Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
30 milyon rüşveti alan SPK Başkanı helâllik istemiş!.
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan bu rüşvetçi hırsız kimin referansı ile geldi!.
Özgür Özel erken seçime kapıları kapattı!.
Milyonlarca euroluk Sarıgüller operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!.
Fsansız polisi göstericileri bayıltana kadar dövüp gözaltına alıyor!.
Çaldıkları milyarları yakalanınca iade edenlere hapis cezası yok!.
Tam 132 defa sahte zeytinyağı üretmekten işlem yapıldı ama yine de tutuklanmadı!.
Sarı Yelekliler Avrupa Baharı’nın startını verdi!.
Fon skandalı AK Parti’ye yüzde 6 oy kaybettirdi!.
Üniversiteli köpekperestler sokak köpekleri için polise saldırdı!.
Paris sokakları savaş alanına döndü!.
Arda Güler, imzalı formasını hafızlık öğrencilerine hediye etti..
İBB HALK Ekmeğin adım adım iflasa sürüklenişi!.
Sarıgüllülerin kara para aklama videosu ortaya çıktı!.
Küçük kız çocuklarını yarı çıplak soyup pedofili sapıkların önüne atacaklardı!.
Firari Emir Sarıgül’ün babası Mustafa Sarıgül’ün konutuna saklandığı tespit edildi!.
AKOM’dan İstanbullulara Turuncu Kodlu şiddetli yağış uyarısı!.
Milyarlar buhar olup uçtuktan sonra gelen düzenleme!.
Murat Ağırel ve Sarıgül takımına kara para aklamaktan gözaltı kararı!.
Fatma Betül Sayan Kaya’nın hırsızlığı AK Parti’ye en ağır darbeyi vurdu!.
Fon skandalı Bakan Yardımcısını koltuğundan etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terörist İsrail basınından Netanyahu analizi! “Erdoğan’ı sadece kıskanabilir!.”

Terörist İsrail basınından Netanyahu analizi! “Erdoğan’ı sadece kıskanabilir!.”
26.07.2023
A+
A-

Daha önce Binyamin Netanyahu’nun, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebilmek için fırsat kolladığını yazan İsrail basını bu kez ‘Netanyahu Erdoğan’ı sadece kıskanabilir’ başlıklı bir analiz yayımladı. Zvi Bar’el Gazetesi’nin analizinde, Netanyahu’nun kalp pili taktırması nedeniyle Türkiye ziyaretini ertelediği belirtilirken çarpıcı ifadeler kullanıldı.

Türkiye’nin, Rusya-Ukrayna savaşında iki taraf ile eşit mesafede kalması, Tahıl Anlaşması’ndaki kilit rolü ve NATO Zirvesi’ndeki hamleleri ile birçok alanda diplomatik başarılar elde etmesini markaja alan İsrail basınında dikkat çeken bir analiz yayımlandı.

Kalp pili takılmamış olsaydı önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelecek olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “Türkiye ziyaretini ertelemeseydi, gıpta edilecek bir liderle karşılaşacaktı.” değerlendirmesi yapıldı.

Zvi Bar’el Gazetesi’nin “Netanyahu Erdoğan’ı sadece kıskanabilir” başlıklı analizinde, Netanyahu’nun kalp pili taktırması nedeniyle Türkiye ziyaretini ertelediği belirtilirken çarpıcı ifadeler kullanıldı.

Analizde; “Netanyahu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeyi de içerecek olan Türkiye ziyaretini ertelemeseydi, gıpta edilecek bir liderle karşılaşacaktı.” Denildi.

Türkiye’nin dış politikasının mercek altına alındığı haberde, “Netanyahu’nun aksine, Erdoğan’ın dış politikasını Moskova ile Washington ve Ukrayna ile Rusya arasında yönlendirebilir’ ifadesine yer verildi ve Türkiye için ‘ABD’nin en son dostu oldu” denildi.

“NETANYAHU BÖYLE BİR MESAJI ANCAK HAYAL EDEBİLİRDİ”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın, “ABD, Rusya’yı Karadeniz Tahıl Anlaşması’na geri götürme konusunda Türkiye’ye güveniyor. Türkiye’nin hâlihazırda oynadığı rolü, bunu yeniden rayına oturtmada liderlik rolünü oynamasını bekliyoruz” sözlerinin hatırlatıldığı analizde “Altı ay önce Netanyahu, Washington’dan böyle bir mesajı ancak hayal edebilirdi.” denildi.

Türkiye’nin Ukrayna tahılının taşınması için yapılan anlaşmada oynadığı role dikkat çekilen haberde, “Tahıl anlaşması, Erdoğan’ın geçen yılki en önemli başarılarından biriydi.” ifadeleri kullanıldı

Tahıl anlaşmasının iki taraf için de olumlu sonuçları olduğu, Rusya’nın kararı sonrası yeni bir orta nokta bulma çabası olduğu belirtilen haberde, “Erdoğan kendini yine uluslararası bir arabulucu rolünde buluyor” denildi.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Yüzyılı başlarken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da Başkan Erdoğan ile görülmek için yoğun çaba sarf ettiği ortaya çıkmıştı.

Türkiye İsrail ilişkilerinde yeni döneme girilirken İsrail basınında dikkat çeken bir haber yer almıştı ve “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Başkan Erdoğan ile bir araya gelmenin yollarını arıyor.” denilmişti.

Habere göre; Üst düzey bir yetkili Başbakanlık’ın böyle bir toplantıyı düzenlemek için büyük çaba sarf ettiği ve bu konuda ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Diplomatik kaynaklar ise sürecin bir takım zorluklar ile karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

İddialara göre Başkan Erdoğan, Netanyahu ile ancak ülkeler arasındaki gaz iş birliğine ilişkin bilgi verirse görüşecek.
Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den Avrupa’ya gaz taşıma projesi için İsrail ile görüşebileceği ifade edildi. Netanyahu’nun Başkan Erdoğan ile bir fotoğraf çekiminden anlaşılabilecek bir başarı çıkarmaya çalıştığı yazıldı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.