Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına usülsüz geçiş yapan 6 bin 134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi!.
Bitcoin sert yükselişlerle 85 bin dolara çıktı!.
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
Kopenhag Stockholm Büyükelçileri güven mektubu sunmaya kuyruklu uşak frakıyla gitti!.
“Atatürk Olmasaydı Adınız Yorgo Olurdu” diyenlerin Yunanistan aşkı depreşti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. defa BM Genel Kurulu’na hitap edecek..
“Ben Kaybetmem” diyerek hakim savcı odalarında tol kesen avukat tutuklandı!.
Alihan Kuriş çetesine operasyonlar devam ediyor..
Salah Galatasaray’ı bozguna uğrattı!.
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Şüpheli ölümü Türkiye’yi ayağa kaldıran Rabia Naz’ın otopsi raporu ortaya çıktı!.

Şüpheli ölümü Türkiye’yi ayağa kaldıran Rabia Naz’ın otopsi raporu ortaya çıktı!.
26.12.2019
A+
A-

Giresun Eynesil’de evlerinin önünde yaralı bulunan ve hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın (11) otopsi raporunun da olduğu savcılık dosyası, TBMM Araştırma Komisyonu’na ulaştı. Buna göre; Rabia Naz düşerek öldü..

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu’nun talebiyle küçük kızın ölümüne ilişkin otopsi ve savcılık dosyası, Meclis’e ulaştı.

DHA’nın haberine göre; otopsi raporunda, Rabia Naz Vatan’ın düşerek yaşamını yitirdiğinin belirtildi. Raporda, Rabia Naz’ın vücudunda ne tür hasarların yer aldığı da kaydedildi.

Rabia Naz’ın sol el tırnağındaki erkek DNA profilinin, baba Şaban Vatan ve ağabey Yaşar Mert Vatan’ın DNA profili örnekleri ile uyumlu olduğuna da raporda yer verildiği belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU ‘KANIT YOK’ DEMİŞTİ
Resmi makamlarca Rabia Naz Vatan’ın apartmanın çatısından düştüğü ya da intihar ettiği ihtimalleri değerlendiriliyordu. Şaban Vatan ise bir otomobilin kızına çarptığını öne sürüyordu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar babanın iddialarını kanıtlayacak en ufak bulguya rastlamadık” demişti.

ADLİ TIP İKİ RAPOR GÖNDERDİ

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanarak Meclis’e gönderilen iki ayrı raporda ise Rabia Naz Vatan’ın ölümünün genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği ve bunların yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi.

Giresun Savcılığı’nın Meclis’e ulaşan dosyasında da ölümle ilgili ilk bulgular ve görgü tanıkları ile dinlenen kişilerin ifadeleri yer aldı.

Öte yandan 7 Ocak 2020’de yeniden çalışmalarına başlayacak komisyon üyelerinin, Eynesil’e araştırmada bulunmak üzere tekrar gidebileceği öğrenildi.

BABA VATAN GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

Geçen kasım ayında Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan ve beraberindeki K.K., T.D. ve C.C.’nin, kendilerini Meclis Araştırma Komisyonu üyesi gibi tanıtıp soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal’ı ifadesini değiştirmeye zorladığı iddiasıyla 14 Kasım’da gözaltına alınmıştı.

Şaban Vatan ve üç kişi Adliye’den adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılmıştı. Şaban Vatan hakkında soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal’ın evine yaklaşmama kararı verilirken, üç kişi hakkında ise yurt dışı çıkış yasağı konuldu.

RAPORDA ‘LASTİK İZİ’ ŞÜPHESİ

Olayla ilgili son olarak Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından Rabia Naz Vatan’ın olay günü giydiği kıyafetlerin morötesi (UV) ışık kaynakları kullanılarak detaylı incelendiği ortaya çıkmıştı. İncelemede Rabia Naz’ın kıyafetlerindeki bazı izlerin, “araç lastik izi” olabileceği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.