Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Şovmen Ekrem’in beceriksizliği ve araçların bakımsızlıktan çürüdüğü İstanbul’da ulaşım can pazarına dönüştü!.

Şovmen Ekrem’in beceriksizliği ve araçların bakımsızlıktan çürüdüğü İstanbul’da ulaşım can pazarına dönüştü!.
07.07.2021
A+
A-

Kendisini İBB başkanlığı koltuğuna oturtan CHP, HDP ve İP’lilere iş alanı açıp diyet borcunu ödemek için liyakat sahibi kadroları 1 yılda  tasfiye eden, İstanbul’un kaynaklarını metrobüs, metro, otobüs gibi araçların bakım ve yenilenmesi için harcamak yerine yandaşa ve besleme medyaya peşkeş çeken Ekrem, İstanbulluların her gün yeni bir kaza ile burun buruna gelmesine yol açtı!. Önceki gün Küçükçekmece’de yaşanan metrobüs faciası, ‘yürüyen tabut’a dönen metrobüs ve otobüslerin yol açtığı diğer kazaları akıllara getirdi!.

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun Koronavirüsle mücadele kapsamında gereken adımları atmaması nedeniyle toplu bulaşım merkezine dönen toplu taşıma araçları, tecrübeli personelin türlü bahanelerle işten atılarak yerine yandaşlarla doldurulmasıyla İstanbullular için hayati tehlike arzediyor. CHP’li İmamoğlu’nun 2 yıllık başkanlığı sırasında toplu ulaşım araçları yüzlerce kazaya karışırken, hizmet ömrünü tamamladığı halde sefere çıkan araçlar saatli bomba gibi her an yangın riski taşıyor.

Virüsten sonra kaza ve yangın riski

İstanbullunun parasını yandaşlara peşkeş çeken, hizmet yerine reklam üreten CHP’li Ekrem İmamoğlu idaresindeki beceriksiz İBB yönetimi kadim şehrin sakinlerinin can güvenliğini tehdit ediyor. Pandemiyle mücadelede toplu bulaşım merkezine dönen İETT’ye ait toplu ulaşım araçları şimdi de yangın ve kaza tehlikesiyle İstanbulluların hayatını tehlikeye atıyor. Önceki gün Küçükçekmece Cennet Mahallesi durağında bekleyen metrobüse arkadan gelen bir metrobüsün çarpması sonucu meydana gelen kazada 25 kişinin yaralanması, bu kazadan bir gün önce Halıcıoğlu durağında bir metrobüsten dumanlar yükselmesi ve geçtiğimiz hafta Beylükdüzü-Haramidere mevkisinde bir metrobüsün motorundan alevler yükselmesi, İstanbul halkını bekleyen büyük tehlikeyi yeniden hatırlattı.

Tehlikenin ayak sesleri

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelmesiyle İETT’yi nasıl felakete sürüklediğini anlatan İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir gazetemize önemli açıklamada bulundu. 2013-2018 yılları arasında, yani AK Parti döneminde İBB’nin kendi öz kaynaklarıyla 2 bin 250 yeni otobüs alınarak İETT’nin otobüs filosunun yüzde 75’niin yenilendiğini kaydeden Özdemir şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi, yönetimi devraldıktan sonra herhangi bir otobüs veya metrobüs alımı yapmadı. Eski sistemdeki gibi otobüs yenilemeleri devam etmiş olsaydı İBB’nin 500-600 otobüs alması gerekirdi. Maalesef bu alım gerçekleşmedi. Eski otobüsler, özellikle de metrobüsler çok ciddi anlamda S.O.S vermekte. Yakın zamanda gerçekleşen kazalar ve yangınlar, bu gibi durumların önümüzdeki günlerde daha da artarak çok ciddi tehlikelere yol açabileceğinin habercisi.”

Toplu ulaşım saatli bomba gibi

İşte CHP, HDP ve İP’in desteğiyle İBB koltuğuna oturduktan sonra seçim diyetini ödemek için belediyeyi iş bilmez kadroların eline bırakan CHP’li İmamoğlu’nun 2 yıllık başkanlığı sırasında İstanbul halkını ölümle burun buruna getiren o kazalardan ve yangınlardan bazıları:

4 Temmuz 2021: Küçükçekmece Cennet Mahallesi durağında bekleyen metrobüse arkadan gelen başka bir metrobüsün çarpması sonucu meydana gelen kazada 25 kişi yaralandı.

16 Temmuz 2019: Sancaktepe’de bakımsızlık nedeniyle freni patlayan İETT otobüsü kontrolden çıkarak bir yaya ile iki servis minibüsüne çarptı. Kazada 1 kişi öldü 3 kişi yaralandı. 6 Temmuz 2020: Beylikdüzü D-100 Karayolu’nda, HT29 hattında çalışan bir İETT otobüsünün üst geçit direğine ve refüje çarpması sonucu otobüsteki 16 kişi yaralandı.

8 Ekim 2019: Haramidere’de aşırı hız nedeniyle duramayan metrobüs, önünde yolcu alan diğer metrobüse çarptı,11 kişi yaralandı.

Otobüsü duraktaki kalabalığa sürdü

24 Temmuz 2019: Üsküdar’da arka arkaya giden iki metrobüs durakta kaza yaptı. Kazada 10 kişi yaralandı.

25 Ağustos 2020, Topkapı yönüne giden bir metrobüste, Zeytinburnu durağına yaklaşık 100 metre kala henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Alev topuna dönen metrobüs tamamen kullanılamaz hale geldi. 6 Kasım 2019: Beşiktaş’ta kullandığı otobüsü bilerek duraktaki kalabalığın üstüne süren Necdet Karakuş adlı şoför 1 kişinin ölümüne 13 kişinin de yaralanmasına sebep oldu. 5 Aralık 2019: Kadıköy Fikirtepe metrobüs durağına yanaşan bir metrobüs duramayarak önündeki metrobüse çarptı. Bazı yolcular hafif şekilde yaralandı. 18 Ocak 2020: Zincirlikuyu-Beylikdüzü seferini yapan metrobüste, Çağlayan durağından hareket ettiği sırada motor kısmından dumanlar çıktı. 28 Haziran 2021: Beylükdüzü-Haramidere mevkisinde metrobüsün motorundan alevler yükseldi. 5 Eylül 2019: Beykoz’da seyir halindeki İETT otobüsü çıkan yangında kül oldu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.