Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fon vurgunundan 2 milyar 177 milyon elde ettiği iddia edilen AK Parti’li Kaya “Müsait Değilim” diyerek konuyu kapattı!.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eşi hakkında milyarlık fon vurgunu iddiası!.
Valilikten İstanbul için kuvvetli fırtına uyarısı!.
Hürmüz Boğazı’na alternatif olarak karayolu hattı Irak-Suriye kullanılmaya başlandı..
Özgür Özel’in atadığı Konya İl Başkanı uyuşturucudan gözaltına alındı!.
Fon soruşturmasında tutuklananların sayısı 51’e yükseldi!.
A Milliler Fransa karşısında 1-0 mağlup oldu..
Tanju Özcan hakkında 217 yıl hapis cezası talebi!.
Mekke İttifakı komuta kademesi aynı masada..
Kahve zinciri Espressolab Araplara satıldı..
Adalet Bakanı Gürlek Fon Vurgunundaki son durumu anlattı..
Yeni Partililer Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’e gelince ayağa kalkmayacaklarmış!.
Mekke İttifakı ACİL koduyla toplanıyor!.
“Ben Kaybetmem” diyerek savcı odalarında poz kesen avukatın uyuşturucu testi pozitif!.
Fon vurgununda tutuklu sayısı 34’e yükseldi!.
Netenyahu itinden BM kürsüsünde bombalı tehdit!.
Netenyahu itine BM kürsüsünde büyük şok!. Neye uğradığını şaşırdı!.
Erdoğan’ı övdüğü için linçlenen karşı mahalle gazetecisinden açıklama..
2015’ten sonra doğanlara sigara satışı ömür boyu yasaklanıyor!.
Özgür Özel’den teşkilatlara “Partiyi Akraba Çiftliğine Çevirmeyin” uyarısı!.
Fon vurguncusu çakalın 750 milyonluk teknesine lüks araçlarına el konuldu!.
Ermanistan’ın kucağından kurtardığımız Aliyev okullara başörtüsü yasağı getirdi!.
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a BM teşekkürü..
Zelensky Rusya ile Türkiye’de barış masası kurmaya hazır olduklarını açıkladı..
Mekke İttifakı’nın ilk Genel Sekreteri belli oldu..
Çin devlet başkanı Şi 11 yıl aradan sonra ABD’de..
Fon soruşturmasında 14 kişi daha tutklandı!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan BM kürsüsünden İsrail’i sert sözlerle eleştirdi!.
Yavaş’tan sonra 7 belediye başkanı daha CHP’den istifa etti!.
Mansur Yavaş’tan sonra iki belediye başkanı daha CHP’den istifa etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Tüm Türkiye nefesimizi tuttuk yarın 50 bin kişinin katili teröristbaşının yapacağı barış açıklamasını bekliyoruz!.

Tüm Türkiye nefesimizi tuttuk yarın 50 bin kişinin katili teröristbaşının yapacağı barış açıklamasını bekliyoruz!.

İmralı’da yarın DEM Parti heyetinin PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’la gerçekleştireceği görüşmenin ardından yapacağı açıklamanın tarihi değişti. DEM Parti’nin Abdullah Öcalan’ın çağrısını da içermesi beklenen açıklamayı yarın saat 17.00’da İstanbul’da yapması bekleniyor!.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlayıp İmralı‘da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerle devam eden sürece ilişkin olarak Adalet Bakanlığı’ndan Dem Parti’nin İmralı‘ya yapacağı üçüncü ziyaret için onay çıktı. DEM heyetinin ziyareti yarın gerçekleşecek..

DEM PARTİ HEYETİ AÇIKLAMAYI YARIN YAPACAK

İlk başta ziyaretin ardından açıklamanın cuma günü yapılacağı söylendi. Ancak açıklamanın tarihi değişti. DEM Parti heyetinin yarın İmralı dönüşü saat 17.00’de İstanbul’da açıklama yapacağı öğrenildi. Açıklamanın Öcalan’ın çağrısını da içermesi bekleniyor.

BAKAN TUNÇ: OLUMLU YANIT VERDİK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “DEM’in İmralı başvurusuna olumlu yanıt verdik. Üçüncü ziyaretlerini perşembe günü gerçekleştirecekler” açıklamasını yaptı. Tunç ayrıca yaptığı açıklamada, “Heyetteki DEM Partililer yarın bir görüşme gerçekleştirecek. O görüşmeden sonra açıklamanın yapılıp yapılmayacağına ilişkin tabii ki sonrasında bir gelişme olabilir. Daha önce de açıkladığımız gibi hükümlülerin cezaevlerinde nasıl görüşecekleri, avukatlarıyla nasıl görüşecekleri, yakınlarıyla nasıl görüşecekleri mevzuatımızda belli. Dolayısıyla hükümlünün cezaevinden video vasıtasıyla görüşmesiyle ilgili mevzuatımız buna uygun değil” dedi.

Tunç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Daha önce de açıkladığımız gibi hükümlülerin cezaevinde nasıl görüşecekleri, avukatlarıyla nasıl görüşecekleri, yakınlarıyla nasıl görüşecekleri mevzuatımızda belli. Dolayısıyla hükümlünün cezaevinden video vasıtasıyla görüşmesiyle ilgili mevzuatımız buna uygun değil.”

AHMET TÜRK DE HEYETTE YER ALACAK

Dem Parti’den yapılan açılamada, “Heyetimize onay çıktığı bilgisi doğru. Heyet ve Ahmet Türk yarın 3’üncü görüşmeyi gerçekleştirmek için İmralı’ya gidecektir” denildi.

3. HEYET 7 KİŞİ

İmralı Heyeti bu kez 7 kişiden oluşacak. Ahmet Türk, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan, Cengiz Çiçek, Faik Özgür Erol.

DEM PARTİ’DEN GÖRÜNTÜLÜ ÇAĞRI TALEBİ

Dem Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında İmralı sürecine ilişkin, “Yapılacak görüşmeden sonra beklenen tarihsel açıklamanın, tarihi çağrının nasıl yapılacağına ilişkin, bazı konular netlik kazanmamış olsa da mevzubahis açıklamanın görüntülü bir şekilde olmasını temenni ettiğimizi daha önce de ifade ettik. Görüntülü olmasının daha iyi olacağını, zaten bugüne kadar sürdürülen tecridin de kaldırılması gerektiğini de defalarca ifade ettik. Toplumsal talebin de bu yönde olduğunu ifade ettik. Yani görünür, duyulur bir açıklamanın yaratacağı etkinin daha güçlü bir etki olacağını ifade edelim” diye konuştu.

SÜREÇ BAHÇELİ’NİN ÇAĞRISI İLE BAŞLADI

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla Dem Parti, 28 Aralık 2024’te İmralı Cezaevi’nde PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Parti, görüşmenin samimi bir atmosferde geçtiğini ve TBMM’nin, sorunun demokratik siyaset çerçevesinde çözülmesi için en uygun zemin olduğunu ifade etmişti.

Bu görüşmenin ardından, 3 Ocak’ta TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile başlayan temaslar, MHP, Gelecek Partisi, AK Parti, Saadet Partisi, CHP, DEVA Partisi ve Yeniden Refah Partisi’nin lider ve temsilcileriyle sürdürülmüştü.

Söz konusu görüşmelerin ardından DEM Parti heyeti, 28 Aralık 2024’te İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmüştü. Heyet, görüşmelerin umut verici olduğunu ifade etmişti.

İmralı Heyeti ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ikinci görüşmesi ise 22 Ocak’ta gerçekleşmişti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.