Site Rengi

HABER ÖZETİ
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
DOLAR 32,5698
EURO 34,6715
ALTIN 2.503,77
BIST 9.524,59

Son Dakika: İtalya’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 631’e yükseldi!.

Son Dakika: İtalya’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 631’e yükseldi!.
10.03.2020
A+
A-

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülkenin karantinaya alındığı İtalya’da virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 168 kişi daha artarak 631’e yükseldi..

Yeni tip corona virüs (COVID-19) hızla yayılmaya devam ederken, virüsün Avrupa‘daki merkezi İtalya‘da ölü sayısı her geçen gün artıyor.

İTALYA’DA ÖLÜ SAYISI 631’E YÜKSELDİ

İtalya’da Sivil Savunma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, virüs nedeniyle 168 kişinin daha hayatını kaybetmesinin ardından ölü sayısının 463’ten 631’e yükseldiği bildirildi. Ülkede salgının ortaya çıktığı 21 Şubat’tan bu yana ölü sayısındaki en büyük artışın yaşandığı da belirtilirken, toplam vaka sayısının ise 9 bin 712’den 10 bin 149’a yükseldiği aktarıldı.

İTALYA’DA KIRMIZI ALARM İLAN EDİLDİ

İtalya Başbakanı Guiseppe Conte’unülke çapında acil durum ilan etmesinin ardından bugün ülkenin Aşk Çeşmesi, Panteon, Aziz Petrus Bazilikası, Milano ve Venedik gibi ünlü bölgelerinde sokaklarda polis, asker ve birkaç ziyaretçi dışında dışında kimse kalmadı. Başbakan Conte , koronavirüse karşı aldıkları önlemleri bütün ülke genelinde uygulayacaklarını ve ülkede serbest dolaşımı zorunlu haller dışında sınırlandırdıklarını belirterek, “Bütün ülkeyi kırmızı bölge ilan ediyoruz” açıklamasını yapmıştı.

KORONAVİRÜS SALGINI, PANDEMİ HASTALIK KATEGORİSİNE GEÇTİ

Dünya Sağlık Örgütü yeni tip koronavirüs salgının ‘pandemi’ yani geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalık olma riskinin çok yükseldiğini duyurdu.

İTALYA, ÇİN’DEN SONRA ÖLÜMLERİN EN ÇOK YAŞANDIĞI ÜLKE KONUMUNDA

İtalya, İran’ı geride bırakarak Covid-19 salgını sebebiyle Çin’den sonra en çok can kaybının yaşandığı ülke konumuna geldi. İran, 9 Mart tarihinde 43 kişinin daha salgın sebebiyle öldüğünü açıklamış ve ülkede yaşamını yitirenlerin sayısı 291’e yükselmişti.

İTALYA SOKAKLARI BOŞ KALDI

İtalya’da koronavirüs nedeniyle acil durum önlemlerinin ülke çapında uygulanacağının açıklanmasının ardından caddeler, metro istasyonları ve meydanlar boş kaldı. Ülkede serbest dolaşımın sınırlandırılmasıyla paniğe kapılan halk, marketlere hücum etti.

Çin’de ortaya çıkarak dünyaya hızla yayılan koronavirüs, Çin’in ardından en çok İtalya’da etkisini gösterdi. Virüsün yayılmasında ve yaşanan ölümlerde büyük oranda artışın yaşandığı İtalya’da panik havası hakim. “İtalya’nın tamamı karantina altında” diyen Başbakan Giuseppe Conte’nin ülke genelinde korona virüsü nedeniyle acil durum önlemlerinin ulusal düzeye genişletildiğini bildirmesiyle halk, sokağa çıkamama korkusuyla marketlere akın etti. Ülke genelindeki marketlerde oluşan uzun kuyruklar sokağa taşarken Milano’nun merkezinde bulunan tren garı ise boş kaldı.

VİRÜSE KARŞI ALINAN ÖNLEMLER ESNAFI DA VURDU

İtalya’da yaşayan ve dönercilik yapan Mehmet isimli Türk vatandaşı ülkedeki panik durumunun 2 hafta önce başladığını belirterek, “Son 2 hafta yaklaşınca geçen ayın 23’ünde bu panik başladı. Gittikçe kaos yükselmeye başladı, ölüm vakaları gelmeye başladı” ifadelerini kullandı. Ülkedeki vaka sayısının yükselmeye başlamasıyla panik durumunun da arttığını, alınan önlemlerin işleri olumsuz etkilediğini belirten Mehmet, “O zaman dilimi içerisinde işimiz yarıdan yarıya da gitti yani. Sektör olarak kötü bir noktaya geldik. İşçinin maaşıydı, dükkanın sigortalardı, işçilerin 3-4 tanesini evde bıraktık. Son bu Pazar gününe İtalya her tarafı kırmızı şeye alınca, dükkanlar saat 18.00’de kapanacak derken artık 2 kişi çalışmak durumunda kaldık” dedi.

“BÖYLE GİDERSE DÜKKANI KAPATACAĞIZ”

Durumun giderek kötüleştiğini ifade eden Mehmet, “Böyle gidersek artık bugünden sonra 1-2 güne kadar biz de dükkanı tamamen kapatmak zorundayız yani. Biz normalde saat 02.00’ye kadar haftaiçi, haftasonu da 03.30’a kadar açıktık. Bugün saat 18.00’de kapatacağız” şeklinde konuştu.

“8 ELEMAN ÇALIŞTIRIRKEN ŞU ANDA 2 KİŞİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Dükkandaki müşteri sayısının büyük ölçüde azaldığını belirten Mehmet, “Şu anda 2 tane müşteri var sabahtan beri. Belki 6-7 tane müşterimiz gelir, odur yani. Bu saatte dükkanın içi full doluyordu yani. 30-35 kilo etimizi indiriyorduk bu saatlerde hemen hemen. Tabi bundan sonra da o kadar iş yapıyorduk yani, 8 eleman çalıştırırken şu anda 2 kişiyle çalışıyoruz” diye konuştu.”Maske de taksan bir şeye fayda etmiyor ” diyen Mehmet, “Aramıza bir mesafe koyuyoruz, 1 metreye yakın bir mesafemiz var yani. Birbirine çok yaklaştırmıyoruz, araya 1 metre filan mesafe koyuyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.