Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
CHP Lideri Özel’den 2 Nisan’da “Tüketimi Durdurun” çağrısı!.
İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarına erişim engeli talep edildi!.
İmamoğlu’nun tutuklanması CHP’yi zirveye taşıdı..
Kılıçdaoroğlu’ndan yediği kazığın intikamını alacak adaylık açıklaması!.
Kahpe İsrail Filistin’i işgâl etmeden durmayacağını açıkladı!.
Altın fiyatları rekora doğru gidiyor…
Volkan Konak kalp krizi sonucu hayatını kaybetti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Teslim olan PKK’lı teröristten Tansu Çiller itirafı..

Teslim olan PKK’lı teröristten Tansu Çiller itirafı..
24.02.2021
A+
A-

Türkiye’ye karşı kol kola hareket eden terör örgütlerinin işbirliği bir kez daha gözler önüne serildi. Teslim olan PKK’lı terörist, FETÖ ile PKK arasındaki “kamp” işbirliğini anlattı ve eski Başbakan Tansu Çiller hakkında gündem olacak bir itirafta bulundu.

PKK’nın Marksist-Leninist terör örgütleri ile yakın işbirliği bilinen bir gerçekti. TİKKO, DHKP-C ve MLKP terör örgütlerinin PKK ile aynı kamplarda silahlı eğitim aldıkları, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) karşı birlikte saldırılar düzenledikleri daha önce defalarca kayıtlara geçmişti. PKK’nın DEAŞ ve FETÖ ile ilişkileri ise yeni yeni uç vermeye başladı. Teslim olan teröristlerin anlattıkları, bugüne kadar PKK’nın bu örgütlerle arasındaki ilişkiyi ortaya koyan en güçlü deliller arasında yer aldı.

Tansu Çiller için suikast planı

Türkiye’nin yıllarca PKK ile mücadelede neden tam başarı sağlayamadığını ortaya koyan ifadelerde, FETÖ’nün geçmişten günümüze PKK ile kirli ilişkisi deşifre oldu. Terör örgütü PKK’nın çeşitli kamplarında bulunan terörist G.Z., FETÖ’cülerin dönemin başbakanı Tansu Çiller için ne istediklerini şöyle anlatıyor: “FETÖ’cü şahısların Abdullah Öcalan’la görüşüp dönemin başbakanı Tansu Çiller’e suikast yapacaklarını, bu suikastı ise PKK’nın üstlenmesini istediklerini, Kandil’e gittiğimde orada bulunan örgüt mensuplarının kendi aralarında yaptıkları konuşmalardan duydum.

FETÖ’cüler PKK kampında

FETÖ-PKK işbirliği 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra da devam etti. Terörist S.S., darbe girişiminden sonra Türkiye’den kaçan FETÖ’cü 2 güvenlik görevlisinin Suriye’nin Derik bölgesindeki PKK kampına geldiğini anlattı. Türkiye’den kaçan FETÖ’cü güvenlik görevlileri terör örgütü tarafından Rumeylan bölgesinde oluşturulan özel bir yerde gizlendi. PKK’ya sığınan 2 FETÖ’cünün, Derik’teki PKK/YPG’li teröristlere anti terör eğitimi verdiği de teslim olan teröristin ifadelerine yansıdı.

Polise talimat

FETÖ’nün darbe girişiminin Emniyet teşkilatının üstün gayreti sayesinde başarısız olmasının ardından, PKK hedefine polisleri koydu. Darbe girişiminden sonra PKK telsizlerinden şifreli mesajlarla “Askere karşı yapılacak eylemlere son verin, polise karşı eylemler düzenleyin” talimatı verildi. Teslim olan terörist A.M. ifadesinde, “2016 yılında darbe olduğu haberleri basında yer almaya başlayınca, örgüt üst yönetiminin kendilerine, “askerlere karşı eylem yapmamaları” talimatı verdiğini söyledi: “Polislere karşı eylem yapma talimatı tüm alanlara anons ile bildirildi.

DEAŞ’la savaş yok

Teslim olan M.A., birbirleri ile savaşıyormuş gibi gözüken PKK ve DEAŞ’ın ABD güdümünde olduğunu anlattı. M.A., DEAŞ’ı koz olarak elinde tutan ABD’nin örgütü özellikle bitirmediğini söyledi: DEAŞ’la mücadele süsü verilerek bölgede kalmak için örgüte saldırmadık.

Teslim olan teröristlerin ifadeleri, birbiri ile savaşıyormuş gibi gözüken PKK ve DEAŞ’ın aslında ABD güdümünde faaliyet yürüttüğünü ortaya koyuyor. PKK/YPG’li terörist M.A., DEAŞ’ın 2016 yılında Münbiç ve Rakka hamlesinden sonra ABD ve Batılı devletler tarafından tasfiye edilebileceğini; ancak ABD’nin DEAŞ’ı koz olarak elinde tutmak istediği için, örgütü bitirmediğini anlattı: “O dönem DEAŞ’ın kontrolündeki Deyrizor’u rahatlıkla alabilirdi. DEAŞ’la mücadele süsü verilerek bölgede kalmak için örgüte saldırmadık.

Erzak karşılığı PKK’lılar salındı

Terörist M.A., PKK/YPG ve DEAŞ arasında yapılan bir anlaşmayı da günyüzüne çıkardı: “2019 yılında Bağoz bölgesinde her iki örgüte aynı uzaklıkta bulunan bir noktada DEAŞ’la yapılan görüşmeye PKK/YPG adına ‘Levent’ kod adlı terörist katıldı. Terör örgütleri arasında yapılan bu anlaşma gereği DEAŞ, elindeki PKK/YPG’lileri iade etti. PKK/YPG de DEAŞ’a bir kamyon dolusu çoğu gıdadan oluşan malzeme gönderdi.

Hepsi tek örgüt

ABD ve Batılı devletlerin iddia ettiği gibi PKK ve YPG’nin iki ayrı örgüt olmadığı da ifadelerle bir kez daha gözler önüne serildi. YPG/PYD’yi siyasi bir parti gibi göstermeye çalışanlara rağmen; PKK ve YPG/PYD’nin aynı örgüt olduğu, teslim alınan terörist M.S.’nin beyanlarıyla sabitlendi. İki örgütün sadece isimlerinin farklı olduğunu anlatan M.S., “YPG’nin sözde yönetici kadrolarının tamamı PKK içerisinden seçildi. PKK dağ kadrosundan Suriye’ye gönderdiği teröristlere, gerilla kıyafeti giymeyi yasakladı. Kıyafetlerde PKK, HPG ve YJA-STAR’a ait rozet ve sözde bayrak taşınması da talimatla yasaklandı” bilgisini verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.