Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yenidoğan bebekler üzerinden devleti milyonlarca dolandırdılar!.
İyi Parti’de Genel Başkanlık yarışı 3. tura kaldı..
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?.
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
Türkiye faiz belasına bulaştıkça gavur övgüler yağdırmaya devam ediyor!.
Kahpe ABD’den demokrasi dersi!. Filistin protestocuları için keskin nişancılar yerleştirdiler!.
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62

Suriye’de Wagner üslerine operasyon! Üst düzey isimler tutuklandı!.

Suriye’de Wagner üslerine operasyon! Üst düzey isimler tutuklandı!.
30.06.2023
A+
A-

24 saatte bastırılan Wagner isyanı sonrasında paramiliter silahlı grubun Suriye’deki üs ve ofislerine baskın düzenlendiği ortaya çıktı. Arap medyasında yer alan haberlere göre, Rus askeri polisi ve Esed rejimi istihbaratının ortak düzenlediği baskınlarda rütbeli VVagner personeli tutuklandı.

Rusya’da yönetime başkaldıran Wagner’in, Suriye’deki üs ve ofislerine baskın düzenlendi. Rus askerî polisinin operasyonlarında Suveyde’de görev yapan Wagner güçlerinin komutanı ile Himeymim Hava üssündeki iki üst rütbeli ismin de olduğu çok sayıda personelin tutuklandığı iddia edildi.

Rusya’da geçen hafta 24 saatte biten Wagner isyanı sonrasında, paramiliter silahlı gurubun faaliyette bulunduğu Suriye ve Afrika gibi bölgelerdeki geleceğine ilişkin soru işaretleri oluşmuştu. Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in Moskova’nın müttefiği Beyaz Rusya’ya yerleşeceği ve paralı asker grubunun elindeki silahları Rusya Savunma Bakanlığı’na devredeceği açıklanmıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Wagner’in Afrika’daki faaliyetlerine devam edeceğine dönük bir mesaj paylaşmıştı. Buna karşın Rusya’nın Esed rejimine destek iddiasıyla bulunduğu Suriye’de dikkati çeken gelişmeler yaşandığı ortaya çıktı. Suudi Arabistan haber kanal Al-Hadath’ın haberine göre Rus askeri polisi, Suriye’nin farklı bölgelerinde bulunan Wagner üslerine baskın düzenledi ve tutuklamalar yaptı. Tutuklanan kişilerin Prigojin’e yakın isimler olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

KOMUTANLARA TUTUKLAMA

Kanalın kaynaklarına dayandırdığı habere göre Suriye’nin güneyindeki Suveyde’de görev yapan Wagner güçlerinin komutanını, Himeymim Hava üssündeki üst rütbeli üç Wagner personeliyle birlikte tutukladığı belirtildi. Tutuklanan kişiler arasında bir albay ve bir yarbay rütbeli iki kişi olduğu ve Hmeymim üssünde tutuldukları iddia edildi.

OFİSLERE OPERASYON

Haberde, Rus askeri polisinin, Deyrizor, Hama ve Şam’daki Wagner ofislerini de bastığı belirtildi. Rus birimlerinin, Suriye’de kalabalık nüfusa sahip bölgelerde geçici kontrol noktaları kurduğu da belirtildi.

HARCAMALARI BİZ KARŞILADIK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, salı günü Kremlin’de askerlerle bir araya geldi. Putin, paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in bir gün süren isyanına değindi. Putin, “Wagner grubunun harcamalarının tamamı, devlet tarafından karşılandı. Yalnızca Mayıs 2022’den Mayıs 2023’e kadar Wagner şirketine 86 milyar 262 milyon ruble (1 milyar dolar) ödeme yapıldı” diye konuştu. Putin ismini vermeden “Concord şirketinin sahibi” şeklinde bahsettiği Wagner lideri Evgeny Prigojin’in Savunma Bakanlığı ile yaptığı sözleşmelerden 1 sene içinde 80 milyar ruble kazandığını belirterek, “Umarım kimse bir şey çalmamıştır ya da az çalmıştır. Bu konuyla da ilgileneceğiz” dedi.

PRİGOJİN’E LUKAŞENKO TEYİDİ

Beyaz Rusya Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in Beyaz Rusya’da olduğunu açıkladı. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, arabuluculuğu sayesinde Rusya’da sona eren Rus paralı asker grubu Wagner’in isyanına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lukaşenko, Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in uçakla başkent Minsk’e geldiğini ifade ederek, “Evet gerçekten, o bugün Beyaz Rusya’da” dedi.

ABD’DEN FİNANSMAN KAYNAKLARINA YAPTIRIM

ABD yönetimi, Rus paralı asker grubu Wagner’e finansman sağladıkları gerekçesiyle Orta Afrika Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya merkezli 4 şirketi yaptırım listesine ekledi. Açıklamada, yaptırım uygulanan Orta Afrika Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya merkezli şirketlerin, Ukrayna ve Afrika dahil silahlı kuvvetlerini sürdürmesi ve genişletmesi için Wagner’e fon sağlamak amacıyla yasa dışı altın ticaretinde bulunduğu kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.