Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD İran’ın nükleer tesisini vurdu!.
Akaryakıtta eşel mobil marjı tükendi!. Zamlar direk pompaya yansıyacak!.
ABD ile Rusya arasında gizli İran-Ukrayna pazarlığı..
Trump ABD ve İsrail’e destek vermeyen NATO’yu korkaklıkla suçladı..
Özgür Özel ötmemesi için Muhittin Böcek’e 4 vekili aracı olarak gönderdi!.
İngilizlerden yüz bulamayan İmamoğlu şimdi de Almanlara sığındı!.
Fare deliklerinde saklanan Kahpe evladı Netenyahu İranlıları meydanlara inmeye çağırdı!.
Altın ve gümüş de sert düşüşler devam ediyor..
Rusya, ABD ve İsrail’e karşı İran’a savaş desteği vermeye başladı..
Özgür Özel ile Muhittin Böcek arasındaki 20 milyon dolarlık rüşvet iddiası somutlaşıyor!.
İran ABD’ye ait D-35 savaş uçağını vurdu!.
Sahte tapu palavrasını tutturamayan Özgür Özel gemi azıya aldı..
Liverpool’e 4-0 yenilen Galatasaray Avrupa defterini kapattı..
ABD ve İsrail’in kahpelikleri karşılıksız kamadı!. İran Orta Doğu’yu ateşe verdi!.
Kadıköy’e Camii projesinden rahatsız olan Almanya yine iş başında..
Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in malvarlığı iddialarına yanıt: TAMAMI SAHTE VE DÜZMECE BELGELER!.
Adana’ya yeni Patriot sistemleri kuruluyor..
İran Ali Laricani’nin hayatını kaybettiğini doğruladı..
Trump İran işgâline yardım etmeyen NATO’ya ateş püskürdü..
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Özgür Özel’in iddialarına hodri meydan!.
CHP’li Tanju Özcan ve 3 kişi hakkında cinsel şantaj davası!.
ABD Başkanı Trump: Küba’yı Ele Geçirmek Benim İçin Bir Onur Olacak!.
CHP bildiğiniz gibi!. Kadir Gecesi’nde Rakı-Mangal keyfi!.
İran İsrail’in demir kubbesini füzelerle çalışamaz hâle getirdi..
CHP’li Kuşadası belediye başkanı tutuklandı!.
Trump Hürmüz Boğazı’nı geçmek için diğer ülkelerin yardımına ihtiyaçları olduğunu açıkladı..
İBB yolsuzluk davası için flaş karar!. Şovmenlik yapan vekiller duruşmaya alınmayacak!.
Murat Aci’nin katili Timur Cihantimur için istenen ceza belli oldu..
Trump’ın Hürmüz Boğazı koalisyonuna Avrupa’dan rest!.
Muhittin Böcek 26 ayrı yolsuzluk dosyası ile hakim karşısında..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tataristan’da 600 yıllık Osmanlı Kaftanları Sergisi açıldı!.

Tataristan’da 600 yıllık Osmanlı Kaftanları Sergisi açıldı!.
15.11.2020
A+
A-

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da Türkiye’den getirilen Osmanlı dönemine ait giysilerin birebir aynısı 11’i elbise olmak üzere 21 üründen oluşan ‘Çağdaş Türk Tasarımcıları Gözüyle Osmanlı Kaftanları Sergisi’ açıldı.

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da Türkiye’den getirilen Osmanlı dönemine ait giysilerin birebir aynısı 11’i elbise olmak üzere 21 üründen oluşan “Çağdaş Türk Tasarımcıları Gözüyle Osmanlı Kaftanları Sergisi” açıldı.

“Osmanlı Kaftanları Sergisi”

Kazan Kremlini Açık Hava Müzesi’nin “Manej” salonunda açılan sergiye Türkiye’nin Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan, Tataristan Kültür Bakanı Yardımcısı Yuliya Adgamova, Rusya Devlet Duması Tataristan Milletvekili Olga Popova, Tataristan Parlamentosu milletvekilleri, Türkmenistan ve Kazakistan’ın Kazan Başkonsolosları, sergi eserlerini hazırlayan Antalya ve İstanbul Sabancı Olgunlaşma Enstitüleri yetkilileri, çok sayıda gazeteci, sanatseverler katıldı.

Açılışta konuşan Başkonsolos Erikan, havaların soğumaya başladığı Kazan’ı Antalya’dan getirilen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Olgunlaşma Enstitüsünün ürettiği eserlerle ısıtmak istediklerini belirtti.

Erikan, “Çağdaş tasarımla Osmanlı döneminin kıyafetlerini ve kaftanlarını getirdik. Bu sergi Nisan ayı için planlanmıştı. Ancak salgın nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Çünkü hayat devam ediyor. Ve biz koronavirüsün bizi yenmesine müsaade etmeyeceğiz. Sosyal hayatımız ve özellikle kültürel hayatımız devam etmek zorunda” diye konuştu.

1448792

“600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’nun zengin kıyafet kültürü”

Serginin iki amacı olduğunu dile getiren Erikan, ilk olarak bu yılın Türkiye ile Rusya arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun, ikinci olarak da Tataristan Sovyet Otonom Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olduğunu anlattı. Erikan, “Yıl dönümlerini kutlamak ve kültürel ilişkilerimizi güçlendirmek için biz bu sergiyi açmaya karar verdik” dedi.

Erikan, sergide gösterilen eserlerin Osmanlı İmparatorluğu’nda kullanılmış kıyafetlerin çağdaş yorumu olduğunu vurgulayarak, “Yaklaşık 600 yıllık bir tarihi olan Osmanlı İmparatorluğu’nun zengin kıyafet kültürünü bugün bize ev sahipliği yapan Kazan halkıyla paylaşmak istedik” ifadelerini kullandı.

Tataristan Kültür Bakanlığı, Kazan Kremlini Açık Hava Müzesi, Türkiye’nin Kazan Başkonsolosluğunun birlikte düzenlediği sergi 13 Aralık’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.