Site Rengi

HABER ÖZETİ
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
Karabük Üniversitesi Afrikalı öğrenciler ile ilgili sessizliğini bozdu!.
DOLAR 32,3290
EURO 35,0804
ALTIN 2.292,31
BIST 8.982,75

Tatilcileri dolandıran çeteye operasyon..

Tatilcileri dolandıran çeteye operasyon..
16.10.2021
A+
A-

Tatil sezonunda güzel bir tatil geçirmek umuduyla otel araştırması yapan aileleri hedef alan dolandırıcılar akıl almaz yöntemle 9 milyonluk vurgun yaptı. Yurtdışından yönetilen suç örgütü iş ilanı vererek aldıkları bekçiler üzerinden 6 şirket kurdu.

Yurtdışında bulunan bilişimcilere günlük 500 dolar vererek sahil kentlerinde bulunan 14 ayrı otelin birebir kopya web sitesini hazırlattıktan sonra da internet arama motoru Google’da sahte otellerin ilk sırada çıkması için 5 milyon lira ödeyen şebeke, bu şekilde bin kişiyi dolandırdı.

Tatilcilere kabusu yaşatmışlardı: O çeteye operasyon: Hepsi tek tek kapatıldı..
Rezervasyonun olmadığını anlayıp çağrı merkezlerine ulaşan mağdurlara örgüt üyeleri alay ederek “Sizin paraları şuan yemekle meşgulüz” diyerek tatilcilerin yazları kışa çevirdiler.

Tatilcilere kabusu yaşatmışlardı: O çeteye operasyon: Hepsi tek tek kapatıldı..
Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, tatil sezonunu fırsata çeviren ve binlerce kişiyi mağdur ederek tatil hayallerini kabus haline getiren suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. Mali polis, 12 kişiden oluşan suç örgütünün vatandaşları hangi yöntemlerle dolandırdığını tüm detaylarını ortaya çıkardı.

Tatilcilere kabusu yaşatmışlardı: O çeteye operasyon: Hepsi tek tek kapatıldı..
Suç örgütü, 200 suç dosyasından aranması olan kişinin liderliğinde yurtdışından yürütülürken Türkiye ayağını ise, cezaevinde tanıştığı arkadaşı Mustafa B., oğlu Müslüm B. ve İlyas K. tarafından koordine edildiği ortaya çıktı. Eskişehir’de yaşayan suç örgütü yöneticisi İlyas K., gazetelere ‘inşaat bekçisi aranıyor’ ilanı vererek dönüş yapan kişilerden özellikle paraya ihtiyacı olanı seçti.

Tatilcilere kabusu yaşatmışlardı: O çeteye operasyon: Hepsi tek tek kapatıldı..
Kendisini başka isimle tanıtan İlyas K., bekçi için başvuran kişinin kimlik bilgilerini alarak adına şirket kurdu. Ardından şirket adına banka hesabı oluşturulurken bir tane de sabit telefon hattı açtı. Bekçi olarak işe alınan kişiye ise aylık 3 bin lira veren suç örgütü bu şekilde aktif 6 şirket kurdu

GOOGLE İLK SIRADA ÇIKSIN DİYE 5 MİLYON LİRA YATIRMIŞLAR

Suç örgütü üyeleri, şirketi kurulmasının ardından yurtdışında bulunan liderlerine şirket, banka hesabı ve telefon hattı bilgilerini gönderdi. Türkiye’de bulunduğu dönemde otelcilik işi ile ilgilenen suç örgütü lideri, kendisi gibi yurtdışında bulunan bilişimcilerle günlüğü 500 dolar karşılığında anlaşarak Türkiye’nin sahil kentlerinde bulunan otellerin web sitelerinin birebir kopyalanmasını ve kendisine verilen telefon ve şirket adının kullanılmasını istedi.

Tatilcilere kabusu yaşatmışlardı: O çeteye operasyon: Hepsi tek tek kapatıldı..
Bilişimciler, 14 ayrı otellin web sitelerini birebir kopyalarken 5 milyon lira Google şirketine ödeyerek ‘tatil aramasında’ ilk sırada yer almasını sağladı. Suç örgütü üyeleri, web sitesi hazırlanmasının ardından çağrı merkezi kurdu. Şirket üzerine aldıkları sabit hat telefonu da cep telefonuna yönlendirdi ve sistemi hazır hale getirdi.

Tatilcilere kabusu yaşatmışlardı: O çeteye operasyon: Hepsi tek tek kapatıldı..
Tur şirketlerinde fiyat karşılaştırması yapan kişiler, örgütünün yaptırmış olduğu otellerin web sitelerinde daha uygun olduğunu görmelerinin ardından rezervasyon için oluşturulan çağrı merkezini aradı. Çağrı merkezin bulunan örgüt üyeleri, nakit vermeleri durumunda yüzde 20 oranında indirim kazanacaklarını aktardı. Anlaşma sağlanması üzerine para şirketin hesabına aktarılırken müşteriye kurdukları şirketten fatura kesilerek gönderildi. Örgüt üyeleri, banka hesabında aktarılan paraları, başka şirketin hesabına aktarıp oradan da yurtdışına çıkışı sağladı.

“SİZİN PARALARI ŞUAN YEMEKLE MEŞGULÜZ”

Tatil hayali kuran aileler, uygun fiyata otel bulmanın mutluluğu ile sahil kentlerinde bulunan otellerin yolunu tuttu. Otele gelen aileler, resepsiyon bölümünde hayatlarının şokunu yaşadı. Otel görevlileri, “İsimleri söylenen kişiler adına rezervasyon yapılmadığını, 20’den fazla ailenin aynı şekilde geldiği ve dolandırılmış olabileceklerini” aktardı. Mağdurlar, telefonlara sarılarak çağrı merkezlerine ulaşmak istedi. Ulaşanlar ise, duydukları sözler karşısında sinir krizi geçirdi. Örgüt üyeleri, alay etmenin yanında birde üstüne “Sizin paraları şuan yemekle meşgulüz” diyerek telefonu kapattı. Mağdurlar, soluğu İl Emniyet Müdürlüklerinde aldı.

6 AY EVDEN HİÇ ÇIKMAMIŞ

Suç örgütü üyeleri, oluşturdukları sistemle yaz tatili sezonunda bin kişiyi mağdur ederken 9 milyon lira vurgun yaptığı ortaya çıktı. Örgüt üyelerinden Mustafa B., oğlu Müslüm B. ve İlyas K.’nın dolandırıcılık suçundan arandıkları ortaya çıktı. Eskişehir’de yaşayan İlyas K.’nın, 6 ay boyunca evden dışarıya adım atmadığı tespit edilirken ihtiyaçlarını ise whatsapp üzerinden isteyerek temin eti. Ayrıca İlyas K.’nın oluşturdukları çağrı merkezinde müşteriler ile kendisinin konuştuğu belirlendi. Yöneticilerin yakalanma korkusu yüzünden 2 ayda bir ev değiştirdikleri dışarı çıktıklarında ise, telefonları evde bıraktıkları tespit edildi.

BEKÇİLER DE ÖRGÜTÜ DOLANDIRDI

Bekçi olarak işe alınanlardan durumu fark eden kişiler, adlarına kurulan şirketin hesabına paraların yatırıldığını görmesi üzerine mobil bankacılık hesaplarının şifresinde değişiklik yaptı. Ardından bankamatiğe giderek hesaptaki paraları çektikleri ortaya çıktı. Suç örgütü vatandaşı dolandırırken bir taraftan da kendileri dolandırıldı.

KIŞ SEZONU İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLAMIŞLAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını tamamladı. Mali polis, Ankara merkezli, İzmir, Denizli ve Eskişehir’de bulunan 12 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Suç örgütü yöneticilerinden Mustafa B., oğlu Müslüm B. İzmir’de İlyas K. ise Eskişehir’de gözaltına alındı.

Ankara Emniyetine getirilen zanlılar ifadelerinde vatandaşları dolandırdıklarını ve kış sezonu hazırlıklarına başladıklarını itiraf ettiler. Ayrıca zanlılar yurtdışına kaçmanın yollarını aradıklarını aktardı. Ankara Emniyetin de işlemleri tamamlanan 9 zanlı adliyeye sevk edilirken örgüt yöneticisi 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken 6 kişide adli kontrol ile serbest bırakıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.