Site Rengi

HABER ÖZETİ
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
DOLAR 32,5840
EURO 34,7992
ALTIN 2.514,18
BIST 9.693,46

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten MYK sonrası flaş açıklamalar!.

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten MYK sonrası flaş açıklamalar!.
23.12.2019
A+
A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası açıklamalarda bulundu. CHP’li Engin Altay’ın Hafter’e destek çıkan ifadelerine sert tepki gösteren Çelik, “Türkiye’nin anlaşma sağladığı mutabakat hükümetini CHP Grup Başkanvekili cihatçı olarak nitelendiriyor. Hafter’i ise ılımlı ve seküler yapı olarak ifade ediyor. Bu cihatçı lafı Hafter’e destek veren birtakım Fransız sözcülerinin lafı olarak gündeme geldi. Hafter’i destekleyen güçlerin kimler olduğuna bakın. O güçlere baktığınızda Hafter gerçekten seküler midir? Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin milli çıkarlarına bakarız. Nerede hangi pozisyon almamız gerekiyorsa onu alırız. Ki anlaşma imzaladığımız kesim BM tarafından meşru kabul edilen kesimdir.” diye konuştu.

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Anne yüreğinin üstünde bir makam yoktur. Anne yüreğinin çığlığıdır. Anneler evlatlarına kavuşmak için teröre karşı kararlı bir duruş gösteriyorlar. Anne yüreğinin konuştuğu yerde herkes susar. Kelimelerin bittiği yer anne yüreğinin konuştuğu yerdir. Diyarbakır’da anneler yüreğiyle konuşuyorlar. Terörün bu evlatları nasıl zorla dağa kaçırdığı ve buna karşı mücadelemiz karşısında terör örgütüne sesini çıkarmayanların duruşu manidardır. Yeri geldiğinde en çok kullandığı kelime barış kelimesi. Bunu da tamamen farklı manada kullanıyorlar. Annenin vicdani çağrısı karşısında maalesef terör örgütüyle aynı dili konuşmaya devam ediyor. Bu her türlü siyasi mülahazadan farklı bir şeydir. İnsanlıktan yana olup olmamak, anne yüreğinden yana olup olmamak meselesidir.

AVRUPA’DAKİ İNSANLIK DIŞI UYGULAMALAR

Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen haftalarda Cenevre ve Malezya’ya yaptığı ziyaretler önemliydi. Özellikle küresel mülteci durumunun gündeme getirilmesi son derece önemlidir. Dünya, AB Akdeniz’deki ölümlere sessiz kalırken Türkiye’nin tavrı BM’den de takdir gören bir tavırdır. Hala mültecileri almak için referandumdan bahsedenler, tel örgülerle geri çevirenler, aylarca gemilerde bekletip, aylar sonrası ana karaya basmasına izin veren maalesef insanlık dışı uygulamalar vardır. Avrupa’nın bir başkentinde bir belediye başkanı en çok insan haklarından bahseder, ancak köprülerin altına kayalar yerleştirir ki insanlar oraya yerleşmesin diye. Bu konudaki yüz akımızı, vicdani duruşumuzu daha güçlü bir şekilde anlatmak bakımından sayın Cumhurbaşkanı’nın katıldığı forum, küresel mutabakatın talep edilmesi bakımından ve Türkiye’nin bu mutabakatın önüne geçen uygulamaları son derece önemli olmuştur.

“AKDENİZ’DEKİ SEVR’İ LİBYA İLE İMZALANAN ANLAŞMAYLA PARAMPARÇA ETTİK”

Malezya’da bağımsızlık, iyi yönetişim konusunda sayın Cumhurbaşkanımızın çok önemli mesajları olmuştur. Birtakım ülkelerin katılması birtakım propagandalarla engellendi. İslam İşbirliği Teşkilatı’na alternatif bir iş yapmıyor, tam tersine hedeflerini ve ajandasını güncelleyecek işlere imza atılıyor. Libya ile ilgili olarak sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamaları hep beraber takip ediyoruz. İstanbul’da imzalanan Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat çok önemlidir. Ana karadan ölçmeden sahip oldukları adalardan egemenlik, kıta sahanlığı, deniz yetki alanları gibi birtakım sınırlar ortaya koyuyorlar, neredeyse sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türkiye’yi Akdeniz’e olta atamaz hale getirmek istiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız burada ifade kullandı, ‘Akdeniz’deki Sevr’i Libya ile imzalanan anlaşmayla paramparça ettik’ dedi.

“TÜRKİYE BİR KERE DAHA HUKUK, DİPLOMASİ YOLUYLA CEVABINI VERMİŞTİR”

Sevr’in bir benzerinin Akdeniz’de Türkiye’nin önüne Sevilla adası ya da Güney Kıbrıs yönetimi, İsrail, Mısır, Yunanistan mutabakatı olarak gelmesi karşısında Türkiye bu duvarı mutabakatla yok etmiştir. Hem Türkiye’nin hem de KKTC’nin hakkının sonuna kadar korunacağı ifade edilmiştir. Mutabakatı Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’yle imzalıyoruz. Türkiye’nin imzaladığı anlaşmada taraf olanlar BM nezdinde Libya’da meşru olarak kabul edilen taraftır. Türkiye’den birilerinin çıkıp da bunu ‘orada iki taraf var biz yanlış tarafla anlaşma imzaladık’ demelerin tamamen cehaletten kaynaklanıyor. Türkiye bir kere daha hukuk, diplomasi yoluyla cevabını vermiştir.

CHP’YE SERT TEPKİSİ: HAFTER’İ DESTEKLEYEN GÜÇLERİN KİMLER OLDUĞUNA BAKIN

Karşımızda bu anlaşmayı eleştirmeye çalışan devletler var. ABD’den, AB’den geliyor. Anlıyoruz, onlar orada başka denklemler kurgulamaya çalışıyorlar. Bizi çok şaşırtan şey CHP ileride çok farklı sıkıntılara neden olabilirler gibi bir şeyler söylediler. Daha önce ‘geç kalıyoruz’ demişlerdi. Türkiye’nin anlaşma sağladığı mutabakat hükümetini CHP Grup Başkanvekili cihatçı olarak nitelendiriyor. Hafter’i ise ılımlı ve seküler yapı olarak ifade ediyor. Bu cihatçı lafı Hafter’e destek veren birtakım Fransız sözcülerinin lafı olarak gündeme geldi. Hafter’i destekleyen güçlerin kimler olduğuna bakın. O güçlere baktığınızda Hafter gerçekten seküler midir? Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin milli çıkarlarına bakarız. Nerede hangi pozisyon almamız gerekiyorsa onu alırız. Ki anlaşma imzaladığımız kesim BM tarafından meşru kabul edilen kesimdir.

.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.