Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
CHP için kurultay takvimi işleme başladı..
LGBT derneklerine yurt dışından akan milyonlar deşifre oldu!.
Kurtlar Vadisi senaristlerinin FETÖ bağlantıları deşifre ediliyor..
Belçika’da İslam karşıtı alçak provokasyon!.
Kiralık sosyal konut başvuruları bugün başlıyor..
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi senaristleri ifadeye çağrılacak!.
FETÖ’nün yarım kalan intikamını almak için aparat olarak kullanılıyormuş!.
Kılıçdaroğlu sahaya inip ilk seçim startını veriyor..
Sapkın fenomenin sosyal medya hesabına erişim engeli!.
DEM Parti heyeti Pazartesi İmralı’ya gidiyor..
Melih Gökçek’ten Bülent Arınç’a zehir zemberek sözler!.
“Kiralık” diyerek devletten saklamaya kalktığı 44 milyonluk altın kömürlükten çıktı!.
Ve motorin 100 TL’ye dayandı!.
Trump İran’da savaş’ın biteceğini ve petrol fiyatlarının düşeceğini açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tevfik Göksu’dan İmamoğlu’na Feshane tepkisi! “Kamu eliyle LGBT propagandası yapamazsın!.”

Tevfik Göksu’dan İmamoğlu’na Feshane tepkisi! “Kamu eliyle LGBT propagandası yapamazsın!.”
11.07.2023
A+
A-

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, CHP yönetimindeki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Feshane’de açılan sergi nedeniyle tepki gösterdi. AK Partili Göksu, “Kalkıp bu şehrin en önemli manevi merkezlerinde kamu eliyle LGBT propagandası yapamazsın.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında konuşan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Feshane’de açılan sergiyi eleştirdi. Göksu, “Seçilen tarih Kurban bayramı, seçilen mekan Eyüpsultan, seçilen içerik ise patolojik bir vaka olan LGBT, camiye saygısızlık ve dini değerlere ironi. Bu şehir bize tarihin emanetidir. Kalkıp bu şehrin en önemli manevi merkezlerinde kamu eliyle LGBT propagandası yapamazsın” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı toplantılarının ilk birleşimi Saraçhane binasındaki meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul tarafından başlatılan oturuma meclis üyeleri ve belediye başkanları katıldı. Toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, “Bu arkadaşlar halk plajından anlamazlar. Halk plajından anlamak için halk gibi yaşamak lazım. Geceliği 316 bin lira olan bir villada tatil yaparsanız halk plajını nasıl anlayacaksınız. İstanbul 5 yılını şöyle geçirdi; 2 sene şov, reklam, tatil ve musakka şovları ile geçti. Son iki sene ittifak oyalamaları ile birlikte kendi oyunlarıyla genel başkanlarına rağmen cumhurbaşkanlığı adaylığı hayalleri ile geçti. 5. yıla doğru gidiyoruz. 5 yıllık süre içerisinde yönettiği kente liderlik edemeyen ve yönettiği kenti idare edemeyen ve yönettiği kente katma değer veremeyenin bugün değişim için yola çıkmış olması beni değil buradaki arkadaşları düşündürür. 5. yıla girdik, bu şehirde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iz bırakamamıştır. Peki ne bırakmıştır? Bu şehre leke bırakmıştır. Ne lekesi? Vizyonsuzluk lekesi, partizanlık lekesi, samimiyetsizlik, hizmetsizlik lekesi bırakmıştır” dedi.

“FESHANE’DE YAPMIŞ OLDUĞUNUZ BU PATOLOJİK SERGİYİ BİR AN ÖNCE KALDIRIN”

Feshane’de açılan sergiyi eleştiren Göksu, “Seçilen tarih Kurban Bayramı, seçilen mekan Eyüpsultan, seçilen içerik ise patolojik bir vaka olan LGBT, camiye saygısızlık ve dini değerlere ironi. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bu toplumu cinsiyetsizleştirmekten ne anlıyorsunuz? Ne zevk alıyorsunuz? Bu toplumun kültürel değerlerine, bu toplumun manevi dinamiklerine savaş açmaktan ne anlıyorsunuz? Bu şehir İstanbul, bu şehir kadim kültürü temsil eder, bu şehir medeniyeti temsil eder. Bu şehir bize tarihin emanetidir. Kalkıp bu şehrin en önemli manevi merkezlerinde LGBT propagandası yapamazsınız. Kamu eliyle LGBT propagandası yapamazsın. Buradan sesleniyorum Feshane’de yapmış olduğunuz bu patolojik sergiyi bir an önce kaldırın. Size soruyorum, Hamidiye suyun adını neden kaldırmaya kalktınız? Tepki gelince sonra 3 harfli farklı bir markaya geçtiniz. Ben size söylüyorum? Gidin başka sularla oynayın, başka sularda oynayın. Siz farkında değilsiniz ama bu sular derin sulardır” şeklinde konuştu.

“İSTANBULLULARIN UĞRAK MERKEZİ OLMA HÜVİYETİNDE BİR MEKANDIR”

Oturumda konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz da, “Feshane; İstanbul’un kutsal kabul edilen bölgelerinden birinde, Eyüpsultan’da. Eyüpsultan Türbesi ve Camii’nin çok yakınında bir etkinlik merkezi olarak uzun yıllar kullanılmış, İstanbulluların uğrak merkezi olma hüviyetinde bir mekandır. Bu mekanın restorasyonun tamamlanması İstanbul adına sevindiricidir. Mekanın ve bulunduğu muhitin manevi iklimi 2019 yılında İBB Başkanı tarafından ikrar edilmiş, restorasyon sonrası bölgenin manevi kimliğine uygun etkinliklerin gerçekleştirileceği ve hatta bu mekanın tasavvuf müzesi olarak işlev göreceği beyan ve taahhüt edilmiştir. Hal böyleyken, restorasyon sonrası mekanda gerçekleştirilen ‘Ortadan Başlamak’ isimli sergi, adı gibi toplumsal fay hatlarını ortadan ayırmaya namzet, siyasal mesajlar içeren bir araç ve ahlaki açıdan ortalama bir Türk insanını ve ailesini rahatsız edecek eserlerin sergilendiği bir organizasyona ev sahipliği yapmıştır. Kültür ve sanatın kişisel politik dünya görüşleri ufkunda bir istikamet belirleme vasıtası, toplumsal mühendisliğin bir aracı olarak kullanılması, bir grubun, bir zümrenin elitist sanat algısının kültürel bir hegemonya ve meydan okuma imkanı olarak kullanılmasını, daha doğrusu istismar edilmesini reddediyoruz” şeklinde konuştu.

“ŞİKAYETLERİN YÜZDE 70’İ SİNEK VE SİVRİSİNEK İLE İLGİLİ”

İstanbul’da sivrisinek sorununun olduğunu söyleyen Silivri Belediye Başkanı ve MHP Grup Sözcüsü Volkan Yılmaz ise, “Bizim belediye başkan arkadaşlarımız burada. Vatandaşa hizmet verdiğimiz numaralara gelen şikayetlerin yüzde 70’i sinek ve sivrisinek ile ilgili” dedi.

İkinci toplantı 11 Temmuz Salı günü 14.00’da başlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.