Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Terörist Canan’ın HALT TV’deki darbe çığırtkanlığını RTÜK affetmedi!.

Terörist Canan’ın HALT TV’deki darbe çığırtkanlığını RTÜK affetmedi!.
07.05.2020
A+
A-

CHP’nin PKK destekçisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun HALT TV’deki darbe iması taşıyan sözleri için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kararını verdi!.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Halk TV’ye konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun darbe imasını gündemine aldı.

RTÜK, canlı yayında sarf edilen ve kamuoyunda büyük tepki toplayan sözlere ilişkin olarak hazırlanan uzman raporunu görüştü.

Üst Kurul, raporda yer alan Şirin Payzın’ın sunduğu “Sözüm Var” programına konuk olan Kaftancıoğlu’nun kullandığı “Şöyle bir gerçeklik var ki…. önümüzdeki seçimde bir erken seçimle veya başka bir şekilde bu ülkenin, gerçekten halkın artık gözü açıldı….. Şöyle söyleyeyim bir iktidar değişikliğine hatta ben size daha ileri bir şey söyleyeyim iktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacağını da düşünüyorum. İşimiz kolay değil ama ancak böylesi bir yönetim anlayışı, iktidar değişimi ve yeniden bir sistem değişikliği ile bu yaralarımızı, bu hasarlarımızı tedavi edebileceğimizi görüyorum” cümlelerini detaylı olarak inceledi..

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu sözleri, milli iradeyi yok sayarak demokrasi dışı yöntemlerle halkın seçmiş olduğu hükümeti ve yine halkın oylarıyla hayata geçirilen yeni yönetim sistemini hedef alan ifadeler olarak değerlendirdi.

Ulusal yayın yapan bir televizyonda ekrana gelen darbeyi ima eden ifadelerin kamusal yayıncılık sorumluluğu ile bağdaşmadığı kanaatine varan Üst Kurul, sözlere karşı program moderatörünün herhangi bir müdahalede bulunmamasını ve daha ötesinde açıklamaları onaylamasını doğru bulmadı.

5 KEZ PROGRAM DURDUMA CEZASI

Yayınlardaki demokrasi dışı ima ve çağrışımların kamu düzenini bozacak, sosyal ve siyasi bir krizin başlamasına neden olacak nitelikte olduğu değerlendirilerek, kamuoyu üzerinde korku ve endişe kaynağı olabileceği ve aynı zamanda toplumda kin, düşmanlık ve nefret duygularını artırabileceği gerçeğini ortaya koyan RTÜK, 6112 sayılı Yasanın ihlal edildiğini tespit etti.

Buna göre, Kanunun 8. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde ifade edilen “Irk dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz.” hükmünü ihlal eden Halk TV hakkında en üst sınırdan idari para cezası ve 5 kez program durdurma cezasına karar verildi.

KAFTANCIOĞLU’NUN TEHDİT VE HAKARET SİCİLİ KABARIK!

Diğer yandan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Halk TV’de yaptığı darbe iması, iktidara yönelik demokrasi dışı göndermelerinin ilki değil.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı duran milletin mücadelesini “Tekbir getirerek boğaz keserek mi demokrasi mücadelesi verilir. İnandığınız Allah’ınız sizin de belanızı versin” şeklinde tweet atarak küçümsemeye etmeye çalışmıştı.

Kaftancıoğu, FETÖ’cü darbeciler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde TBMM’nin bombalanmasıyla ilgili olarak sarfettiği “Nur topu gibi darbe mağdurumuz hayırlı olsun. Meclisin bombalanması bile asıl niyetin ne olduğuna dair ipucu” sözleriyle, FETÖ ve CHP’nin darbe girişimi için ortaya attığı “kontrollü darbe” ve “tiyatro” söylemi ile de şimşekleri üzerine çekmişti.

Kaftancıoğlu, darbe girişimine karşı okunan salalar için ise “Bu saatte ezan okumak suretiyle kalkışma yapanlara ne diyecek ne yapacağız şimdi?” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Canan Kaftancıoğlu, darbe girişimi gecesi attığı bu tweetleri “Ben attım ve doğrudur. Bugün de ne kadar haklı olduğumu görüyorum. Açıklamalarımın parti politikalarıyla ayrışan hiçbir yanı yok” sözleriyle savunmuştu.

CHP il başkanı, bölücü terör örgütünün siyasi uzantısını savunan “CHP’yi BDP ile aynı yola girdi diye eleştiren gerzekler… yol doğru yol, ona bak sen..” ve “Aslan CHP, Aslan BDP” açıklamalarıyla da gündem olmuştu. Kaftancıoğlu, Gezi Parkı olaylarıyla da bağladığı açıklamalarına, “Kürtler Gezi’de yok, şunu yapmış, bunu yapmış. Bahane bulma sen. Kobane’de ne yapıyorsun nasıl davranıyorsun, ona bak.” ifadeleriyle devam etmişti.

DEVLET SERİ KATİL

Devlet düşmanlığını, “Devlet katil değil, seri katil” noktasına kadar vardıran Kaftancıoğlu, 1915 olaylarını da “Ermeni Soykırımı” olarak tanımlamıştı. Amerikan dış politika dergisi Foreign Policy de Kaftancıoğlu’ndan “sözde Ermeni Soykırımı’nı tanıdığını ve devleti seri katil” olarak nitelediğine işaret ederek, kendisinden övgüyle bahsetmişti.

Canan Kaftancıoğlu, en son İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarını çekerken yakalanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’a talimatı kendisinin verdiğini açıklamıştı. Hakkında başlatılan “Suçu ve Suçluyu Övme” soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği demeçte ise savcıları hedef almıştı.

İŞTE CANAN KAFTANCIOĞLU’NUN SKANDAL AÇIKLAMALARINDAN ÖRNEKLER;

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.