Suriyeli çocuklar için yardım çağrısı yapan Haluk Levent’ten gelen tepkilere tokat gibi cevap!.
Şarkıcısı Haluk Levent kurucusu olduğu AHBAP derneği üyelerine sosyal medya hesabından sınır kapılarında bekleyen Suriyeli çocuklara yardım çağrısında bulundu. Yardım çağrısına gelen tepkilere ise bakın ne cevap verdi..
Sosyal medyadan kurduğu AHBAP derneği ile bir çok insana yardım ulaştıran Haluk Levent şimdide sınırda bekleyen çocuklar için yardım çağrısında bulundu. Bazı sosyal medya kullanıcılar bu yardım çağrısına ise tepki gösterdi. Tepki gösterenlere Haluk Levent bakın ne cevap verdi.
Haluk Levent sınırda bekleyen çocukları unutmadı ve Twitter hesabından “Edirne! Keşan! Çanakkale! İzmir Dikili! Tüm Ahbap’lar sınıra!!! Çocuklar var! Oralarda sıkışanlar var! Çocuk bezi, çocuk maması, bolca su! Haydi canlarım!” paylaşımında bulundu.
Tepki gösterenlere cevap verdi
Bazı kullanıcıların bu yardım çağrısına tepki göstermesi üzerine Haluk Levent bir paylaşım daha yaptı.311
Haluk Levent tepki gösteren kullanıcılara; “Twitin altı a-politik soslu Türkiye gerçeği. ‘Çocuksa çocuk ölürse ölsün bize ne?’ diyenler, gücü güçsüze yetenlerdir. Öteden beri Suriyeliler konusunda yazdıklarım ortada. O ayrı bu ayrı. Ama çocuklara su götürüyorlar diye Ahbap’lara sitem etmeyin lütfen bağışlayın bizi” açıklamasında bulundu.
Haluk Levent kimdir?
Asıl adı Haluk Acil’dir. 26 Kasım 1968 tarihinde Adana’nın Yüreğir ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını Sabancı İlköğretim Okulu, Adana Atatürk Lisesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kastamonu Meslek Yüksek Okulu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde tamamladı.
Bir süre boyunca ticaretle uğraşan Haluk Levent, ticari hayatında başarılı olamayınca İstanbul’a geldi ve barlarda çalıştı. Çalıştığı dönemde tanıştığı müzisyenler ile birlikte albümünü daha kaliteli hale getirdi.
1990’da başladığı albüm çalışmaları 1993’te sona erdi ve 1993’ün Temmuz ayında “Yollarda” adlı albümünü piyasaya sürdü. Albüm beklenmedik bir şekilde yaklaşık 200.000 satış rakamına ulaştı ve Türkiye Müzik piyasasında Haluk Levent’in adının duyulmasını sağladı.
1995’in Ekim ayında “Bir Gece Vakti” adlı albümüyle bir kere daha başarı elde eden Haluk Levent, 1 milyona yakın satış rakamına ulaştı. 1996’nın hemen sonunda yayınladığı “Arkadaş” albümü de, kendisine ün getiren albümlerden oldu.
1997’nin Ağustos ayında, 10 yıldır kurtulamadığı bir ticari dava nedeniyle 9 aylık hapis cezasına çarptırıldı ve 9 ay cezaevinde kaldı. Cezaevine girmeden önce oluşturmuş olduğu kayıtlarla Mektup albümünü çıkarttı. Mektup içeriden dışarıya yazılmıştı ve dışarıda bu “Mektup”u yüz binlerce kişi okudu.
2001’in Şubat ayında “Kral Çıplak”, 2002’nin Ekim ayında “Bir Erkeğin Günlüğü”, 2004’ün Eylül ayında “Aç Pencereni” ve 2005’in Nisan ayında “Annemin Türküleri”ni yayınladı. Aynı zamanda ikinci deneme kitabı olan “Moritos’un Düşleri” adlı kitabını piyasaya sürdü.
Türkiye’de en çok konser veren sanatçıların başında gelen Haluk Levent, bu konserlerin çok önemli bir kısmından para almamış, konserin gelirini ihtiyacı olan hastalara vakfetmiştir. Yardımsever Rock’çı tanımının yakıştırılması bu sebeptendir.