Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3680
EURO 34,9842
ALTIN 2.325,98
BIST 9.102,91

Terörist Karayılan yaşadığı çöküşü itiraf etti! “Her yerde vuruyorlar!.”

Terörist Karayılan yaşadığı çöküşü itiraf etti! “Her yerde vuruyorlar!.”
06.12.2020
A+
A-

Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan, örgüt içinde yaşanan korku ve panik havasını itiraf ederek, “Türkiye’nin teslim olanların sayısına dair yaptığı açıklamalardan dolayı güçlü bir psikolojik savaşa maruz kalıyoruz. Bizi yok etmek için her yerde vuruyorlar” dedi.

Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan, örgüt içinde yaşanan korku ve panik havasını itiraf ederek, “Türkiye’nin teslim olanların sayısına dair yaptığı açıklamalardan dolayı güçlü bir psikolojik savaşa maruz kalıyoruz. Bizi yok etmek için her yerde vuruyorlar” dedi.

AA’da yer alan haberde terör örgütü PKK’nın elebaşılarından Murat Karayılan ile Duran Kalkan, Türk istihbarat faaliyetleri, insansız hava aracı (İHA), silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve insanlı keşif uçaklarının (İKU) örgüte verdiği zarara dair itiraflarda bulundu.

“YOĞUN BİR TEKNİK KULLANIYORLAR”

Bir internet sitesine verdiği röportajda Türkiye’nin sınırları içinde ve dışında düzenlediği başarılı operasyonların ardından örgütte meydana gelen paniği anlatan Murat Karayılan, “Şu an her yerde operasyon var. Haftanin semalarında sürekli bir biçimde aşağı yukarı 10 keşif uçağı dolaşıyor. Bu biçimde yoğun bir teknik kullanılıyor…” diyerek, örgütün Türk güvenlik güçleri karşısında yaşadığı korku ve hezimeti aktardı.

“PSİKOLOJİK SAVAŞA MARUZ KALIYORUZ”

Karayılan, Türkiye’nin teslim olanların sayısına dair yaptığı açıklamalardan dolayı güçlü bir psikolojik savaşa maruz kaldıklarını itiraf ederek, “Hep açıklama yapıyorlar. ‘Bilmem kaç kişi teslim oldu.’ diye.” sözleriyle örgütün çözülme sürecine girmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

PKK/KCK’ya yönelik operasyonların başarılı olmasının ardında Türkiye’nin bölgedeki istihbarat faaliyetlerinin çok önemli rol oynadığını belirten Karayılan, sözde KCK Suriye Üst Yönetimi Daimi Karar Organı üyesi “Fuat” kod adlı Cemil Amed’in MİT’in operasyonu sonucu etkisiz hale getirildiğini hatırlattı.

“HER YERDE VURUYORLAR”

İçişleri Bakanlığının Terör Arananlar Kırmızı Listesi’nde yer alan “Abbas” kod adlı Duran Kalkan’ın da bir internet sitesine yaptığı açıklamada, “Biz neden bunu yapamıyoruz, aklımız mı az, cesaretimiz mi yok?” şeklindeki sözleri, örgütün içinde bulunduğu çaresizliği gözler önüne serdi.

Kalkan, güvenlik güçlerinin operasyonlarına ilişkin, “Bizleri yok etmek için takip ettirerek her yerde vuruyorlar.” ifadesini kullandı.

“TÜRK TV KANALLARINI İZLEMEMİZ YASAKLANDI”

İkna çalışmaları sonucu terör örgütünden kaçarak bu yıl teslim olan C.K’nin itirafları da örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin çaresizliğine bir kez daha örnek teşkil etti.

Diyarbakır annelerinin eylemlerinin örgüt içinde panik yarattığını ifade eden C.K’nin “Diyarbakır’da HDP il binası önünde annelerin başlatmış olduğu oturma eylemi sonrası şikeft (mağara) içinde Türk TV kanallarını izlememiz yasaklandı. Annelerin yapmış olduğu eylemin, örgüt içindeki birçok örgüt mensubunun örgütten kaçmasını sağladığını biliyorum.” şeklindeki sözleri, ikna çalışmalarının örgüt içinde ne kadar etkili olduğunu teyit etti.

ÖRGÜTTE FİRARİLERİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Bu yıl etkisiz hale getirilen örgütün sözde Dersim saha sorumlusu İsmail Sürgeç’in yanında ele geçirilen dokümanlar, terör örgütünün mevcut durumunu ortaya koydu.

Ele geçirilen notlarda 2017 yılından itibaren güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sonucu örgütün eylem yapamaz hale geldiği, bölge insanı ile bağlantılarının koptuğu, yaşanan kayıpların temel nedeninin güvenlik güçlerinin istihbarat ve etkili hava araçlarından kaynaklandığı, bu durumun örgüt mensuplarının psikolojisini bozduğu, örgütten firarların arttığı ve firarları önleyemediklerine ilişkin bilgilere ulaşıldı.

Deneyimli sorumlu seviyedeki birçok örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği bilgisinin yazılı olduğu notlarda, son 3 yıldır örgüte katılımların neredeyse durma noktasına geldiği, operasyonlar sonucu silah/mühimmat ve erzak/malzeme depolarının güvenlik güçlerinin eline geçtiği, her konuda sıkıntı çektikleri, Irak ve Suriye’den gönderilen takviye teröristlerin, yurt içine girer girmez etkisiz hale getirildikleri, güvenlik güçlerinin istihbaratının çok iyi olduğu, kimin ve kaç grubun geleceğini ve nerelerden geçtiklerini bildikleri, uzun zamandan beri savunmada kaldıklarına dair ifadeler yer aldı.

OPERASYONLAR ÖRGÜTE KATILIMI AZALTIYOR

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün yürüttüğü terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında ikna yöntemi ve operasyonlar sayesinde son 4 yılda terörist mevcudu yüzde 89 azaltılarak 320’nin altına düşürüldü.

Terör örgütü PKK ile mücadelenin arazide ve siyasi bağlantılarıyla etkin biçimde yürütülmesiyle, 2016-2020 yıllarında İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesi’nden 30’u kırmızı, 15’i mavi, 24’ü yeşil, 57’si turuncu ve 241’i gri renk kategorisinde bulunan 367 üst düzey örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

2017’de örgüte katılanların sayısı 161 iken bu sayı 2018’de 136, 2019’da 130, bu yıl ise 52 oldu. Böylece terör örgütüne katılım son 50 yılın en düşük seviyesine geriledi.

İKNA YOLUYLA TESLİM OLANLARIN SAYISI ARTIYOR

Kırsalda düzenlenen operasyonlarda 2016’dan bugüne 3 bin 327 örgüt mensubu ölü ele geçirildi, 2 bin 707’si yakalandı, 843’ü ikna yoluyla olmak üzere 1862 teröristin teslim olması sağlandı, 7 bin 901 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

Aynı dönemde kırsal alanda yapılan başarılı operasyonlarla terör örgütünün şehir yapılanmaları ve milis/iş birlikçi ağına yönelik düzenlenen 19 bin 419 operasyonda 53 bin 870 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 14 bin 545’i tutuklanarak şehir yapılanmalarındaki faaliyetlerine büyük darbe vuruldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.