Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Merkez Bankası FED faiz kararını sabit tuttuğunu açıkladı..
ABD Başkanı Trump’tan Netenyahu açıklaması: Lübnan Konusunda Anlaşamıyoruz!.
ABD’de görülen Halkbank Davası 9 yıl sonra düşürüldü..
CHP’de yeni ihraç operasyonu..
İsrail basını Trump’ı Netenyahu’ya ihanet etmekle suçladı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyasını tekrar açan savcıdan olay açıklama: UCU NEREYE GİDERSE GİTSİN!.
Ekremciler kurultay için toplanan imzaları genel merkeze getirdi..
“Özgür Özel üçün birini alır”
Her rüşvet operasyonun altından Veli Ağbaba çıkıyor!.
Uyuşturucu operasyonunda baro başkanı dahil 12 avukata gözaltı..
ABD-İran anlaşmasını görmek isteyen Netenyahu itine Trump’tan rest!.
Rüşvetten tutuklanan CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı..
Brent petrolün varil fiyatı 80 doların altına indi..
CHP’li Beylikdüzü Belediyesi’ne rüşvet ve yolsuzluk operasyonu!.
Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti ile ilgili bir kamyonet dolusu belge Ankara’ya geldi!.
Trump’ın İran ile anlaşma yapması Yahudi Lobisi’ni adeta kudurttu!.
Bakan Çiftçi yılbaşına kadar başıboş sokak köpeklerinin tamamen toplanacağını açıkladı
CHP’de kürsü savaşları!. Özgür Özel yarın gurup toplantısı yapmayacak!.
İsrail barış anlaşmasını bozmak için kuduz köpek gibi sağa sola saldırıyor!.
İngiliz dostları yeni parti konusunda Özgür Özel’i uyardı!.
Beyaz Saray’dan barış açıklaması sonrası geleneksel Beyaz Duman yükseldi..
Kahpe İsrail’in olduğu dünya da barış olmaz!.
İran ile ABD arasındaki savaş 107 günün ardından son buluyor..
Piyasayı manipüle eden tavukçular serbest bırakıldı!.
ABD-İran arasındaki anlaşmanın bugün imzalanması bekleniyor..
Özgür Özel 45 gün de kurultay yapılması için ilk resmi adımı atıyor..
Wilders denen piç kurusu yine İslam’ı hedef aldı!.
Kılıçdaroğlu bu hafta hırsız iş başkanlarını ayıklayacağını açıkladı!.
Avusturalya yenilgisinden sonra guruptan nasıl çıkarız?.
Dünya Kupası’na 2-0 Avusturalya yenilgisi ile başladık..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tam olarak nasıl bir virüs olduğu hala çözülemeyen Covid-19’un yeni belirtileri ortaya çıktı!.

Tam olarak nasıl bir virüs olduğu hala çözülemeyen Covid-19’un yeni belirtileri ortaya çıktı!.
24.04.2020
A+
A-

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs durdurulamıyor. Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı 2 buçuk milyonu aştı. Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsü küresel salgın olarak ilan ederken uzmanlar yeni belirtilerin olduğunu açıkladı. Corona virüsünde kuru öksürük, baş ağrısı ya da eklem ağrısı gibi semptomların yanı sıra ABD’de görevli Dr. Camille Vaughan özellikle yaşlılarda görülen yeni semptomlar olduğunu duyurdu. Peki koronavirüs belirtileri nelerdir? İşte detaylar..

ABD’nin saygın kurumlarından Emory Üniversitesi’nde Geriatri ve Gerontoloji Bölüm Başkanı Dr. Camille Vaughan, dünya çapında 2 milyon 720 binden fazla insanı hasta eden corona virüsünün yaşlılarda farklı semptomlarının tespit edildiğini duyurdu.

Semptom göstermeyen birçok hastada benzer özellikler ve “semptomlar” olduğunu dile getiren Dr. Vaughan, “Genelde Covid-19’un 3 semptomu var, yüksek ateş, sürekli öksürmek ve nefes darlığı. Fakat yaşlı grupta ki bu gruptakilerin ölüm riski daha fazla, onlarda bu semptomlar yok” dedi.

Dr. Vaughan, “Bu semptomlar yerine yaşlılar daha farklı davranıyorlar. Covid-19 tespit edilenler kendilerinde değilmiş gibi davranıyorlar. Normalden daha fazla uyuyor olabilirler ya da yemek yemeyi bırakıyor olabilirler. Kafaları karışmış ve etrafta olup bitenlerle ilgilerini yitiriyorlar” ifadesini kullandı.

KORONA VİRÜSÜNÜN GÜN GÜN BELİRTİLERİ NELER?
1-3. gün: Soğuk algınlığı ve gribe benzeyen belirtiler ortaya çıkar. Hafif ateş ve boğaz ağrısı görülebilir. Bağışıklık zayıfsa mide bulantısı ve ishal görülebilir.

4. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Ses boğuklaşır. Yeme ve içmede zorluk yaşanabilir. Hafif baş ağrısı ile birlikte ishal başlar.

5. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Yeme ve içme oldukça ağrılı bir hale gelir. Vücudu ve uzuvları hareket ettirmek sancılı olur. Eklem ağrıları görülür.

6. gün: Kuru öksürük başlar. Konuşurken yutkunurken boğaz ağrısı şiddetlenir. Şiddetli bitkinlik başlar. Mide bulantısı artar. Zaman zaman nefes almada zorluk yaşanır. İshal ve kusma şiddetlenir.

7. gün: Ateş 38 dereceye yükselir. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir.

8. gün: Soluk alıp vermek çok güç bir hale gelir. Göğüs bölgesi çok ağır olarak hissedilir. Öksürükle birlikte baş ve eklem ağrıları son derece artar. Vücut sıcaklığı 38 derecenin üzerine çıkar.

9. gün: Tüm belirtiler şiddetle artar. Yüz veya dudaklarda mavileşme görülür. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir. Bu belirtilere sahipseniz hemen tıbbi yardım alın.

KORONA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR?
Corona Covid-19 (Korona) olarak da adlandırılan virüsleri insanların hayvanlarla temasından yayılabilir. Bunun yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü’nün bildirilerine göre MERS’in develer arasında, SARS’ın ise misk kedileri arasında yayıldığını düşünülüyordu. Covid-19 (Korona) virüsünün ise direkt olarak insandan insana bulaşması, genellikle sağlıklı bir insanın enfekte bir insanın vücut salgılarıyla temas etmesi sonucu mümkün olduğu görülmüştür. Corona Virüsü enfekte olmuş yani hasta insanlardan öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçılan damlacıklarla ve hastaların temas ettiği yüzeylerden göz, ağız, burun mukozası ve herhangi bir şekilde dokunması ile bulaşabilir. Coronaviruslar (koronavirüs) genel olarak dış ortamda dayanıklılığı olmayan bir virüs olması ile birlikte bugün için COVID-19’un bulaşıcılık süresi ve dış ortama dayanma süresi henüz net olarak bilinmemektedir.

CORONA VİRÜSÜNDEN KORUNMA YOLLARI
Enfekte olmuş kişilerle yakın temastan kaçınmanın,

Özellikle el hijyenine dikkat etmenin, sık aralıklarla elleri en az 20 saniye boyunca sabun ve su ile yıkamanın; sabun ve su olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanmanın; özellikle hasta insanlar veya çevresi ile doğrudan temas ettikten sonra elleri mutlaka yıkamanın gerekli olduğu,

Çiftlik veya vahşi hayvanlarla korunmasız temastan kaçınmanın,

Eğer corona virüsüne yakalandıysanız, sağlıklı insanlarla mesafeyi korumanın, öksürürken, hapşırırken tek kullanımlık kâğıt mendil ile ağızın ve burnun kapatılmasının, kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içinin kullanılmasının, ellerin yıkanmasının; gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan özellikle kaçınmanın gerekli olduğunu,

Enfekte olan kişilerin dokunduğu yüzeylerin dezenfekte edilmesinin,

Et, yumurta gibi hayvansal gıdaların iyice pişirilmesinin,

Özellikle hasta kişilerin mümkünse kalabalık ortamlara girmemesinin, eğer girmek zorunda kalınıyorsa ağız ve burnun maske ile kapatılmasının, mümkünse tıbbi maske kullanılmasının önemli olduğunu belirtmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.