Site Rengi

HABER ÖZETİ
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
Karabük Üniversitesi Afrikalı öğrenciler ile ilgili sessizliğini bozdu!.
DOLAR 32,3203
EURO 35,1119
ALTIN 2.298,90
BIST 9.056,39

Tip mide ameliyatı, hastane koridorunda ölümle sonuçlandı!.

Tip mide ameliyatı, hastane koridorunda ölümle sonuçlandı!.
26.08.2021
A+
A-

Ankara’da 112 kilo olan ve zayıflamak isteyen Tuba Yalçın’ın(35) tüp mide ameliyatının ardından ölümü, şikayete konu oldu. İddiaya göre; kadının vücudunda enfeksiyon meydana geldi. Ameliyatın ikinci günü taburcu edildi. Ateş, ağrı ve ishal şikayetiyle kontrole gittiği hastane koridorunda öldü.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde odyometri sekreterliğinde çalışan Yalçın, fazla kilolarından kurtulmak için mide ameliyatı olmaya karar verdi. 112 kilo olan kadın annesine durumu anlatarak G.Ü. tıp fakültesinin genel cerrahi anabilim dalı öğretim üyesi olan Prof. Dr. A.B.’den randevu alarak ameliyat olmak istediğini söyledi.

Görevliler tarafından tetkiklerin yapılmadığı öne sürülen Yalçın, 4 Ağustos 2020’de ameliyata alındı. Ameliyatından iki gün sonra taburcu olan kadının ağrı, ateş ve ishal şikayeti başladı. Doktorlar tarafından dikişlerini aldırmaya gittiği sırada bir sorun olmadığı söylenmesi üzerine evine giden Yalçın, daha sonra fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sabah’a konuşan acılı aile kızlarının, görevlilerin ihmali nedeniyle hayatını kaybettiğini öne sürerek şikayetçi oldu.İşte ailenin anlattıkları:

‘Ameliyattan çıktıktan sonra yanıyorum diye bağırmaya başladı’

Anne Türkan Yalçın: Kızım ameliyattan çıktıktan sonra yüksek ateş ve ağrı problemi yaşadı. Kızım ‘Anne diyetle zayıflayamıyorum ameliyat olmak istiyorum’ dedi. Geçen sene Kurban Bayramı’ydı, bayram tatili bitmeden ameliyat oldu. Bizden önce iki kişi vardı akşam 16:00 sıralarında bize sıra geldi. Ben de kendi kendime ‘Akşam vakti doktorlar yorulmuştur bir hata olmasa bari’ diye söylendim. Ameliyattan çıktı çocuğum ‘Anne yanıyorum’ diye bağırmaya başladı. Görevliler peçeteleri soğuk suya bandırarak vücuduna yapıştırdılar. Sabah aspiratör istedi, ‘Yanıyorum’ demeye devam etti, doktorlar hemşireler normal olduğunu söylediler. İkinci günde hastaneden çıkardılar bizi, serumları bitmemişti. Şiddetli ishali başladı onun da normal olduğunu söylediler.

Dikişlerini aldırdıktan sonra kanaması devam etti. Bir hafta sonra asistan dikişleri aldı. Kızım dikişlerin olduğu yerden kanlı su geldiğini söyledi, çalıştığı hastaneye gittik, muayene olduk. Doktor parmaklarıyla karnını kontrol edince dikiş yerlerinden kan fışkırmaya başladı bize enfeksiyon kaptığını söyledi. Ameliyat olduğu yere götürüp tedavi ettirmemizi söylediler. G. hastanesine gittik durumu anlattık, ‘Enfeksiyon yok yarası tertemiz‘ dediler. Asistan, dikiş açılmış oraya zımba vurdu, ‘Gidin’ dedi. Eve gittiğimizde sırtının ağrıdığını söyledi, ilaç alıp sürdük. ‘Biraz rahatladım’ dedi ama akşam ateşi çıktı, ambulansı aradık tansiyonuna ve ateşine baktılar ‘Her şey normal’ dediler.

Sabah ağrıyla evin içinde dolanmaya başladı, asistanı aradık. ‘Cumartesi saat 8’de beni niye rahatsız ediyorsunuz’ diyerek azarladı ve telefonu kapattı. Durumu kötüleşince hemen taksi çağırdım hastaneye giderken ayakları tutmamaya başladı, dudakları mosmor oldu, bir yere oturturdum, ‘Anne gözlerime bir şey oldu’ dedi ve birden kalbi durdu. ‘Ne olur yardım edin’ dedim, geldiler kalp masajı yaptılar, yoğun bakıma aldılar, ‘Niye önceden getirmediniz’ dediler. Enfeksiyon nedeniyle organları iflas etmiş, orada öldü.

Doktor aldığı parayı iade etmek istemiş

Kardeşi Numan Yalçın: Ablamın ameliyatında usulsüzlük yapıldı. Doktor hastalarını diyetisyenlik merkezine yönlendirerek muhasebe işlerini burada yaptı. Psikiyatri servisinde tedavi gören ablam hiçbir tetkik yapılmadan ameliyata alındı. Yoğun bakıma gittiğimizde vefat ettiği söylendi. “Ölüm nedeni ne?” dedim “Böbrekleri iflas etti” dedi. A.B.’ye gittiğimizde ameliyat öncesinde tetkik yapmadan aylar önce yapılan sonuçlarla yapmaya karar veriyor. Ablam kullandığı ilaçları söylemiş, doktor ‘Ameliyat ol bu ilaçları bile bırakırsın’ demiş. Alacağı üç beş kuruş için neler yapmış. Kendisinin diyetisyenlik adı altında bürosu var, hastalarını oraya yönlendiriyor. Bütün para alışverişi orada gerçekleşiyor ama resmi olarak hiçbir şey yok. Ne bir fiş, makbuz, fatura hiçbir şey vermiyorlar. Peşin parayı alıyorlar, devletin hastanesini kullanıyorlar, döner sermayeye hiçbir faydaları yok, ameliyattan sonra da ‘Teyze kimseye bir şey söylemeyin’ diye annemi tembihlemişler.

Annemlere diren aldırmışlar ancak ameliyatta kullanmamış. Kullanmayacaktınız neden aldırdınız? Cenazeden sonra da başsağlığı telefonu bekledik onu da yapmadılar. 2 ay sonra sekreter beni aradı, ‘Doktor bey parayı iade etmek istiyor’ dedi. Parayı verince ablam geri gelmeyecek. Ameliyattan önce farklı ameliyattan sonra farklı davrandılar, telefonumuz 7/24 açık diyorlar cumartesi arayınca beni rahatsız etmeyin diyerek kapatmışlar.

Suç duyurusunda bulundular

Tuba Yalçın ölümünde görevlilerin ihmali olduğunu öne süren aile avukatları aracılığıyla A.B., C.Ş. ve hastane görevlileri hakkında ‘Taksirle ölüme sebebiyet verme’, ‘Görevi ihmal’ ve ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ailenin avukatı Mehtap Kaya, “Devletin hastanesinde haksız kazanç elde ederek hastaların hayatıyla oynayan aynı zamanda gerekli tetkikler yapılmadan Tuba Yalçın’ın ölümüne sebep olmuşlardır.

Burada ihmalden kaynaklı, ameliyatın sonuçları öngörülmüştür. Olursa olsun diyerek genç kadının ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle, sorumluların ceza almaları için savcılığa suç duyurusunda bulunduk, takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.