Site Rengi

HABER ÖZETİ
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terörist İsrail ile Rusya arasında Hitler krizi! “Affedilemez bir yalan” | Rusya-Ukrayna savaşında son durum..

Terörist İsrail ile Rusya arasında Hitler krizi! “Affedilemez bir yalan” | Rusya-Ukrayna savaşında son durum..
03.05.2022
A+
A-

Rusya Ukrayna savaşı ikinci ayında da tüm şiddetiyle devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Nazi lideri Adolf Hitler ile ilgili açıklamaları İsrail ile ilişkilerinde krize neden oldu. Lavrov, Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu düşündüğünü ve “En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi” sözleri üzerine İsrail’den flaş bir açıklama geldi. İşte Rusya-İsrail arasındaki Hitler krizinden öne çıkanlar…

Rusya ve İsrail arasındaki ilişkiler Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un açıklamaları sonrası gerildi.

LAVROV: EN BÜYÜK YAHUDİ KARŞITLARI YAHUDİLERDİ

Lavrov İtalyan televizyonuna verdiği demeçte, Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu düşündüğünü ve ‘En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi’ sözleri üzerine İsrail Dışişleri Bakanlığı, Lavrov’u kınayarak, Rusya’nın İsrail Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak açıklama talep etti.

‘AFFEDİLEMEZ BİR YALAN’

Bakanlık, Lavrov’un sözlerinin Nazi Holokost’unun dehşetini küçük düşüren ‘affedilemez’ bir yalan olduğunu ifade etti.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ise yaptığı açıklamada, ‘Bu tür yalanlar, Yahudileri tarihte kendilerine karşı işlenen en korkunç suçlarla suçlamayı amaçlıyor’ ifadelerini kullanarak, ‘Yahudi halkına uygulanan Holokost’un siyasi amaçlarla kullanılmasına derhal son verilmelidir’ dedi.

Rusya-İsrail arasında Hitler krizi: “Affedilemez bir yalan” | RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

‘UKRAYNALILAR NAZİ DEĞİL’

Büyükbabası Holokost’ta kurbanlarından olan İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Yahudileri Yahudi aleyhtarı olmakla suçlamanın ‘ırkçılığın en temel seviyesi’ olduğunu ifade ederek, Lavrov’un Nazi yanlısı unsurların Ukrayna hükümeti ve ordusu üzerinde hakimiyet kurduğuna yönelik iddiasını reddetti.

Lapid, ‘Ukraynalılar Nazi değil. Yalnızca Naziler Naziydi ve Yahudi halkının sistematik olarak yok edilmesiyle ilgilenen tek kişi onlar’ dedi.

İsrail’in Holokost’ta öldürülen altı milyon Yahudiyi anma töreni olan Yad Vashem’in Başkanı Dani Dayan, Lavrov’un sözlerinin ‘gerçek Nazizmin kurbanlarına bir hakaret ve ağır bir darbe’ olduğunu ifade ederek, Lavrov’un ‘aslında hiçbir temeli olmayan bir Yahudi aleyhtarı komplo teorisi’ yaydığını aktardı.

Rusya-İsrail arasında Hitler krizi: “Affedilemez bir yalan” | RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

UKRAYNA’DAN KINAMA

Ukrayna’da Lavrov’un sözlerini kınayarak, Lavrov’un ‘iğrenç sözlerinin’ Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İsrail, Ukrayna ve Yahudiler yönelik saldırgan ifadeler olduğunu belirtti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Lavrov’un sözleri için ‘Daha genel olarak, bugünün Rusya’sının diğer uluslara karşı nefretle dolu olduğunu gösteriyorlar’ dedi.

‘HİTLER’İN DE YAHUDİ KÖKENLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

Zelenskiy’nin Yahudi kökenli olduğu halde Rusya’nın Ukrayna’nın Nazilerden arındırılması gerektiğini neden istediği sorusuna Lavrov, ‘Yahudi isek bu nasıl bir Nazileştirmedir dedikleri zaman Hitler’in de Yahudi kökenli olduğunu düşünüyorum, yani hiçbir anlamı yok’ cevabını vermişti.

Lavrov ayrıca, ‘Uzun zamandır bilge Yahudilerin en büyük Yahudi aleyhtarlarının Yahudilerin kendileri olduğunu söylediklerini duyuyoruz’ demişti.

Öte yandan Hitler’in büyükbabalarından birinin kimliği bilinmiyor, ancak bir Yahudi olabileceğine dair hiçbir kanıtla desteklenmeyen bazı spekülasyonlar var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.