Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
Trump’ın elini kolunu bağlayacak İran çatlağı!.
Motorine kazık gibi bir zam daha!.
İran ile ABD arasında tansiyon yükseldikçe petrol fiyatları yeni rekorlar kırıyor!.
“Paraları Ahbap’a Yatırın” çağrısı yapanlar tek tek ifadeye çağrılıyor!.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye mi geçiyor?.
Merkez Bankası faizi sabit bıraktı!.
Özgür Özel’i satan satana!.
0,20 promil alkollü trafiğe çıkanın ehliyetine el konulacak!.
Ahbapçılar için hesap vakti!.
FİFA Başkanının Trump yalakalığı boşuna değilmiş!.
Petrolün varil fiyatı 100 dolara dayandı!.
İran’a saldırmanın maliyeti ABD’ye 37,5 milyar dolara patladı!.
Neidüğü belli olmayan çetelere aparatlık yapan sözde çocuklara müebbet hapis geliyor!.
İlk tebrik her zaman ki gibi Almanlar’dan..
Tezkere Meclis’ten geçti.. Mehmetçik 2 yıl daha Somali’de..
Haluk Levent irk Oğuzhan Uğur aynı cezaevine gönderildi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terörist İsrail’de Yahudiler bu sefer kiliseye saldırdı! “Hristiyanlara ölüm!”

Terörist İsrail’de Yahudiler bu sefer kiliseye saldırdı! “Hristiyanlara ölüm!”
03.02.2023
A+
A-

Kudüs Kutsal Şehir Muhafızlığı, İsrail’de Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs’te tarihi kiliseye yapılan saldırıya tepki gösterdi.

İsrail’deki Hristiyan toplumu temsil eden Kudüs Kutsal Şehir Muhafızlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Hristiyan topluma karşı işlenen suçlardaki artışın endişeyle takip edildiği belirtildi ve İsrail makamlarına dini azınlıkların korunması çağırısı yapıldı.

“HRİSTİYANLARA ÖLÜM” YAZISI

Yahudilerin, birkaç hafta içinde Kudüs’te turistlere, kiliselere, Hristiyan mahalle ve mezarlara yönelik saldırıları artırdığı belirtilen açıklamada, Ermeni mahallesindeki bir manastırın duvarına “Hristiyanlara ölüm” gibi ırkçı ifadelerin yazıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “İsrail’deki Hristiyan topluma yönelik birbirini takip eden ve giderek artan ciddi nefret ve şiddet eylemlerini endişeyle takip ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Ayrımcılığın ve şiddetin kamuoyu nezdinde ve İsrail’in mevcut siyasi ortamında meşrulaştırılması, Hristiyan topluma karşı nefret ve şiddet eylemlerine dönüştürülmesi bir tesadüf değildir.” denildi.

Açıklamada, Hristiyanlara yönelik nefret suçları ve vandalizme vurgu yapılarak, “İsrail hükümeti ve kolluk kuvvetlerinin tüm toplulukların güvenliğini sağlamak, dini azınlıkların korunmasını garanti altına almak ve dini fanatizmi ortadan kaldırmak için kararlı davranmasını bekliyor ve talep ediyoruz.” ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Sabah saatlerinde fanatik bir Yahudi, İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde Hristiyanlık için kutsal Çile Yolu’nun (Via Dolorosa) ikinci durağı, Hazreti İsa’nın cezalandırıldığına inanılan Yargılama Kilisesi’ne saldırmıştı.

Kiliseye çantasında soktuğu çekiçle Hazreti İsa heykeline zarar veren bir Yahudi, kilise görevlileri tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Saldırganı durduran güvenlik görevlisi Macid Rişık, bu kişiyi daha önce gördüğünü, onun bir Yahudi olduğunu söylemiş, İsrail polisi de saldırganı “ABD’li turist” olarak tanımlamıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.