Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara’da..
Kripto para piyasasındaki kayıp 1 trilyon doları geçti!.
ABD Başkanı Trump Anıtkabir ziyaretini iptal etii..
Venezuela’da ölü sayısı 3 bin 842’ye yükseldi!.
Usta oyuncu Zihni Göktay hayatını kaybetti..
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Laikleri kudurtacak müfredat değişiklikleri!.
Netenyahu iti ABD ile İsrail’in geleceğinden endişe ettiğini açıkladı!.
Özgür yine Ekrem’den talimat almaya gitti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Teksas polisinden itiraf! “Okul katliamına zamanında müdahale edilmedi!.”

Teksas polisinden itiraf! “Okul katliamına zamanında müdahale edilmedi!.”
28.05.2022
A+
A-

Teksas’ın Uvalde kasabasındaki 19 öğrenci ile 2 öğretmenin öldürüldüğü silahlı saldırıya ilişkin polis, saldırgana zamanında müdahale edilmemesinin “yanlış bir karar” olduğu itirafında bulundu.

Teksas Halk Güvenliği Departmanı Direktörü Steven McCraw, düzenlediği basın toplantısında, polise yönelik eleştirilere cevap verdi.

McCraw, saldırganın okula ulaştığı saat 11.30 ile polisin müdahale ettiği 12.46 arasında acil polis hattına bir çok arama yapılmasına rağmen, olay yerindeki komuta merkezinin yanlış bir şekilde “çocukların risk altında olmadığını” düşündüğünü söyledi.

ÖĞRENCİ YARDIM İÇİN YALVARDI AMA…
Sınıftan defalarca acil hattı arayan bir çocuğun fısıldayarak 8 veya 9 çocuğun hala hayatta olduğunu ve “Lütfen buraya polis gönderin” diyerek yalvardığını belirten McCraw, yaklaşık bir saat boyunca en az 19 polisin okulun koridorunda saldırganın bulunduğu sınıfa müdahale etmek yerine taktik timlerinin ulaşmasını beklediğini kaydetti.

McCraw, “O sırada olay yeri komutanı, aktif bir saldırgan durumundan barikatların ardına sığınmış bir bireye geçildiğine inanıyordu. Ancak eldeki bilgilere göre, açıkça o sınıftaki çocuklar risk altındaydı ve saldırgan da hala aktifti. Bu yanlış bir karardı.” diye konuştu.

POLİS, MÜDAHALE TİMİNİ BEKLEMİŞ
Sınır devriye taktik timlerinin okula ulaşmasıyla 12.50’de saldırganın bulunduğu sınıfa girildiği ve saldırganın etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

AR-15 tipi otomatik saldırı silahı ile 24 Mayıs’ta Uvalde kasabasındaki Robb İlkokulu’na saldırı düzenleyen 18 yaşındaki Salvador Ramos, aynı sınıftan 19 çocuk ve 2 öğretmeni vurarak öldürmüştü.

Saldırıyla ilgili incelemeler sürerken, özellikle çocukların aileleri, polisi saldırgana zamanında müdahale etmemekle eleştiriyordu.

VALİ DE ELEŞTİRDİ
Teksas Valisi Greg Abbott 21 kişinin hayatını kaybettiği Uvalde’deki okul saldırısıyla ilgili, olayın detayları hakkında polisten aldığı çelişkili bilgilerle “yanıltıldığını” kaydetti.

Saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Abbott, güvenlik kuvvetlerinin okulda zanlıya müdahale için ne kadar bekledikleri konusunda çelişkili ifadeler verilmesine “kızdığını” belirtti.

Abbott daha önce, saldırıya anında müdahale edildiğine ilişkin ilk raporla ilgili hayal kırıklığını paylaşarak, polisin zanlıyı “ortadan kaldırmak” için neden daha agresif adımlar atmadığının “temeline inileceği” konusuna vurgu yaptı.

Vali bununla birlikte bu tür saldırıların önlenmesi için eyalette silah kontrol önlemlerinin artırılması yönündeki tüm çağrıları reddetti.

Uvalde Belediye Başkanı Don McLaughlin de kolluk kuvvetlerinin farklı raporları karşısında en az vali kadar “şaşkına döndüğünü” ifade etti.

VALİYE PROTESTO
Uvalde kasabası sorumluluk bölgesinde olan Teksaslı Demokratik Senatör Roland Gutierez de Vali Abbott’un basın toplantısını bölerek bir an önce silah kullanımının kısıtlanması yönünde bir yasa çıkarılması için valiyi özel oturum başlatmaya çağırdı.

Abbott’a “Meslektaşlarım özel bir oturum istiyor. Bunun için yarın bir mektup alacaksın” dedikten sonra salonu terk eden Gutierez, gazetecilerin sorusu üzerine, Vali Abbott’u sorunları çözmede “samimi olmadığı” gerekçesiyle eleştirdi.

Senatör Gutierez, “Olaydan sonra insanları nasıl hizmetlerin beklediğinden bahsetmek sadece saçmalık. Ben kimsenin silahını elinden almak istemiyorum. Ama kısıtlama getirmemiz lazım.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.