Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bir Azerbaycan kahpeliği daha!. İsrail’i eleştiren Haluk Levent’in sesini kıstılar!.
Trump bunağı İran’ın füzelerinin yüzde 82’ini yok ettiklerini iddia ediyor!.
Tanju Özcan’ın eskort skandalları patlak vermeye başladı!.
Mogan Gölü’ne kanalizasyon bağlatan Mansur Yavaş’a 1,6 milyon ceza!.
Sokak itleri üzerinden yapılan yeni dolandırıcılık: Kurban Kesmeyin Bize Mama Parası Gönderin!.
AK Parti Gençlik Şöleninde AK Parti düşmanlarının sunuculuk yapma rezaleti!.
Eceli Gelen Köpek Camii Duvarına İşermiş!. İsrail fena kaşınıyor!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi’ne ikinci dalga operasyon..
ABD’nin bunak başkanı Trump İran’a saldırı planını ertelediğini duyurdu!.
ABD ve İsrail İran saldırılarına bu hafta yeniden başlıyor..
A Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası geniş kadrosu belli oldu..
Milli gururumuz Kenan Yıldız önceliklerini açıkladı: Önce dinim, sonra ailem ve futbol!.
Beliktaş Sergen Yalçın ile yollarını ayırdı..
İran’da olası ABD saldırısına karşı sokakta silah eğitimi verilmeye başlandı!.
Rasim Ozan Kütahyalı kara para soruşturması kapsamında tutuklandı!.
ABD’yi Küba korkusu sardı!.
Trump yine İran’a içi boş tehditler savurmaya başladı!.
CHP’nin yandaşı gazetecileri arasında “Gurup Seks Yapabilirler mi, Yapamazlar mı” kavgası!.
Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kardeşi hayatı kaybetti!.
CHP’li Kartal Belediyesi’nde 50 milyonluk “Fazla Mesai” vurgunu!.
ABD Basını İran’a saldırıların bu hafta tekrar başlayacağını iddia etti!.
Gözaltındaki Rasim Ozan Kütahyalı telefon şifresini polise vermedi!.
Trump Çin dönüşü beraberindeki heyete talimat verdi: Tüm Hediyeleri Çöpe Atın!.
Aziz Yıldırım: Fenerbahçe’yi Şampiyon Yapmak İçin Geliyoruz..
Karısı Fakirlik Belgesi çıkaran AK Partili vekil özür diledi!.
Baklava kutularında rüşvet alan CHP’li başkanlara ceza yağdı!.
Kahpe İsrail’in katliamlarına tepki gösteren Yaşar İpek’e 3 yıl hapis!.
Özkan Yalım Özgür Özel ile ilgili yeni itiraflar için dilekçe verdi!.
Yasa dışı bahis soruşturmasında gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı’dan ilk açıklama..
Yurt dışındaki kazancını Türkiye’ye getirene 20 yıl vergi muafiyeti TBMM’den geçti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Torex vurguncusu Faruk Fatih Özer cezaevinde ölü bulundu!.

Torex vurguncusu Faruk Fatih Özer cezaevinde ölü bulundu!.
01.11.2025
A+
A-

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu ve çok sayıda kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan Faruk Fatih Özer, kaldığı Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki odasında asılı halde ölü bulundu..

Kurduğu Thodex adındaki kripto para borsası ile çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen Faruk Fatih Özer, kaçtığı Arnavutluk’ta 30 Ağustos 2022 tarihinde yakalanıp, Türkiye’ye getirildi.

CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Hakkında, ‘Örgüt kurma, yönetme, örgütüne üye olmak, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Mal varlığı değerlerini aklama’ suçların hakkında 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezası istenen Özer, bu sabah Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tek kişilik odasındaki banyoda asılı bulundu.

Görevlilerin yaptığı kontrolde Özer’in öldüğü belirlendi. Özer’in intihar ettiği üzerinde durulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YILMAZ TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

Tunç, açıklamasında şunları kaydetti:

Biraz önce haber aldık. Hemen cezaevi yönetimi ile iletişime geçtik. Burada tabi intihar şüphesinden bahsediliyor. Bulgulara göre intihar ettiği yönünde ihtimaller var.

Bir soruşturma açıldı bu konuda. Soruşturmanın neticesinde kesin ölüm nedeni bulunacaktır. Tabi tek kişilik odada kalıyor işlediği suç nedeniyle. Odaların girişlerinde kamera var yani bunlar soruşturmanın neticesinde ortaya çıkacak sonuçlar.

MİLYONLARCA LİRALIK VURGUN YAPMIŞTI

Faruk Fatih Özer, kurduğu kripto para sitesiyle 400 bin kişiye ait milyonlarca dolar değerindeki kripto parayla yurt dışına kaçmış, Arnavutluk’ta yakalanmıştı.

Özer, 20 Nisan Perşembe günü Arnavutluk’tan uçakla İstanbul’a getirilmişti.

Bir önceki celse mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, Faruk Fatih Özer hakkında ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘örgüt kurma ve yönetme’ suçlarından 40 bin 562 yıl cezalandırılmasını istemişti.

“BEN KİMSEYİ DOLANDIRMADIM”

Faruk Fatih Özer savunmasında “Medyada ve iddianamede yer alan iddialar asılsızdır. Ben kimseyi dolandırmadım. Ben bir şirket kurmuştum, ve şirketim hacklendi. E-ticaret yaparak ticaret hayatıma bu şekilde başladım.

İlk kuruluş amacımız e ticaret yapmaktı. E-ticaretle uğraştığım için kripto para dikkatimi çekti. Sonrasında sosyal çevrem sayesinde kazanç elde edeceğimi gördüm ve şirketi bu yöne çevirdim” demişti.

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, ‘örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından toplamda 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

SAHTECİLİK İDDİANAMESİ

Özer hakkında geçtiğimiz aylarda yeni bir iddianame hazırlanmıştı.

Özer’in 30 Ağustos 2022 tarihinde Arnavutluk’ta yakalandığı esnada üzerinden Galatasaray’da bir dönem oynayan eski futbolcu Adrian Popescu adına düzenlenmiş sahte kimlik kartı ve sürücü belgesi çıktı.

2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede, ele geçirilen belgeler üzerinde İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda Galatasaraylı eski futbolcu Adrian Popescu adına düzenlenmiş Romanya kimlik kartı ve yine Adrian Popescu adına düzenlenmiş Romanya’ya ait sürücü belgesinin laboratuvar arşivinde bulunan orijinal örnekleri arasında yapılan karşılaştırmalı incelemeler sonucunda orijinalinden farklılıklar bulunduğunun görüldüğü ve söz konusu kimlik kartı ve sürücü belgesinin sahte olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Özer’in Arnavutluk’ta üzerinde fotoğrafı olan sahte kimlik ve sürücü belgesini kullanarak üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olduğu anlaşıldığı belirtilerek, hakkında “resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.