Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran duvarına toslayan Trump yine ateşkes palavrasına sarıldı..
İran’da rezil olan Trump ABD’nin karizmasını kurtarmak için yalan makinesine döndü!.
Tel Aviv’i Gazze’ye İran’a selamlar olsun..
A Millilerimiz Romanya’yı 1-0 mağlup etti..
Muhittin Böcek’in iki şoförü yolsuzluk kapsamında tutuklandı..
The Economist’ten dikkat çeken İran kapağı..
Bunak it şimdi de NATO’ya sataşıyor!.
Türk Silahlı Kuvvetleri Bağdat’taki NATO Üssünü boşalttı..
Özgür Özel’in 13 milyonluk daireyi 800 bin TL’ye nasıl aldığı ortaya çıktı!.
Bayan Netenyahu çocuklarına baskı yapıldığı için çok üzülüyormuş!.
Dev Türk petrol tankeri İstanbul’a girerken İHA ve İDA’lar tarafından vuruldu!.
Gıda etiketlerindeki “Günlük” sahtekârlığına düzenleme geldi!.
CHP’nin palavrasına ayakçılık yapan tapu müdürleri tutuklandı!.
İngilizler Trump’un savaş ve ateşkes oyunları ile yaptığı milyon dolarlık vurgunları deşifre etti!.
Akit Gazetesi Özgür Özel’i sağlı sollu tokatlamaya devam ediyor!.
İBB’deki para kuleleri skandalları ile ilgili flaş itiraflar!.
Trump müzakere açıklamaları yaptıkça brent petrol düşüyor..
İran-İsrail arasında 1 aylık ateşkes ve 15 maddelik yol haritası iddiası..
İran, Hürmüz Boğazı’nın sadece kendileri ile savaşmayan ülkelere açık olduğunu söyledi..
Kuduz köpek gibi sağa sola saldıran Trump anketlerde çakıldı!.
İran füzelerle Tel Aviv’i vurmaya devam ediyor!.
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulatan “CHP’li Ayşegül” bakın kimmiş!.
Emine Ülker Tarhan tabela partisini kapatıp CHP’ye geri döndü..
İsrail semalarında özlediğimiz görüntüler..
Trump’tan canlı yayında şok suçlama!. Savaş suçunu savunma bakanının üzerine attı!.
Hürmüz’e alternatif olarak Yenbu Liman’ı devreye alındı..
Gelen son zamlarla akaryakıt 80 liraya dayandı..
Ünlü yapımcı Erol Köse’nin intihar ettiği ortaya çıktı!.
Trump savaşa 5 gün ara verdiğini duyurdu piyasalar alt üst oldu..
Ünlü yapımcı Erol Köse hayatını kaybetti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

TEKİRDAĞ’DA SİVRİSİNEK CAN ALDI!.

TEKİRDAĞ’DA SİVRİSİNEK CAN ALDI!.
25.11.2019
A+
A-

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde yaşayan Yüksel Sezgin (57), sinek ısırması sonucu bulaşan Batı Nil Virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinden enfeksiyon hastalıkları uzmanı doktor Mustafa Doğan, 2 aydır tedavi altında olan Sezgin’in Batı Nil Virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirerek, “Batı Nil Virüsü ülkemize Afrika üzerinden göç eden kuşlarla geliyor, kuşları ısıran sivrisineklerden da insanlara bulaşıyor” dedi.

Tekirdağ'da sivrisinek ısırması sonucu virüs kapan kadın öldü

TEKİRDAĞ’ın Muratlı ilçesinde yaşayan Yüksel Sezgin’i, 2 ay önce sinek ısırdı.

110

Tekirdağ'da sivrisinek ısırması sonucu virüs kapan kadın öldü

Kısa süre sonra fenalaşan Sezgin; yüksek ateş, bilinç kaybı ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı.

210

Tekirdağ'da sivrisinek ısırması sonucu virüs kapan kadın öldü

Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Kliniğinde yoğun bakıma alınan Sezgin, 2 ay süren yaşam mücadelesini önceki gün kaybetti.

310

Tekirdağ'da sivrisinek ısırması sonucu virüs kapan kadın öldü

Sezgin, ilçenin Muzuruklu Mahallesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

410

Tekirdağ'da sivrisinek ısırması sonucu virüs kapan kadın öldü

2 ay yoğun bakımda kaldı

Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinden enfeksiyon hastalıkları uzmanı doktor Mustafa Doğan, tedavisini üstlendiği Sezgin’in Batı Nil Virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini; bu vakaların daha çok Afrika ülkelerinde, zaman zaman da Avrupa ülkelerinde görüldüğünü söyledi.

510

Tekirdağ'da sivrisinek ısırması sonucu virüs kapan kadın öldü

Batı Nil Virüsü’nün Afrika üzerinden göç eden kuşlarla geldiğini, kuşları ısıran sivrisineklerden de insanlara bulaştığını anlatan Doğan, şunları söyledi:

“Batı Nil Ateşi vakalarında genelde hastalar; ateş, karın ağrısı, eklem ağrısı, bulantı ve bazen de koma halinde, nöbet, ciltte dökülmeler gibi şikayetlerle başvuruyorlar. Bu şikayetlerle başvuran hastaların genel muayenelerini yapıyoruz. Kan örnekleri, sterelojik incelemesini yapıyoruz. Beyin ve omurilik sıvısı alınıyor. Beyin omurilik sıvısında bu hastalığa ait tanı var mı bunlara bakıyoruz. PCair ve eliza testleri pozitif geldiğinde, Batı Nil Ateşi teşhisi koyuyoruz. Bu Batı Nil Virüsü genelde sivrisinek ısırmasıyla bulaşıyor. Hastaların yüzde 70’inde klinik bulgu olmazken, yüzde 30’unda sıraladığımız şikayetler tespit ediliyor. Yüksel Sezgin de ateş, karın ağrısı, eklem ağrısı, bulantı gibi şikayetlerle geldi. Gerekli değerlendirmeler yapıldı. Klinik örnekleri alındı. Sağlık Bakanlığı ve klinik merkezlerine gerekli incelemeler için gönderildi. Daha sonra gerekli tetkik ve tedaviler yapıldı. Bu virüse maruz kalan hastaların yaklaşık yüzde 1’inde şiddetli bulgular ortaya çıkmaktadır. Komaya varan ve beyni direk etkileyen belirtiler görülmektedir. Bu bulguların ortaya çıktığı vakaların yüzde 10’u ölümle sonuçlanabiliyor.”

610

Tekirdağ'da sivrisinek ısırması sonucu virüs kapan kadın öldü

“Avrupa coğrafyasında artış var”

Doğan, virüsün bulaşmasının küresel ısınma sonucu göçmen kuşların göç yollarının değişmesiyle ilişkili olduğunu ifade ederek, “Bu coğrafyadan gelen göçmen kuşları ısıran sivrisineklerin tükürük bezlerine virüs bulaşıyor. Sinekler de insanları ısırınca bu virüs bulaşmış oluyor. Bu vakalara son yıllarda Avrupa coğrafyasında da sık sık rastlanıyor. Bu virüsün tedavi süreci, hastadan hastaya değişiyor. Virüsün net ve spesifik bir tedavisi bulunmadı. Mevcut tedaviler, destekleyici yani kişiyi hayatta tutmaya yönelik ana tedaviler. Solunum, kalp ve kan destekleri uygulanıyor” dedi.

710

Tekirdağ'da sivrisinek ısırması sonucu virüs kapan kadın öldü

 

810

Tekirdağ'da sivrisinek ısırması sonucu virüs kapan kadın öldü

910

Tekirdağ'da sivrisinek ısırması sonucu virüs kapan kadın öldü
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.