Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kumarbaz Haluk’a bağış toplayan Oğuzhan Uğur tutuklandı!.
ABD Trump’ın talimatı ile İran’a yeni saldırılar başlattı!.
İran saldırıya geçince ABD’ye köpeklik yapan Kuveyt’i korku sardı!.
“Devlet Yok Ahbap Var” sözü ile milleti galeyana getiren Oğuzhan Uğur tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Trump ölen ve yaralanan ABD’li asker sayısını kamuoyundan gizliyor!.
Motorine son iki hafta da 10 lira zam geldi!.
CHP’li Başkanın Gezi İhaneti’nde yaptığı alçakça tweetler ortaya çıktı!.
Gazze’de İspanya’nın Dünya Kupası zaferi kutlandı..
2026 Dünya Kupası İspanya’nın oldu..
İran ile ABD arasındaki savaş yeniden alevlenmeye başladı!.
Ekrem’in yaveri Özgür Yeni Parti için patent başvurusu yaptı!.
Yunan siyasetçiden bomba itiraflar: Anadolu da Türkleri Katlettik!.
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terörist İsrail ile Rusya arasında Hitler krizi! “Affedilemez bir yalan” | Rusya-Ukrayna savaşında son durum..

Terörist İsrail ile Rusya arasında Hitler krizi! “Affedilemez bir yalan” | Rusya-Ukrayna savaşında son durum..
03.05.2022
A+
A-

Rusya Ukrayna savaşı ikinci ayında da tüm şiddetiyle devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Nazi lideri Adolf Hitler ile ilgili açıklamaları İsrail ile ilişkilerinde krize neden oldu. Lavrov, Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu düşündüğünü ve “En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi” sözleri üzerine İsrail’den flaş bir açıklama geldi. İşte Rusya-İsrail arasındaki Hitler krizinden öne çıkanlar…

Rusya ve İsrail arasındaki ilişkiler Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’un açıklamaları sonrası gerildi.

LAVROV: EN BÜYÜK YAHUDİ KARŞITLARI YAHUDİLERDİ

Lavrov İtalyan televizyonuna verdiği demeçte, Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğunu düşündüğünü ve ‘En büyük Yahudi karşıtları Yahudilerdi’ sözleri üzerine İsrail Dışişleri Bakanlığı, Lavrov’u kınayarak, Rusya’nın İsrail Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak açıklama talep etti.

‘AFFEDİLEMEZ BİR YALAN’

Bakanlık, Lavrov’un sözlerinin Nazi Holokost’unun dehşetini küçük düşüren ‘affedilemez’ bir yalan olduğunu ifade etti.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ise yaptığı açıklamada, ‘Bu tür yalanlar, Yahudileri tarihte kendilerine karşı işlenen en korkunç suçlarla suçlamayı amaçlıyor’ ifadelerini kullanarak, ‘Yahudi halkına uygulanan Holokost’un siyasi amaçlarla kullanılmasına derhal son verilmelidir’ dedi.

Rusya-İsrail arasında Hitler krizi: “Affedilemez bir yalan” | RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

‘UKRAYNALILAR NAZİ DEĞİL’

Büyükbabası Holokost’ta kurbanlarından olan İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Yahudileri Yahudi aleyhtarı olmakla suçlamanın ‘ırkçılığın en temel seviyesi’ olduğunu ifade ederek, Lavrov’un Nazi yanlısı unsurların Ukrayna hükümeti ve ordusu üzerinde hakimiyet kurduğuna yönelik iddiasını reddetti.

Lapid, ‘Ukraynalılar Nazi değil. Yalnızca Naziler Naziydi ve Yahudi halkının sistematik olarak yok edilmesiyle ilgilenen tek kişi onlar’ dedi.

İsrail’in Holokost’ta öldürülen altı milyon Yahudiyi anma töreni olan Yad Vashem’in Başkanı Dani Dayan, Lavrov’un sözlerinin ‘gerçek Nazizmin kurbanlarına bir hakaret ve ağır bir darbe’ olduğunu ifade ederek, Lavrov’un ‘aslında hiçbir temeli olmayan bir Yahudi aleyhtarı komplo teorisi’ yaydığını aktardı.

Rusya-İsrail arasında Hitler krizi: “Affedilemez bir yalan” | RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

UKRAYNA’DAN KINAMA

Ukrayna’da Lavrov’un sözlerini kınayarak, Lavrov’un ‘iğrenç sözlerinin’ Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İsrail, Ukrayna ve Yahudiler yönelik saldırgan ifadeler olduğunu belirtti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Lavrov’un sözleri için ‘Daha genel olarak, bugünün Rusya’sının diğer uluslara karşı nefretle dolu olduğunu gösteriyorlar’ dedi.

‘HİTLER’İN DE YAHUDİ KÖKENLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

Zelenskiy’nin Yahudi kökenli olduğu halde Rusya’nın Ukrayna’nın Nazilerden arındırılması gerektiğini neden istediği sorusuna Lavrov, ‘Yahudi isek bu nasıl bir Nazileştirmedir dedikleri zaman Hitler’in de Yahudi kökenli olduğunu düşünüyorum, yani hiçbir anlamı yok’ cevabını vermişti.

Lavrov ayrıca, ‘Uzun zamandır bilge Yahudilerin en büyük Yahudi aleyhtarlarının Yahudilerin kendileri olduğunu söylediklerini duyuyoruz’ demişti.

Öte yandan Hitler’in büyükbabalarından birinin kimliği bilinmiyor, ancak bir Yahudi olabileceğine dair hiçbir kanıtla desteklenmeyen bazı spekülasyonlar var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.