılar” dedi.

Önceki başkanın üye yaptığı sendikadan istifa edeceksiniz…

Söz konusu hakaretler 2019 yılının haziran ayında yaşandı. Gürgentepe’nin daha önceki belediye başkanı, işçileri Belediye-İş Sendikası’na üye yaptırmıştı. Ancak 2019 mart seçimleri sonrasında ilçenin yeni belediye başkanı olan Yaşar Şahin, belediye çalışanlarının sendikadan ayrılmalarını istedi.

Şemdinli şehidinin yengesinin işine son verdi

Buna direnen belediyedeki temizlik işçisi Sevinç Karaca’nın ise işine son verildi. Sevinç Karaca’nın aynı zamanda 1996 yılında Hakkari Şemdinli’de şehit olan Jandarma Er Sezgin Karaca’nın da yengesi olduğu ortaya çıktı. Üstelik ilçede Şirinköy Şehit Sezgin Karaca İlkokulu olarak şehidin adının verildiği bir okul bulunduğu öğrenildi.

4 yıl çalıştığı belediyeden çıkarılınca dava açtı

Sevinç Karaca, 4 yıldır çalıştığı belediyedeki işinden Başkan Şahin tarafından kovulunca hukuki süreç başlattı. Şahin’in Sevinç Karaca’ya yaptığı hakaretlerin görüntüleri de mahkeme dosyasına girdi. Şahin, şehit yakını Karaca’ya, “alçak”, “terbiyesiz”, “lan” şeklinde hakaretlerde bulunuyor.

Sevinç Karaca mahkemeyi kazandı

15 yıl AK Parti Kadın Kolları’nda görev yaptığını ve AK Partili olduğunu söyleyen Sevinç Karaca, belediye başkanının kendilerini işten kovduktan sonra işe iade davası açtıklarını ve kazandıklarını belirterek, başından geçenleri şöyle anlattı:

“Belediye Başkanı göreve geldikten sonra aşağılayıcı, hakaret içeren konuşmaları başladı. Bana ‘ben 10 tane işçi çıkaracağım kendi ekibimi kuracağım’ şeklinde daha önce konuşmalar yaptı. 30 kişi Belediye İş’e üye idik. Sendikadan ayrılmamız için baskı yaptı. Ben istifa etmedim. Bu suç değil. Bizi sendikalı yapan önceki dönem belediye başkanı. O da AK Partili. ‘Ben sendikadan istifa etmeyeceğim’ dedim. Çünkü başıma ne geleceğimi biliyorum. İşten çıkaracaktı.

“Kuş kadar aklınla bana karşı mı geliyorsun’ dedi”

Ben 4 yıl belediyede çalıştım. İŞKUR aracılığıyla girdim ben belediye. İşe çok ihtiyacım vardı. Daha önceki belediye başkanına yalvardım hatta. Bir süre sonra da kadroya girdim ben. Ben AK Parti kadın kollarında 15 yıl çalıştım. Bu belediye başkanı gelince bizi AK Parti’den de istifa ettirdiler. 2019 yılı Haziran ayında hepimizi topladı. 30-35 belediye çalışanı. ‘Hepiniz istifa edeceksiniz’ dedi. Ben ‘etmem’ dedim. O görüntüler dışında da bana çok hakaret etti. ‘Kuş kadar aklınla bana karşı mı geliyorsun’ dedi.”

‘Ben burada olduğum sürece buraya giremezler’

“Şehit Sezgin Karaca eşimin ağabeyi. Ben yengesiyim. Hem de amcamın oğlu oluyor. Sezgin, 1996 yılında Hakkari Şemdinli’de PKK ile çatışmada şehit oldu. Ama biz hiç bir zaman şehit Sezgin’den söz etmedik. Ben belediye başkanını mahkemeye verdim ve kazandım. Bu görüntülerde mahkemeye geldi zaten. Hatta avukatım bile şehit yakını olduğumu öğrenince şaşırdı. Ben işe dönüş davasını kazandım, ama bize haber gönderiyor ‘ben burada olduğum sürece buraya giremezler’ diye. 1-2 ay önce mahkeme bitti.”

Milletvekiline söyledim, bana inanmadı

“Bu görüntüler olmasaydı ben mahkemeyi kazanamazdım. Bana kimse inanmadı, belediye başkanına inandılar. Valinin, kaymakamın, AK Partili milletvekillerinin, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin haberi var bu olaydan. Hepsine başvuru yaptım bunların ben. Hiçbir bana sahip çıkmadı, bana inanmadılar. Ben bu görüntüleri sendika avukatı aracılığıyla aldım. ‘Ben Ak partiliyim, bu parti zarar görsün istemiyorum’ dedim. AK Partili vekile söyledim, bana inanmadı.”

Paralarını taksit taksit öderim ama işe geri almam

“İşe iade devasını kazandım. Şimdi onların itiraz süreçleri var. Onları bekliyoruz. Şimdi bize, ‘paralarını taksit taksit öderim ama onları işe almam’ diye haber gönderdi.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.