Site Rengi

HABER ÖZETİ
Balıkesir’de 4,9’luk deprem!.
Yolcu uçaklarında zorunlu su ikramı dönemi başlıyor..
Çoban krizi büyümeye devam ediyor!. 130 bin lira maaşa bulunamıyor!.
Rusya kanser aşısının hazır olduğunu ve ücretsiz uygulanacağını açıkladı..
Evinde karısı ile bastığı jandarmayı öldüren başkomiser hakkında yüreklere su serpen karar!.
30 İl Başkanından Kılıçdaroğlu’na “Geri Dön” çağrısı!.
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
Tepkiler çığ gibi büyüyünce hükümet emlak vergisini geri adım attı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sevgilisini yakarak öldüren katilin iyi hal indirimi kaldırıldı!.

Sevgilisini yakarak öldüren katilin iyi hal indirimi kaldırıldı!.
02.08.2020
A+
A-

Bursa’da tartıştığı sevgilisi Şengül Vatansever’i (35), üzerine benzin döküp yakarak öldüren Ümit Varol’a (32), yerel mahkemece verilen ‘müebbet hapis’ cezası, Bursa Bölge 1’inci Ceza Dairesi’nce bozuldu. Mahkeme heyeti, sanık Ümit Varol’a, yerel mahkemenin verdiği cezadaki ‘iyi hali’ kaldırarak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Olay, 25 Eylül 2018’de, Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi’nde meydana geldi. Kütahya’nın Domaniç ilçesinden Bursa’ya gelen Ümit Varol, bir süredir birlikte olduğu Şengül Vatansever ile iddiaya göre kendisinden ayrılmak isteyince otomobilde tartışmaya başladı. Varol, Vatansever’in üzerine benzin döküp, ateşe verdi ardından kadını yola attı.

Kendisi de yaralanan Varol, otomobiliyle kaçtı. Olay anı ise güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan Şengül Vatansever hastaneye kaldırıldı. Olaydan kısa süre sonra yakalanan Ümit Varol da hastaneye kaldırıldı. İstanbul’a sevk edilen yaralılardan Şengül Vatansever, olaydan 2 gün sonra hayatını kaybetti. Ümit Varol ise tedavisinin ardından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

YEREL MAHKEME ‘MÜEBBET HAPİS’ CEZASI VERDİ

Tutuklu sanık Ümit Varol, Bursa 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında “Keşke bu olay yaşanmasaydı, üzgünüm. Olaydan bir hafta önce Şengül ile sarmaş dolaş videolarımız vardı. Üç ay önceki mesaja bakarak cinayeti tasarladığım söyleniyor, tasarlayarak öldürmedim. Ben onu olay günü hastaneye götürmek istemiştim, arabadan atlamak istedi o yüzden durdum ve hastaneye götüremedim” diyerek kendisini savundu.

Mahkeme heyeti sanığa ‘tasarlayarak, canavarca hisle adam öldürmek’ suçundan ‘iyi hal’ uygulayarak, müebbet hapis cezası verdi.

İYİ HAL KALDIRILDI, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

Yerel mahkemenin verdiği kararın ardından, Şengül Vatansever’in yakınlarının avukatı Koray Ağdaş tarafından Bursa Bölge Mahkemesi’ne itirazda bulunuldu.

Bunun üzerine yeniden Bursa Bölge 1’inci Ceza Dairesi’nde görülen davaya, tutuklu sanık Ümit Varol, kaldığı cezaevinden SEGBİS’le katıldı. Duruşmada, taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmada söz alan Varol, eski savunmalarını tekrarlarken, Şengül Vatansever’i tasarlayarak öldürmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, Ümit Varol’un üzerine atılı canavarca hisle kasten adam öldürmek suçunu işlemiş olduğu yönünde tanık beyanları, adli raporlar ile toplanan diğer delilleri dikkate alarak, avukat Koray Ağdaş’ın ‘iyi hal’ indirim uygulanmaması talebini kabul etti ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine karar verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.