Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına usülsüz geçiş yapan 6 bin 134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi!.
Bitcoin sert yükselişlerle 85 bin dolara çıktı!.
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
Kopenhag Stockholm Büyükelçileri güven mektubu sunmaya kuyruklu uşak frakıyla gitti!.
“Atatürk Olmasaydı Adınız Yorgo Olurdu” diyenlerin Yunanistan aşkı depreşti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. defa BM Genel Kurulu’na hitap edecek..
“Ben Kaybetmem” diyerek hakim savcı odalarında tol kesen avukat tutuklandı!.
Alihan Kuriş çetesine operasyonlar devam ediyor..
Salah Galatasaray’ı bozguna uğrattı!.
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

The Economist Türkiye seçimlerini yazdı! “Muhalefet dümensiz, ivme kaybediyor!.”

The Economist Türkiye seçimlerini yazdı! “Muhalefet dümensiz, ivme kaybediyor!.”
17.01.2023
A+
A-

Dünyaca ünlü The Economist dergisinde, Türkiye’deki seçimlere ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme alındı. ‘Muhalefetteki çatlaklar gün yüzüne çıkıyor’ ifadelerin kullanıldığı yazıda, Akşener ve Kılıçdaroğlu çekişmesine dikkat çekildi.

Dünyaca ünlü The Economist dergisinde aylar kalan genel seçimler hakkında kritik bir yazı kaleme alındı. Yazıda Millet İttifakı’nın “dümensiz” olduğu ve “kazanmak” yerine Cumhur İttifakı’nın “kaybetmesini beklediği” belirtildi. Yazıda “Millet İttifakı’ndaki çatlaklar gün yüzüne çıktı” ifadeleri kullanıldı.

“MUHALEFETİN OYLARI AZALIYOR”

“Muhalefet dümensiz, ivme kaybediyor. Cumhur İttifakı’na karşı oyları azalıyor.” Bu ifadeler The Economist dergisindeki Türkiye seçimleriyle ilgili bir yazıdan. “Muhalefet kazanmalı ancak önünde engeller var” başlıklı yazıda, Millet İttifakı’nın seçimler yaklaşırken izlediği politikalar ele alındı. Altılı masanın henüz ortak aday çıkarmamış olması, “muhalefetin kendi kendine engel olması” şeklinde yorumlandı.

AKŞENER-KILIÇDAROĞLU ÇEKİŞMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında adaylık çekişmesi yaşandığı ileri sürüldü. “Muhalefetteki çatlaklar gün yüzüne çıkıyor” ifadeleri kullanıldı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ İDDİALARI

Yazıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın anketlerde önde çıktığı da belirtildi. Ancak iki ismin de aday olmak için görevlerini bırakması gerektiği, bu durumda da Cumhur İttifakı’nın iki şehri alabileceğine dikkat çekildi. Ayrıca İmamoğlu’na siyasi yasak gelebileceği, Yavaş’ın ise Kürt seçmenin desteğini alamayacağı iddia edildi.

“MUHALEFET AK PARTİ’NİN KAYBETMESİNİ BEKLİYOR”

The Economist’te yer alan yazıda, muhalefetin dış politikada hükümete “açık çek” verdiği iddia edildi. Yazı, “Muhalefet kazanmak için strateji yapmak yerine Erdoğan ve AK Parti’nin kaybetmesini bekliyormuş gibi gözüküyor. Bu yeterli olmayabilir” cümlesiyle bitti.

“TARTIŞMASIZ 2023’ÜN EN ÖNEMLİ SEÇİMLERİ TÜRKİYE’DE”

Ünlü Amerikan dergileri Foreign Policy yeni yılda izlenecek seçimler arasında saydığı Türkiye’ye geniş yer ayırdı, Politico bir analiz yayımladı. France24 ise Türkiye seçimlerini 2023’ün ana olayları arasında saydı.

‘2023’te İzlenecek Seçimler’ başlığıyla bir haber yayımlayan Foreign Policy dergisi, yeni yılın Brezilya’da Lula da Silva’nın yemin töreniyle başladığını aktardı. Geride kalan senede Fransa, Macaristan ve Filipinler gibi ülkelerde kilit seçimlerin gerçekleştiğini bildiren Amerikan dergisi, 2023’te sandık başına gidecek ülkeleri sıraladı. Dergiye göre, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması listedeki ülkelerin tümünü etkiledi, birçok liderin geleceğini belirleyebilir.

Foreign Policy, bu yıl yeni bir lider tarafından yönetilmesi kesin olan iki ülkenin bulunduğunu belirtiyor. Açık ara Afrika kıtasının en kalabalık ülkesi Nijerya ile Orta Amerika ülkesi Guatemala’da mevcut devlet başkanları anayasal yasaklar nedeniyle seçimlere katılamayacak.

Estonya, Finlandiya, Bangladeş ve Yeni Zelanda’nın kadın liderleri, bir kez daha seçilebilmek için yarışacaklar.

Türkiye’nin Tayland, Guatemala, Yeni Zelanda, Polonya ve Bangladeş ile çeşitli benzerlikleri bulunduğunu savunan dergi, Rusya’nın Ukrayna’ya işgale girişmesi nedeniyle Türkiye ve İspanya’nın vazgeçilmez hale geldiğini yazdı. Ankara’nın olmazsa olmazlığını diplomatik gücüne bağlayan Foreign Policy, İspanya’nın ise sıvılaştırılmış doğal gaz denilince akla gelen her şeydeki uzmanlığı sebebiyle ehemmiyetinin arttığını kaydetti.

Savaş olmasaydı Ukrayna’da da bu sonbaharda seçime gidilecekti ancak mevcut şartlarda sandıkların kurulup kurulmayacağı belirsiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.