Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sözcü gazetesinin “İsrail ile Ticaret” iftirasına bakanlıktan jet yalanlama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu..
İstanbul’da ulaşım kaosu!. Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı!.
ABD’de iki İsrail konsolosluk çalışanı öldürüldü!.
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
İstanbul’daki Barış Zirvesi başladı..
5 adımda Terörsüz Türkiye…
CHP İmamoğlu’nu Başbakan yapma hayallerine devam ediyor..
PKK elindeki silahları nereye bırakacak?.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terörist İsrail’de, Amerikan köpeğinin koltuğunu kaybetmesiyle iç savaş yaşanabilir uyarısı yapıldı!.

Terörist İsrail’de, Amerikan köpeğinin koltuğunu kaybetmesiyle iç savaş yaşanabilir uyarısı yapıldı!.
06.06.2021
A+
A-
Ülkedeki iç güvenlik servisinden gelen açıklamada, şiddet içeren söylemlerdeki artışa dikkat çekildi.

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu’nun 12 yıllık döneminde sona yaklaşıldı.

Yesh Atid (Gelecek Var) Partisi lideri Yair Lapid ile aşırı sağcı görüşleriyle öne çıkan Yamina’nın lideri Naftali Bennett, koalisyon hükümetini kuracak sayıya ulaştıklarını açıklamıştı.

İsrail iç güvenlik servisi Shin Bet’in Başkanı Nadav Argaman, ülkede hükümet değişimi sürecinde karışıklık yaşanabileceği konusunda uyardı.

“KIŞKIRTICI SÖYLEMLERDE ARTIŞ VAR”

Argaman, hiçbir ismi anmadan, “Son dönemde, özellikle sosyal ağlarda aşırı şiddet içeren ve kışkırtıcı söylemlerde artış tespit ettik.” dedi.

“Bu söylem, belirli gruplar veya bireyler arasında fiziksel zarara bile yol açabilecek şiddet içeren ve yasa dışı faaliyetlere izin veren bir söylem olarak yorumlanabilir.” diye konuştu.

İsrail de, Netanyahu nun koltuğunu kaybetmesiyle şiddet yaşanabilir uyarısı #1

“ORTAMI YATIŞTIRIN” ÇAĞRISI

Naftali Bennett, Netanyahu’ya karşı koalisyon kararını açıklamasının ardından güvenlik servisleri Bennett için güvenlik seviyesini artırdı.

Yeni hükümet henüz yemin ederek göreve başlamadı ancak Argaman, siyasi ve dini liderleri sorumluluk göstermeye ve olası kışkırtmaları yumuşatmaya çağırdı.

1995 YILINDA DÜZENLENEN SUİKAST

İsrail’de iç karışıklıkla ilgili uyarının, eski İsrail Başbakanı İzak Rabin’e 1995 yılında aşırı sağcı bir Yahudi’nin düzenlediği suikastı hatırlattığı belirtildi.

İsrail solu, suikasttan önceki kışkırtmada rol oynadığı gerekçesiyle dönemin muhalefet lideri olan Netanyahu’ya işaret etti.

Netanyahu suçlamayı şiddetle reddetti ve Rabin’in öldürülmesini defalarca kınadı.

İsrail de, Netanyahu nun koltuğunu kaybetmesiyle şiddet yaşanabilir uyarısı #3

İzak Rabin

YENİ KOALİSYONA DESTEK ORANI

Lapid ve Bennett, “birlik hükümetlerinin” İsrailliler arasındaki derin siyasi bölünmeleri iyileştireceğini ve nefreti sona erdireceğini umduklarını söylüyor.

İsrail’in N12 televizyonu tarafından sonuçları paylaşılan bir anket, İsrail halkının yüzde 46’sının Bennett-Lapid koalisyonunu desteklediğini gösteriyor.

Yüzde 38, iki yıl içinde 5’inci kez erken seçime gidilmesini isterken, yüzde 15 ise görüş bildirmedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.