Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kurum’dan İmamoğlu’nu terletecek sorular: MADEM ENGELLEDİK NEREDE BU HARCADIĞIN MİLYARLAR!.
Fenerbahçe ligden çekilme kararı için olağanüstü genel kurula gidiyor!.
Ali Babacan’dan Ümit Özdağ itirafı: SEÇİM KAZANMAK İÇİN ÜLKEYİ PEŞKEŞ ÇEKMİŞLER!.
Kaftancıoğlu CHP İl Binasındaki milyon dolarlar skandalı ile ilgili ifadeye çağrıldı!.
Hakan Fidan 7 Şubat MİT krizinin detaylarını ilk kez açıkladı..
Başkan Erdoğan’dan orduya Suriye ve Irak mesajı: Harekâta Hazır Olun!.
TİP’in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan’dan partisine rest: YOLUMA TEK BAŞIMA DEVAM EDECEĞİM!.
Bakan Yerlikaya olaylı Fenerbahçe Trabzonspor maçı sonrası soruşturma açıldığını duyurdu!.
Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası saha savaş alanına döndü!.
Putin yüzde 87 ile tekrar Rusya Devlet Başkanı oldu..
DEM Parti Nevruz kutlamalarını Öcalan posterleriyle süsledi!.
Bakan Özhaseki Yarısı Bizden Kampanyasının detaylarını açıkladı..
Emekli ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihlerinde hesaplara yatacak..
İstanbul’u kaybetme korkusu tıpış tıpış Ayasofya’a getirdi!.
Kredi kartı nakit çekim faizleri yükseldi!.
2028’de 20 adet KAAN Savaş Uçağı THK envanterine giriyor..
Akşener’den Erdoğan’a çağrı: BUNLARI YAP TÜM OYLAR SENİN OLSUN!.
Balya balya para skandalının ardından Fatih Keleş’in ifadesi ortaya çıktı!.
Turgut Altınok malvarlığını açıkladı..
Yardım ve yataklık yapan babaya adli kontrol kıyağı!.
Özgür Özel seçimleri kaybederse istifa edecekmiş!.
Saadettin Saran Fenerbahçe Başkan Adaylığını resmen açıkladı..
CHP’nin anketçisi İmamoğlu’nun tehditlerine maruz kaldığını açıkladı!.
Seçim öncesi vatandaştan dolara hücum!.
CHP’nin Kandil ile iletişim görevini SİHA Sezgin yürütüyor!.
2023 yılında 47 milyar TL vergi kaçırıldığı ortaya çıktı!.
Kaçak anne ile katil oğlunun ABD’de keyfi yerinde!.
Kahpeliğin böylesi!. Hem Gazze’ye yardım edip hemde İsrail’e silah veriyorlar!.
Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde yeni dönem..
Bay Ekrem’in “Metro Fatihi” palavrası resmi rakamlarla çöktü!.
DOLAR 32,3366
EURO 35,2085
ALTIN 2.246,62
BIST 8.718,11

Sosyal medyada akıllara durgunluk veren istismar! “Büyüyü yapıp kargoyla gönderiyoruz”

Sosyal medyada akıllara durgunluk veren istismar! “Büyüyü yapıp kargoyla gönderiyoruz”
27.01.2021
A+
A-

Sosyal medyada kendisini medyum gibi tanıtan ve insanların duygularını istismar ederek para kazanan bir kişi, açıklamalarıyla şaşkınlık yarattı. Bin lira karşılığında koronavirüsten 1 asır boyunca koruyacak büyü yapabileceğini iddia eden şahıs, “Biz büyüyü yapıp kargoyla gönderiyoruz.” ifadeleriyle de online istismarı gözler önüne serdi.

Sosyal medya sitelerinde “medyum”, “hoca” sıfatlarıyla sayfalar açıp, büyü yoluyla insanların dertlerini çözdükleri iddiasıyla maddi kazanç elde edenlerin sayısı artıyor. Sözde “büyü” hazırlayarak “ayrılan sevgilileri geri birleştirme, aşık etme, küsleri barıştırma” gibi konulara çözüm bulduklarını iddia eden duygu istismarcıları, son olarak “koronavirüs bulaşmasını önleyici büyü” yalanıyla kandıracak kurbanlar arıyor. Kendisini medyum olarak tanıtan kişi, bin lira karşılığında koronavirüsten 1 asır boyunca koruyacak büyü yapabileceğini iddia etti.

DHA’da yer alan habere göre; Türkiye’de bazı kişiler, sosyal medyada “medyum”, “hoca” gibi sıfatlarla sayfalar açarak insanların dertlerine çözüm bulduklarını iddia ediyor. Bu yolla maddi kazanç elde etmeye çalışan bu kişiler, yaptıkları paylaşımlarda “48 saat içinde sevgiliyi geri döndürme, aşık etme, küsleri barıştırma, online büyü bozma” gibi hizmetler verdiğini öne sürerek insanları dolandırmaya çalışıyor Son dönemde zamana ayak uydurarak hastalıklara da çözüm bulduklarını iddia eden sözde sosyal medya medyumlarının bazıları koronavirüs büyüsü yaptıklarını da iddia etti.

“BİR ÖMÜR KORONAVİRÜSTEN ARINDIRIR”

Sosyal medyada dertlere çözüm bulduğu iddiasıyla sayfa açan bir kişinin, koronavirüs hastalığından korktuğunu öne sürüp, kendisini arayan muhabire verdiği cevaplar ise şaşkına çevirdi. Muhabirin “Koronavirüsten çok korkuyorum. Akrabalarımı kaybettim. Bana bulaşmasını engelleyecek bir büyü yapabilir misiniz?” sorusuna “Tabi ki mümkün kardeşim. İsim, soy isim, doğum tarihini atacaksın. İşlemlerine başlayacağız güzel kardeşim. Malzemelerle birlikte bin liran gider.” diye karşılık verdi.

Muhabirin fiyatta pazarlık istemesi üzerine konuşmaya devam eden sözde medyum, “Kardeşim sana 600 de olur. Malzemecinin hesap numarasını vereyim yolla hemen. Bu büyü seni bir ömür, hatta bir asır boyunca koronavirüs ve diğer hastalıklardan arındırır. Parayı şimdi yatırabilir misin?” şeklinde konuştu.

“BİZ BÜYÜYÜ YAPIP KARGOYLA GÖNDERİYORUZ”

Muhabirin “Nişanlımla ayrıldık, barışmak istiyorum” diye aradığı bir başka duygu istismarcısı ise muhabirin “Aslında bu işlere pek inanmam ama çaresiz kaldım” sözleri üzerine, “İnanmam derken, bu işleri küçümsüyor musun?” diye tepki gösterdi.

Yaptığını iddia ettiği büyülerle çiftlerin arasını düzelttiğini, aileleri barıştırdığını öne süren sözde medyum, “Bu vesileyle birçok kişi evlendirdik. Tamamen her şeyle biz ilgileniyoruz. Doğru yere adım attınız. Biz size büyüyü kargoyla gönderiyoruz. Eve saklamanıza gerek yok. Bir kısmını toprağa, birazını mezara, birazını ise ateşle yakarak işlem yapıyorsunuz. Banka havalesi yoluyla ya da Antalya’daki yerimize gelerek yüz yüze ödeme yapabilirsiniz. Nişanlınızın, kendinizin, annelerinizin isimlerini yollamanız yeterli.” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARI MADDİ, MANEVİ İSTİSMAR EDİYORLAR”

Son dönemde sosyal medya üzerinden bu şekilde mağdur edilen birçok insan olduğuna dair duyumlar aldığını söyleyen Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü’nde görevli Prof. Dr. İsmail Şık, bu tür iddiaların, açıklamaların İslam dini ile herhangi bir bağlantısının olamayacağını söyledi.

İslam dininin akılla, bilimle meselelere yaklaştığını ifade eden Prof. Dr. Şık, şu sözleri kaydetti:

“Bu kişiler insanların inançlarını istismar ediyorlar. Problemleri bu şekilde çözeceklerini söyleyerek onları maddi ve manevi hezeyana uğratıyorlar. Halkımızdan isteğimiz bu tür kişilere itibar etmemeleridir. Herhangi bir sıkıntılarında ilahiyat fakülteleri ve Diyanet İşleri onların hizmetindedir. Unutmamak gerekir ki büyü ve benzeri şeylerle sorun çözülmez. En güzel çözüm insanın Allah’a sığınıp dua etmesidir.”


Haberin Özeti

Sosyal medya sitelerinde “medyum” sıfatıyla sayfalar açıp büyü yoluyla insanların dertlerini çözdükleri iddiasıyla maddi kazanç elde edenlerin sayısı artıyor.

DETAY
• Sözde “büyü” hazırlayarak “ayrılan sevgilileri geri birleştirme, aşık etme, küsleri barıştırma” gibi konulara çözüm bulduklarını iddia eden duygu istismarcıları, son olarak “koronavirüs bulaşmasını önleyici büyü” yalanıyla kandıracak kurbanlar arıyor.
• Kendisini medyum olarak tanıtan kişi, 1000 lira karşılığında “koronavirüsten 1 asır boyunca koruyacak büyü” yapabileceğini iddia etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.