Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran’daki protestolarda binlerce kişi hayatını kaybetti!.
Gaziantep beraberliği sonrası Galatasaray’da istifa sesleri..
Meteoroloji’den Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı!.
Trump, ABD’nin Grönland planına karşı çıkan ülkelere ek vergi getirildiğini duyurdu..
2025 yılında trafik kazalarında 3 bin 481 kişi yaşamını yitirdi..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze daveti..
Hamaney’den İran halkına ABD uyarısı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den CHP’nin karne palavrasına cevap!.
Tankların namlusu kalkınca YPG kaçacak delik aramaya başladı..
Kütahya Valisi iş beğenmeyen gençlere isyan etti!.
Ümit Karan Uyuşturucu İmâl Etmek ve Satma suçundan tutuklandı..
Eyüpspor’a kayyum atandı!.
Oktay Kaynarca’nın uyuşturucu testi negatif çıktı..
Rus büyükelçi Karlov suikastının planlayıcısı firari FETÖ’cü adını değiştirdi!.
Kent Kerhanesi’nin skandal detayları ortaya çıktı!.
İran’dan ABD’ye savaş resti!. SALDIRILARA ANINDA KARŞILIK VERİRİZ!.
ABD ile Danimarka, Grönland’ın satın alınması konusunu görüşecek..
Venezuela’nın Özgür Özel’i nobel ödülünü Trump’a verdi..
CHP’nin beceriksizlikleri bilbordlara yazılınca Özgür Özel küplere bindi!.
İmamoğlu ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen voleybolcu gözaltında..
Rıza Pehlevi ABD’nin sadık köpeği olmak için kendini paralıyor!.
Haydut ABD çöktüğü Venezuela’da resmi petrol satışlarına başladı!.
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti yarın 2 bin 500 liraya çıkıyor..
Firari Murat Gülibrahimoğlu’nun İBB parasıyla kumarda kaybettiği milyon dolarlar iddianamede!.
Avukat Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı..
İBB’nin kaybolan milyarlarını özel jetlerle bakın nasıl şapur şupur yemişler!.
ABD’nin köpekliğini yapan Pehlevi İran’a gitmek için pusuda bekliyor!.
Kadın hakimi vuran savcı Kadına Şiddeti Önleme Bürosu’nda görevliymiş!.
CHP’li belediyeye düzenlenen Al Rüşveti-Ver Ruhsatı operasyonunda 14 gözaltı!.
İran’daki protestolarda ölenlerin sayısı 2 bin 500’ü geçti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sosyal medyada yayılan görüntü montaj çıktı!. Başkandan tepki..

Sosyal medyada yayılan görüntü montaj çıktı!. Başkandan tepki..
25.11.2021
A+
A-

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, Side Antik Kenti’ni ziyaret edip, seminer amaçlı bölgede bulunan grubun geçen hafta çekilen görüntülerini ‘hükümet aleyhine protesto’ olarak sosyal medya hesabından paylaşan K.Y., gözaltına alındı. Asılsız paylaşıma tepki gösteren Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen “Side Antik Kenti’mizde bu veya buna benzer herhangi bir protesto gösterisi asla yapılmamıştır” dedi.

Antalya Manavgat ilçesindeki Side Turizm Merkezi’nde bir grubun hükümet aleyhine sloganlar atarak yürüyüş yaptığına ilişkin sosyal medyada yayınlanan görüntüler üzerine, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ve Selimiye Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri araştırma başlattı. Yapılan araştırma sonucu Side’nin ‘Portikli Yol’ diye bilinen caddesinde yürüyenlerin, araç girişi yasak olduğu için antik kenti otobüsten inerek ziyaret eden ve bölgede bulunan 5 yıldızlı otele ‘Sağlıklı Yaşam Koçluğu’ semineri için gelen grup olduğu tespit edildi. Kalabalık olan grubun Side Antik Kenti ziyaretinin pazar günü yapıldığı ve hükümet aleyhine slogan atılmasının söz konusu olmadığı belirlendi.

VİDEONUN MONTAJLANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medyada dün yayınlanan görüntülerde ise paylaşan kişinin “Değerli arkadaşlar, yoldaşlar şu an Manavgat Side’de millet toplanmış büyük bir topluluk halinde ‘hükümet istifa’ diye bağırışlarda, sloganlarda bulunuyor. Sizin düşünceniz fikriniz nedir?” dediği duyulurken, müzik eklediği anlaşıldı. Videoyu paylaşan kişinin, Antalya’nın Kepez ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan K.Y. olduğunu tespit eden jandarma ekipleri, dün akşam evinde gözaltına aldı. Jandarmada işlemleri tamamlanan K.Y., sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

BELEDİYE BAŞKANI SÖZEN’DEN TEPKİ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise sosyal medyada yayınlanan asılsız paylaşıma tepki gösterdi. Başkan Sözen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Side’ye gelen turist kafilesinin görüntüsü üzerine seslendirme yapıldığını, böyle bir gösteri olmadığını belirtti. Side’nin çok özel turizm destinasyonu olduğunu vurgulayan Sözen, bölgenin 24 saat boyunca hem jandarma hem de Manavgat Belediyesi Zabıtası tarafından koruma altında tutulduğunu kaydetti.

Başkan Sözen, açıklamasında, “Sosyal medya platformunda yapılan bir paylaşımda, Side Antik Kenti’mize gezmek için gelen kalabalık bir turist kafilesi, görüntü üzerine okunan seslendirmeyle ‘hükümet istifa’ sloganlarıyla yürüyen insanlar olarak gösterilmeye çalışılmıştır. Side Antik Kenti’mizde bu veya buna benzer herhangi bir protesto gösterisi asla yapılmamıştır. Side’miz çok özel bir turizm destinasyonudur ve Manavgat Belediyemizin ve jandarmamızın 24 saat hassas koruması altındadır. Side, yerli ve yabancı konuklarımızın her zaman huzurla gelebileceği bir yerdir. Vatandaşlarımızın bu türden gerçek dışı, yalan paylaşımlara itibar etmemesini önemle rica ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.